Презентація "Тренажер для учнів 2 класу  з теми «Апостроф»."

Про матеріал
Запропоновані вправи – тренажери складені для учнів 2 класу з теми «Апостроф». Вправи подані у вигляді дидактичних інтерактивних ігор. Вони сприятимуть міцнішому засвоєнню знань учнів з даної теми. Пропоную завдання як колективні, так і індивідуальні. Їх можна використати на самостійну роботу або закріплення вивченого матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренажер для учнів 2 класу  з теми «Апостроф». (Вправи подані у вигляді дидактичних інтерактивних ігор)Бабаєва Олена Олександрівна. Учитель початкових класів. Комунального закладу «Зміївський ліцей№1імені двічі Героя Радянського Союзу З. К. Слюсаренка» Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. Я такий же, як знак розділовий,І відомий шкільній дітворі. Та в словах української мови. Я пишусь не внизу, а вгорі. Спробуй лиш написати ім’я –Зразу стану потрібним і я.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дидактична вправа: «Розумники та розумниці» Цей знак дружить з іграшками, рослинами, птахами, рибами та іншими предметами. Давайте спробуємо відгадати ці слова. Шкідлива трав’яниста рослина, яка росте на городі. Дитяча іграшка, має круглу форму, виготовлена з гуми. Риба, яка має довгу форму тіла, звивається як плазун. Вогонь, що піднімається над предметом , який горить. Задня частина ступні. Багаторічна запашна трав’яниста рослина, яку вкидають в чай. Верхній покрив у птахів. Птахи, які дуже гарно співають. Запишіть слова-відгадки . З двома словами –відгадками , на власний вибір, склади і запиши речення.

Номер слайду 5

Бур’ян. М’яч. В’юн. Полум’я. П’ята. М’ята. Пір’я. Солов’ї

Номер слайду 6

Дидактична гра «Третій зайвий»Знайдіть зайві слова у рядочках слів. Запишіть їх. Складіть з ними речення. Мар’яна –буряк– буря. В’яз – свято – цвях. Духмяний– моряк – солом’яний  

Номер слайду 7

Зразок виконання: Мар’яна, в’яз, солом’яний.

Номер слайду 8

Дидактична вправа «Народ скаже, як зав’яже»*Прочитайте. З ’єднайте частини прислів’я і запишіть їх.*Випишіть слова з апострофом.*Зробіть звуко-буквену схему цих слів. Літо запасає,Поки суд та діло,Вересень –а кошеня сало з’їло.рум’янець року.а зима з’їдає.

Номер слайду 9

    Літо запасає, а зима з’їдає. Поки суд та діло, а кошеня сало з’їло. Вересень – рум’янець року. Перевірте

Номер слайду 10

Дидактична вправа «Чарівні речення»Складіть зі слів речення і запишіть їх. Слова з апострофом поділіть рисками для переносу.*Катерина, посварились, та, за, бур’ян , Дем’ян.*Валер’ян, пішли ,та, гриби , Лук’ян по.

Номер слайду 11

Дидактична вправа «Чарівні речення»Катерина та Дем’ян посварились за бур’ян. Валер’ян та Лук’ян пішли по гриби.

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Додано
25 вересня 2021
Переглядів
781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку