Презентація "Травлення в ротовій порожнині. Лабораторна робота №4 Будова зуба.

Про матеріал
Процес травлення в ротовій порожнині. Лабораторне дослідження №4 .Будова зубів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Процес травлення в ротовій порожнині. Лабораторне дослідження №4 .Будова зубів. Епіграф Дерево тримається своїми коренями, а людина їжею.

Номер слайду 3

Проблемне питання Хто довго жує, той довго живе…

Номер слайду 4

Завдання: 1.Вибрати та розташувати в правильному порядку на дошці органи травної системи. 2. Установити відповідність функцій травної системи. 1. Видільна 2. Всмоктува-льна 3. Рухова 4.Секреторна А. забезпечує надходження перетравлених органічних речовин, солей, вітамінів і води у внутрішнє середовище організму; Б. забезпечує утворення залозистими клітинами травних соків, які містять ферменти; В. забезпечує жування, ковтання, пересування їжі по травному каналу та виділення неперетравлених решток; Г. забезпечує виділення речовин з внутрішнього середовища в просвіт шлунково-кишкового тракту, який приймає участь у підтримці кислотно-лужної та водно-сольового рівноваги. Д. забезпечує видалення з організму шкідливих і непотрібних продуктів обміну речовин, надлишку води, солей тощо.

Номер слайду 5

3. Яке значення травлення для організму людини? 4. Хліб — традиційний харчовий продукт. Чому в ротовій порожнині з’являється солодкий смак, якщо декілька хвилин жувати чорний хліб?

Номер слайду 6

https://www.youtube.com/watch?v=4rCYvSSfTLk&list=PLFg7iinpk__uUHuot1RJVxulv8T69NzyQ&index=12&t=221s

Номер слайду 7

Робота в групах: створити інтелект-карти ІІ група гастроентерологи ІV група стоматологи ІІІ група біологи І група стоматологи Будова зуба, кількість та значення в травленні Слинні залози та слина Будова та функції язика Захвлорювання зубів профілактика

Номер слайду 8

ЗУБИ

Номер слайду 9

Захворювання зубів. Профілактика Ознаками карієсу є: темні плями на жувальній поверхні зубів, шорсткість поверхні зуба. підвищена чутливість до кислого і солодкого, холодного і гарячого, з'являється неприємний запах з рота.

Номер слайду 10

Язик

Номер слайду 11

Слинні залози Павлов І.П. 1904 рік - отримав Нобелівську премію за дослідження процесів травлення. Розробив фістульну методику, яка дозволяє вивчати діяльність здорового організму. Створив вчення про вищу нервову діяльність .

Номер слайду 12

Узагальнення і закріплення знань Тестові завдання 1. М’язовий орган, слизова оболонка якого містить смакові рецептори: а)губи б)мигдалини в) ясна г)язик 2. Остання пара зубів у людини з’являється: а)до 15 років б)до 25 років в) до 10-12 років г)до 30 років 3. Фермент слини: а) пепсин б)ліпаза в) мальтаза г)трипсин 4. Бактерицидна речовина, що міститься у слині: а)лізоцим б)пепсин в)амілаза г)каталаза 5. Компонент слини, що зволожує та обволікає їжу: а) вода б)муцин в) жовч г)солі 6. Завдяки ферментам слини в ротовій порожнині починається розщеплення: а) вуглеводів б)білків в) ліпідів г)солей

Номер слайду 13

Перевір себе…. 1. М’язовий орган, слизова оболонка якого містить смакові рецептори: а)губи б)мигдалини в) ясна г)язик 2. Остання пара зубів у людини з’являється: а)до 15 років б)до 25 років в) до 10-12 років г)до 30 років 3. Фермент слини: а) пепсин б)ліпаза в) мальтаза г)трипсин 4. Бактерицидна речовина, що міститься у слині: а)лізоцим б)пепсин в)амілаза г)каталаза 5. Компонент слини, що зволожує та обволікає їжу: а) вода б)муцин в) жовч г)солі 6. Завдяки ферментам слини в ротовій порожнині починається розщеплення: а) вуглеводів б)білків в) ліпідів г)солей

Номер слайду 14

Лабораторне дослідження 4 Зовнішня будова зубів 1.Виконати завдання за інструкцією лабораторного зошита стр.27 2.Виготовити моделі різних типів зубів.

Номер слайду 15

МОЛОДЦІ! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фельді Віталій Йожефович
    Суперово, особливо яблука із зубами!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Лупол Любов
Додано
16 грудня 2019
Переглядів
5846
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку