Презентація "Тренінг з техніки безпеки під час використання фітнес-технологій"

Про матеріал
Тренінг для інструкторів з фізкультури з техніки безпеки під час використання фітнес-технологій у роботі з дітьми дошкільного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінг з техніки безпеки під час використання фітнес-технологій Інструктор з фізкультури: Лілія ВОРОНЦОВА

Номер слайду 2

Аеробіка, або ритмічна гімнастика – це комплекс фізичних вправ , які виконують під музику без зупинок та пауз для відпочинку з предметами та без. Правильно підібрати музику – це дуже важливо, тому що саме вона задає рівень навантаження на серцево-судинну систему. Темп, який рекомендується для дитячої аеробіки – це 118 – 122 музичних акценти (удари) за хвилину Перевагу варто віддавати музичним композиціям, що мають чіткий ритм та позитивне емоційне забарвлення. В оздоровчій аеробіці використовується музичний розмір 4/4

Номер слайду 3

Базові кроки в аеробіці – є фундаментом для побудови складних хореографічних композицій. Кроки, які не змінюють лідируючу ногу: march (марш); open step (відкритий); basic step (використовується в степ-аеробіці): v-step; mambo; step touch (приставний); Cross (навхрест) і т.д. Кроки, які змінюють лідируючу ногу knee up (піднімання коліна)curl (закидання гомілки), kick up, grapevine (виноградна лоза), double step touch (подвійний приставний)Cha-cha-cha  і т.д.

Номер слайду 4

Техніка безпеки під час роботи з фітболомпереконайтесь, що поблизу відсутні сторонні в тому числі гострі предмети;підібрати фітбол кожній дитині за зростом;обов’язково дотримуватись правила трьох точок опори під час виконання сидячи чи лежачи; починати з простих вихідних положень та вправ;виключити швидкі та різкі рухи в шийному та поперековому відділах хребта;слідкувати, щоб м’яч не душив на грудну клітку під час виконання вправ в положенні лежачи на животі;не допускати закидання голови назад під час вправ лежачи на спиніуникати статичного навантаження;не слід захоплюватись стрибками на фітболах.

Номер слайду 5

Техніка безпеки під час степ-аеробікиобов'язкова наявність кросівок;поверхня платформи не повинна бути слизькою;тримати плечі розвернутими а коліна розслабленими;під час підйому не прогинатись у попереку;виконувати крок в центр степ-платформи;не зістрибувати з платформи спиною вперед;ставити на степ-платформу всю стопуне починати вчити рухи руками, поки не оволоділи технікою роботи ногами;не доцільно давати в руки додаткові спортивні атрибути;перед підйомами на платформу слід розігріти стопи.

Номер слайду 6

Загальні правила техніки безпеки під час використання фітнес-технологій Постійний контроль за самопочуттям дітей;Обов'язкова наявність спортивного одягу;Особливу увагу звертати на техніку виконання найбільш травматичних вправ (випадів, стрибків та вправ на розтяжку);Уникати статичного навантаження на м'язи; Робота з використання елементів фітнес-технологій не має перевищувати 60% часу від всього заняття.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Додано
12 березня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку