Презентація " Типи волосся та догляд за ними"

Про матеріал
Волосся класифікують за ступенем жирності: розрізняють сухі, нормальні, жирні і змішані типи волосся. Крім того волосся ділять на м’які і жорсткі, тонкі і товсті, прямі і кучеряві, світлі і темні, здорові і виснажені. Найважливішою для правильного догляду є класифікація за жирності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

План уроку1. Класифікація волосся2. Визначаэмо свій тип волосся3. Догляд за волоссям. Тема уроку: Типи волосся. Правила догляду за волоссям

Номер слайду 2

Волосся класифікують за ступенем жирності: сухі, нормальні, жирні змішані типи волосся. Крім того волосся ділять на м’які і жорсткі, тонкі і товсті, прямі і кучеряві, світлі і темні, здорові і виснажені. Найважливішою для правильного догляду є класифікація за жирності. Побутова класифікація волосся

Номер слайду 3

СУХЕ ВОЛОССЯСухі волосся погано відбивають світло, внаслідок чого вони виглядають тьмяними, такими, що немає глянцю. Вони жорсткі на дотик, зазвичай, тонкі, легко рвуться, плутаються, важко розчісується, січеться на кінцях.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

НОРМАЛЬНЕ ВОЛОССЯВолосся нормального типу м’які і гладкі на дотик, добре відбивають світло, переливаються на сонці. Якщо ваші волосся еластичне, майже не січеться, що легко укладаються і розчісується, має живий вигляд, легко піддаються укладанню і зберігають ці якості протягом декількох днів після миття голови, значить, ви грамотно і правильно доглядаєте за ними з допомогою підходящих вам і волосся здорові.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ЖИРНЕ ВОЛОССЯЖирні волосся має характерний тьмяний блиск, через нетривалий час після миття швидко брудняться, втрачають обсяг, злипаються і починають здаватися неохайним. Брудні волосся виглядають засмальцьованими. Жирні волосся часто поєднуються з жирною лупою.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВОЛОССЯ ЗМІШАНОГО ТИПУВолосся змішаного типу – це, як правило, довге волосся. Волосся жирні біля коріння і сухі і ламке на кінцях. Вони досить часто січеться. Вони недостатньо змазують жиром по всій довжині. Кінчики волосся цього типу не отримують необхідного масла. Це трапляється тоді, коли ви дуже часто осветляете, фарбуєте волосся або завиваете їх щипцями, які дуже сушать кінці.

Номер слайду 10

Догляд за волоссям

Номер слайду 11

Догляд за волоссям. Миття – головна процедура по догляду за волоссям, і всі ми обов’язково застосовуємо її. Частота миття волосся – дуже індивідуальна характеристика, що залежить від типу жирності волосся. Використовуйте для миття волосся шампуні, рекомендовані для вашого типу волосся.

Номер слайду 12

Для жирного волосся протипоказане миття гарячою водою і сушка гарячим повітрям. Сухе волосся корисно «підгодовувати» поживними масками. Крім того володарі сухого волосся повинні періодично робити масаж шкіри голови. Це буде стимулювати кровообіг шкіри голови, і нормалізувати роботу сальних залоз. Найважче поводитися з волоссям змішаного типу. Володарям такого волосся потрібно використовувати засоби для жирних коренів, і при цьому не забувати про косметичні засоби для сухих кінчиків волосся.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сухенко Наталія Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2021
Переглядів
13845
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку