Презентація "Трикутники. Види трикутників"

Про матеріал
Презентація допоможе сформулювати в учнів уявлення про види трикутників; навчити їх будувати, розпізнавати; розвивати просторову уяву, логічне мислення , усне мовлення, креслярські навички; виховувати дружелюбність, інтерес до навчання .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види трикутників. Урок 19

Номер слайду 2

Три сигнали дав дзвінок-Розпочинаємо урок. Три горішка маю я, Улюблена казка «Три поросятка» моя. Три ока має світлофор,А ось і цікавий гість до нас прийшов…

Номер слайду 3

Три у мене сторони,Міцно з’єднані вони. А між ними три кути. Хто я? Чи вгадаєте ви? Відгадайте загадку. Накресліть трикутник зі сторонами 6 см. Запишіть на трикутнику, що ви очікуєте від сьогоднішнього уроку.

Номер слайду 4

Пригадай, що ти знаєш про трикутник?Це фігура, яка має три сторони. Це фігура, яка має три вершини. Це фігура, яка має три кути. Отже, фігура, яка складається з трьох сторін, трьох кутів та трьох вершин називається трикутником. Розгляньте трикутники і скажіть, за якими ознаками їх можна розрізнити. 123 Всі ці фігури – трикутники, але вони не схожі між собою. Як же їх розрізняти?! 1. По кутам. В трикутнику 1 всі кути – гострі, тому що вони менше ніж прямий кут. Це легко перевірити за допомоги кутника. Такий трикутник називається гострокутний. В трикутнику 2 один кут прямий, а решта – гострі. Тому такий трикутник називається прямокутним. В третьому трикутнику один кут тупий, а інші два гострі. Такі трикутники називають тупокутними. Накресли в зошиті ці трикутники і підпиши їх.

Номер слайду 5

! Трикутники можуть відрізнятись не тільки за кутами, але й за сторонами. Уважно розглянь трикутники та їхні сторони. Чим вони подібні, а чим різняться?123 Якщо в трикутника дві сторони рівні, то такий трикутник називається рівнобедреним. Якщо в трикутника всі сторони рівні, то такий трикутник називається рівностороннім. Якщо в трикутника всі сторони різні, то такий трикутник називається різностороннім. Накресли в зошиті ці трикутники і підпиши їх.

Номер слайду 6

Дайте відповіді (письмово в зошиті) на запитання теста. Фігура , що має 3 сторони, 3 вершини, 3 кути називається: А) кут Б) трикутник В) квадрат. 2. Трикутник у якого всі сторони різні за довжиною, називається А) рівнобедреним Б) різностороннім В) рівностороннім. 3. Трикутник, у якого дві сторони однакові за довжиною називається А) рівнобедреним Б) різностороннім В) рівностороннім.4. Трикутник, у якого всі сторони рівні називається. А) рівнобедреним Б) різностороннім В) рівностороннім.

Номер слайду 7

Відповіді : 1 –Б , 2 – Б, 3 – А, 4 – В. Перевірка.

Номер слайду 8

Додайте заголовок слайда – 4 Молодці! Дякую за роботу.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 січня 2023
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку