Презентація "Трикутники. Види трикутників"

Про матеріал
Дана презентація призначена для проведення мультимедійного уроку з геометрії у 7 класі. Містить інформацію про трикутники, види трткутників та ознаки рівності трикутників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

 поглибити та систематизувати знання учнів про трикутник та його елементи; формувати обчислювальні навички учнів, розвивати самостійність мислення, вчити об’єктивно оцінювати себе і коригувати свою діяльність та інших учнів в ході виконання проректу; виробити у школярів практичні навички під час розв’язування задач; виховувати спостережливість, науковий підхід , та любов до математики.

Номер слайду 4

Цінуй набуті знання, час, наполегливість, уважність. Продемонструй грамотність у виконанні поставлених завдань. Сприймай зацікавлено, вдумливо. Не бійся помилятися. Повір у свої сили! Май гарний настрій!

Номер слайду 5

Скажи мені – і я забуду. Покажи мені – І я запам’ятаю. Залучи мене – і я навчуся. Китайська мудрість

Номер слайду 6

Трикутник – це геометрична фігура, що складається з трьох точок послідовно з‘єднаних між собою. Точки – вершини (позначаються А, В, С) Відрізки – сторони (позначаються АВ, ВС, АС) АВ = c, BC = a, AC = b А С В

Номер слайду 7

Трикутник (італ. triangolo) — ударний музичний інструмент у вигляді зігнутого трикутником стального пруту (діаметр 8-10 мм), який вільно підвішують та вдаряють по ньому металевою паличкою. Звук трикутника — невизначеної висоти, дзвінкий, блискучий і в той же час ніжний. Розрізняють малий (довжина основи — 150 мм), середній (200 мм)

Номер слайду 8

Бермудський трикутник - район в Атлантичному океані, в якому, нібито, відбуваються таємничі зникнення морських і повітряних суден. Він обмежується районом від Флориди до Бермудських островів, далі до Пуерто-Ріко і назад до Флориди через Багами. Аналогічний «трикутник» в Тихому океані називають диявольським.

Номер слайду 9

Проходять століття, але роль геометрії в архітектурі не зменшилась. Вона як і раніше залишається її ''граматикою'’.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Трикутник Залежно від довжини сторін Залежно від міри кутів різносторонній рівносторонній рівнобедрений прямокутний тупокутний гострокутний

Номер слайду 13

А С В Трикутники можна розрізняти ( класифікувати ) за видами їх кутів. - Якщо всі кути трикутника гострі, то його називають гострокутним трикутником. - гострі (менше )

Номер слайду 14

- Якщо один з кутів трикутника прямий, то його називають прямокутним трикутником. М N K

Номер слайду 15

Т Р М − тупий - Якщо один з кутів трикутника тупий, то його називають тупокутним трикутником.

Номер слайду 16

В рівнобедреному трикутнику дві сторони мають однакову довжину, третя сторона при цьому називається основою трикутника. Рівнобедрений трикутник також має однакові кути, які знаходяться при його основі.

Номер слайду 17

Різносторонній трикутник має сторони різної довжини. Внутрішні кути різностороннього трикутника різні. Трикутник має сторони різної довжини

Номер слайду 18

Прямокутний трикутник має один внутрішній кут рівний 90° (прямий кут). Сторона, протилежна до прямого кута, називається гіпотенуза. Інші дві сторони називаються катетами прямокутного трикутника.

Номер слайду 19

За кутами За сторонами Гостро кутний Прямо кутний Тупо кутний Різно сторонній Рівно бедрений Рівно сторонній

Номер слайду 20

Найдосконаліший мозок іржавіє без дії. Шерлок Холмс

Номер слайду 21

А В С А1 В1 С1 АВ = А1В1, АС = А1С1

Номер слайду 22

В С А1 В1 С1 А

Номер слайду 23

В С А1 В1 С1 А

Номер слайду 24

Номер слайду 25

В А С

Номер слайду 26

ЗАДАЧА 1. Один з кутів рівнобедреного трикутника дорівнює 74°. Знайти решту кутів трикутника ЗАДАЧА 2. Один з кутів рівнобедреного трикутника дорівнює 91°. Знайти решту кутів трикутника

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Знай, наука – велика сила, Вона – дівчина строга й красива. Цінувати потрібно години, щоб не сплинули марно хвилини!

Номер слайду 31

Трикутники, кола, квадратики Ми вивчаєм на уроці математики. Вчитель каже: «Ось трикутник, Діти подивіться, Треба виміряти градус, Щоб не помилитись». Щоб зробити всі заміри Ми дістанем транспортири. І ми вивчемо тоді Гострі і тупі кути. Сперечалися фігури, Аж здригалася земля! Хто з них найстаріший. Всі гуртом зійшлись на тому, Що це прямокутник. Незважаючи на втому, Слово взяв трикутник. Я, – сказав він гордовито, - Може й не найстарший, Та багато родовитий, Аж сказати страшно! Називають за кутами Весь мій рід могутній:

Номер слайду 32

Гострокутний, тупокутний, Навіть прямокутний. І не варто вам панове, Сперечатись з нами, Нагадаю про рід знову: Я за сторонами Рівнобедрений трикутник і рівносторонній. Так скажіть же, добрі люди, Чи ми не достойні?! Як закінчились змагання, Не почули через гам. Хто отримав там визнання, Це судити, діти, вам

Номер слайду 33

„Найкращий спосіб вивчити що-небудь – це відкрити його самому.” Д. Пойа

Номер слайду 34

Домашня самостійна робота В.р. – 10-12 Д.р. – 7-9 С.р. – 1-6

Номер слайду 35

«Музика може возвеличити або заспокоїти душу, Живопис – радувати око, Поезія – пробуджувати почуття, Філософія – задовольняти потреби розуму, Інженерна справа – удосконалювати матеріальну сторону життя людей, А математика здатна досягти усіх цих цілей.» Так сказав американський математик Моріс Клайн.

Номер слайду 36

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левадній Сергій Павлович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 січня 2022
Переглядів
5444
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку