Презентація "Традиції святкування Дня закоханих у різних країнах світу"

Про матеріал
Дана презентація містить матеріал про особливості святкування 14 лютого. Цікава інформація та яскраві фотографії зроблять захід змістовним та дозволять ознайомити дітей з традиціями інших народів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Традиції святкування. Дня закоханиху різних країнах світу Презентацію підготувала вчитель – методиствищої категорії Веремейчук Ганна Миколаївна Початкова школа «Лісові дзвіночки»Грудень 2021

Номер слайду 2

АНГЛІЯ

Номер слайду 3

В Британії незаміжні дівчата 14 лютого встають до сходу сонця, стають біля вікна і дивляться на чоловіків. Згідно з повір'ям, перший чоловік, якого вони побачать, і є їх суженим. Дивно, але це повір'я жваве досі - правда, багато хто його дотримується жартома, щоб підняти собі настрій, і тільки. Популярними подарунками на Валентинів день в Англії вважаються солодощі у вигляді сердечок, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії плюшеві ведмедики Teddy, і незмінні листівки-валентинки.

Номер слайду 4

У той час як більшість закоханих англійців в цей день обмінюються подарунками, в графстві Нортфолк Джек Валентин приносить подарунки дітям. Діти також не упускають можливості отримати подару-нок до свята, вони ходять по домівках і співають пісні.

Номер слайду 5

ФРАНЦІЯ

Номер слайду 6

«Добре бачить лише серце! Найголовнішого очима не побачиш.»Антуан де Сент-Экзюпері

Номер слайду 7

У Франції 14 лютого можна назвати датою заручин, адже дуже багато чоловіків роблять пропозицію своїй обраниці саме в цей день. А тому захоплені сплески радості в ресторані, які виникають один за іншим мало кого здивують. Звичайно, обручка є найбажанішим подарунком в цей день, але основними є природно квіти (червоні троянди), цукерки і листівки у формі серця. У всіх валентинках обов'язково є вітальні рядочки. Французи стали першими, хто почав випускати листівки з такими віршами. Також всі пари неодмінно дарують один одному ангелів купідончиків, які вважаються символом любові і тепла.

Номер слайду 8

Уряд був змушений заборонити одну з традицій святкування цього дня. Самотні чоловіки і жінки збиралися в стоячих один навпроти одного будинках і перегукувались в пошуках пари. Чоловіки, які не були задоволені парою, що їм дісталася, могли піти на пошуки іншої. А жінки, які не змогли знайти собі пару, збиралися разом і спалювали фотографії чоловіків.

Номер слайду 9

НІМЕЧЧИНА

Номер слайду 10

День Святого Валентина в Німеччині почали відзначати після другої світової війни і не так вже й давно це свято почало носити характер свята закоханих. Адже німці вважають Валентина покровителем усіх душевно хворих людей, до яких вони відносять і закоханих. Незважаючи на романтичний настрій людей сьогодні, також, як і раніше на вулицях можна зустріти яскраво прикрашені будинки різними червоними стрічками, бантами, повітряними кулями. Якщо такий будинок зустрівся, то зі стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що це лікарня для людей з психічними розладами.

Номер слайду 11

У День Святого Валентина Німеччина славиться своїми незвичайними поросятами. Це може бути м'яка іграшка, статуетка, випічка, також його зображення присутнє практично на всіх листівках.

Номер слайду 12

Філіппіни

Номер слайду 13

У Філіппінах в цей день проводяться масові весілля, в яких беруть участь сотні пар, в тому числі ті, хто не може дозволити собі витрати на весілля. Ці події часто спонсоруються урядом.

Номер слайду 14

14.02.2019р. у філіппінському місті Дасмаріньяс відбулася церемонія масового заключення шлюбу. В цьому році в ній приняли участь 622 пари.

Номер слайду 15

Японія

Номер слайду 16

В Японії День святого Валентина нерозривно пов'язаний з шоколадом і традицією "гірі чоко" (giri choco). Японки масово дарують шоколад своїм друзям і начальникам чоловічої статі. Нерідкі випадки, коли напередодні цього дня одна жінка купує 20 коробок шоколаду. У цей день і напередодні реалізується більше половини всіх цукерок, що продаються в Японії щорічно.

Номер слайду 17

А через місяць в Білий день, 14 березня, чоловіки даруватимуть своїм коханим ювелірні вироби, білизну і, вгадайте що... шоколад!Г

Номер слайду 18

Італія

Номер слайду 19

В Італії, звідки, згідно з легендою, бере свій початок День святого Валентина, цей день називали Днем Весни і Любові. Всі урочистості проводились на свіжому повітрі - закохані гуляли цілий день, не перестаючи зізнаватися в любові. У Турині, наприклад, наречений і наречена оголошували всім про свої заручини саме в День Всіх Закоханих – ця старовинна традиція збереглася і до цього дня. За кілька днів до свята італійські магазини прикрашаються величезною кількістю всіляких цукерок. Власне, і дарувати закоханим прийнято солодкі цукерки - вважається, чим більше цукерок подарують, тим міцніше буде їх любов.

Номер слайду 20

Дуже популярним подарунком у Італії є Baci Perugina - маленькі горішки фундука, вкриті шоколадом. У кожній цукерці знаходиться записка з висловлюванням на любовну тему.

Номер слайду 21

Китай

Номер слайду 22

У 7 день 7-го місяця китайського місячного календаря китайці відзначають Цісіцзе (Qixi Festival) або Ніч сімок. Традиція свята бере свій початок з романтичної легенди про пастуха Нюлане (Niulang) і ткалі Чжин (Zhinü). Їх любов не отримала благослове-ння, і закохані були заслані на проти-лежні берега Срібної річки (символ Чумацького Шляху). Один раз на рік зграя сорок утворює міст через річку, що дозволяє закоханим побути один день разом.

Номер слайду 23

Зазвичай це свято у Китаї потрапляє на липень-серпень.

Номер слайду 24

Австралія

Номер слайду 25

Щоб цей день запам'ятався надовго, австралійці святкують його якомога яскравіше. Тут проводять тижневі карнавали музики і аматорські театральні фестивалі. Наймасштабніші – у Аделаїді, Перті і Сіднеї. Урочистості завжди закінчуються культурними заходами, на якому демонструють етнічне мистецтво Австралії і ремісничі вироби, влаштовують веселе запальне шоу і проводять спортивні змагання.

Номер слайду 26

Розповідають, що в часи золотої лихоманкимісцеві щасливчики настільки розбагатіли, щопочали замовляти доволі екстравагантнівалентинки, вартість яких деколи сягала тисячавстралійських фунтів.

Номер слайду 27

Америка

Номер слайду 28

Раніше закохані американки і американці дарували один одному марципани, які були досить цінним подарунком, оскільки марципан містив цукор, який стоїв тоді дуже дорого. З початку 19 століття почалося широке використання цукрових буряків, і заповзятливі американці налагодили виробництво карамелі. За традицією з Днем святого Валентина вітають не тільки тих друзів і подруг, з ким знаходяться в романтичних стосунках.

Номер слайду 29

У цей день в Америці вітають всіх, кого просто люблять — мам, тат, дідусів, бабусь, друзів.

Номер слайду 30

Південна Африка

Номер слайду 31

У Південній Африці жінки прикріплюють до свого рукава серце, на якому написано ім'я людини, що її цікавить.

Номер слайду 32

Фінляндія і Естонія

Номер слайду 33

На відміну від більшості інших європейських країн, у Фінляндії 14 лютого відзначають не День закоханих, а День друзів – Ystävänpäivä. Прийшов він у Суомі у 1980-х, а календарним святом став у 1996-му. Цей день фіни вітають не лише коханих, а й друзів. Він є другим святом після Різдва за кількістю проданих листівок. Також у Фінляндії традиційно обдаровують близьких шоколадом та квітами, а символом Дня друзів, як і у багатьох інших країнах, є серце.

Номер слайду 34

Україна

Номер слайду 35

День святого Валентина користується великою популярністю в Україні: 84% опитаних українців вказали, що відзначають це свято. Зробити подарунок своїй другій половинці збираються 88% анкетованих, що на 4% більше тих, хто взагалі хоче святкувати День всіх закоханих. Мабуть, попри свої погляди, українці вважають, що все одно в цей день варто приділити увагу коханій людині й зробити подарунок.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

День святого Валентина – свято, до якого можна ставитися по-різному. Адже це й справді загадкове свято зі своєю давньою, заплутаною історією, своїми традиціями і правилами, яких багато хто намагається дотримуватися. У першу чергу – закохані, кому, власне, і присвячений цей день. День святого Валентина, зокрема, в Україні не є офіційним святом чи вихідним днем. Зараз його святкують і у сімейному колі, і студентство, і всі ті, хто вірить і/або шукає справжню любов.

Номер слайду 38

Насамперед 14 лютого – це свято глибокої любові та відданості. І коштовні подарунки не мають жодного стосунку до Дня святого Валентина, вартує лише увага і ширі слова. Кохайте та будьте коханими!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Петровська Наталія Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
2084
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку