Презентація. Толерантність - врятує світ.

Про матеріал
тимулювати уяву учнів у пошуках власного розуміння толерантності; сформувати в учнів чітке уявлення про толерантність; розвивати навички спілкування з іншими людьми, взаємодії з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТОЛЕРАНТНІСТЬ –ВРЯТУЄ СВІТ!Підготувала: В. М. Кравченко

Номер слайду 2

Мета: стимулювати уяву учнів у пошуках власного розуміння толерантності; сформувати в учнів чітке уявлення про толерантність; розвивати навички спілкування з іншими людьми, взаємодії з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості.

Номер слайду 3

10 влучних висловів про толерантність(поясніть, як Ви розумієте ці вислови)Той, хто хоче обвинувачувати, не повинен поспішати. Мольєр, французький драматург Наші вороги дають нам прекрасну нагоду практикувати терпіння, стійкість і співчуття. Далай-лама XIV. Ображаючи іншого, ти не турбуєшся про самого себе. Леонардо да ВінчіЛюдина, яка робить інших щасливими, не може бути сама нещасною. Гельвецій, французький філософ. Привчи свій розум до сумніву, а серце до терпимості! Георг Ліхтенберг. Любов виникає з любові: коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю. Григорій Сковорода Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями. Кофі Аннан. Кожний чує лише те, що розуміє. Тит Плавт. Кожна людина — як літера в алфавіті: щоб утворити слово, потрібно злитися з іншими. Осип Мандельштам. Усвідомлена любов до свого народу не поєднується з ненавистю до інших. Дмитро Лихачов

Номер слайду 4

Поняття «толерантність» є синонімом до слова «терпимість», саметак воно звучить латиною. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві. Принципи толерантності закріплені у Декларації, проголошеній та підписаній Юнеско 16 листопада 1995 року. «…Толерантність означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатьох різноманітних культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності. Толерантність - це обов'язок сприяти утвердженню прав людини, .. демократії та правопорядку ... Толерантність- це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до культури миру». ТАК ЩО Ж ТАКЕ ТОЛЕРАНТНІСТЬ?

Номер слайду 5

Завдання: Підпишіть кульку (одним словом), що притаманне толерантності. Терпимість. Любов. Милосердя. Взаємоповага. Відповідальність. Мудрість. Взаємодопомога

Номер слайду 6

Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно: бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;- навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

Номер слайду 7

Бути толерантним - означає поважати інших, незважаючи на відмінності. Це означає бути уважним до інших і звертати увагу на те, що нас зближує.

Номер слайду 8

Толерантна особа – це людина, що добре знає себе і визнає інших. Ми більше отримаємо, ніж віддамо, якщо будемо частіше згадувати про те, що нас єднає, про те, що людина стає Людиною тільки завдяки іншій людині. Прояв співчуття – найважливіша цінність толерантного суспільства і риса толерантної та милосердноїлюдини.

Номер слайду 9

Асоціативний ряд

Номер слайду 10

Обири слово, та поясни його значення.

Номер слайду 11

Толерантність врятує світ Толерантне ставлення людини. Збереже планету від негод,Розрубає мотлох павутини,Переріже нитку перешкод. Толерантне ставлення до всього Збереже, врятує і спасе, Допоможе вгледіть перемогу, Допоможе витримати все. Будь завжди нестримним вільнодумцем,Свої мрії пензлем намалюй. Освіти життя яскравим сонцем,Толерантний всесвіт побудуй!

pptx
Додано
4 листопада 2022
Переглядів
816
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку