Презентація " Тропічна красуня"

Про матеріал
Ознайомитися з різними видами калатей, способами догляду за ними та розвивати пізнавальні інтереси до кімнатних рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тропічна красуня калатея

Номер слайду 2

У квітів своя мова. Вони мовчать, але говорять багато про що!

Номер слайду 3

Мета проєкту:ознайомитися з різними видами калатей, способами догляду за ними та розвиати пізнавальні інтереси до кімнатних рослин; залучити гуртківців до роботи по озелененню шкільних приміщень ліцею; виховувати дбайливе ставлення до природи; здійснювати екологічну освіту та виховання

Номер слайду 4

Головні завдання проєкту:організація роботи гуртка «Юний квітникар»; покращити внутрішнє озеленення шкільного приміщення ліцею, збагативши видовий склад кімнатних рослин;активізувати пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність учнів;систематизувати знання про кімнатні рослини та використовувати їх на уроках природничих дисциплін

Номер слайду 5

ЗМІСТВступ. Основна частина. Особливості догляду за калатеями. Основні види калатей. Озеленення шкільного приміщення ліцею. Висновок. Перспективи 

Номер слайду 6

Вступ Що може бути прекрасніше за кімнату, що потопає в квітах? Які штучні запахи можуть зрівнятися з дивовижними пахощами кімнатних рос­лин? Ці маленькі оази зелені, пахощів, фарб, що змінюються залежно від пір року, діють на нас як чарівна музика. На сьогоднішній день існує велика різноманітність кімнатних рослин, які облагороджують інтер'єр, гармонізують атмосферу і насичують повітря киснем. Але наший проект ми хотіли присвятити тропічній красуні – калатеї, яка своєю красою заполонила наші серця.

Номер слайду 7

Кімнатні рослини- це не тільки краса, а й частинка живої природи, яку потрібно берегти та цінувать. Вчителі та учні нашої школи постійно поповнюють видовий склад кімнатних рослин. Розміщені вони як у класних кімнатах так і на коридорах, відповідно до індивідуальних особливостей кожної рослини. Особливості догляду за калатеями. Рослина калатея (Calathea) відноситься до сімейства Марантових. Цей рід є найбільш численним із всіх, і об'єднує близько 130 видів. У природних умовах їх можна зустріти на території Південної і Центральної Америки. На сьогоднішній день калатею здебільшого вирощують як декоративно-листяні рослини, тому що вона має дуже ефектне листя різного забарвлення

Номер слайду 8

Короткий опис вирощування КалатеїРослини привертають увагу надзвичайно декоративним, екзотичним забарвленням листя, яке різниться за формою - від овальної до ланцетової. Візерунки на листках представлені в ефектній комбінації кольорових відтінків: зелені, сріблясті, бронзові, фіолетові, коричневі, білі, рожеві. Нижня сторона листя красивого пурпурно-рожевого кольору.

Номер слайду 9

Освітленість. Температурний режим. Полив. Калатеї полюбляють невелике затінення. Добре росте при звичайній кімнатній температурі, однак вона не повинна бути менше 16 градусів. Протягом вегетаційного періоду поливати треба рясно, а в зимовий час ― помірно.

Номер слайду 10

Рівень вологості повітря повинен бути близько 90 відсотків. Для підвищення вологості в піддон насипають мокру гальку, а на неї ставлять горщик з квіткою, або його листя регулярно зволожують з пульверизатора. Рослина підгодовують 1 раз в 2 тижні в квітні–серпні, для цього використовують комплексне мінеральне добриво для декоративно-листяних рослин. Як правило,період спокою починається у вересні, а закінчується в січні. Вологість повітря. Період спокою. Підживлення.

Номер слайду 11

Пересадження. Розмноження. Шкідники. Захворювання. Молоді екземпляри піддають пересадженню 1 раз на рік, а більш дорослі ― 1 раз в 2 або 3 роки. Розмножується рослина способом насіннєвим , живцюванням, поділом куща. Щитівки, трипси та павутинні кліщі – шкідники калатеї. Ризоктоніоз- захворювання, яке виникає при неправильному доглядіза квіткою, і починаються проблеми з його листям .-

Номер слайду 12

2. Основні види калатей. При вирощуванні в кімнатних умовах калатея відрізняється високою вимогливістю до умов утримання і догляду. Але існують види і сорти, які відрізняються меншою вимогливістю, порівняно з іншими. Так, найлегше в кімнатних умовах вирощувати такі види, як: калатея Бахема, прикрашена, Мако, смугаста, Вейча (Віча) .

Номер слайду 13

Калатея Мако (Calathea makoyana)Калатея Розфарбована (C. picturata) 

Номер слайду 14

Калатея Лансефолія (C. Lancifolia) Медальйон Розеопікта (C. Roseopicta)

Номер слайду 15

Калатея Орната Сандериана (Calathea ornata Sanderiana)Калатея Медальйон – (Calathea Medalion) Калатея Медальйон – (Calathea Medalion) 

Номер слайду 16

Калатея Маджестика Вайт Стар (Calathe White Star) Калатея Бьюті Стар (Calathe Beauti Star) 

Номер слайду 17

3. Озеленення шкільного приміщення ліцею. Вчителі та учні нашого ліцею постійно поповнюють видовий склад кімнатних рослин. Розміщені вони як у класних кімнатах так і на коридорах, відповідно до індивідуальних особливостей кожної рослини.

Номер слайду 18

Висновок На сьогоднішній день існує велика різноманітність прекрасних калатей, які облагороджують інтер'єр, гармонізують атмосферу і насичують повітря киснем. При створенні даного проекту ми багато дізналися про дані рослини, їх видовий склад, біологічні особливості, умови вирощування, значення для природи та в житті людини.

Номер слайду 19

Перспективи. На 2021 – 2022 рік Буде створено: Буде збільшено: новий проєкт до конкурсу «Галарея кімнатних рослин» видовий та кількісний склад кімнатних рослин ліцею

Номер слайду 20

Божі квіти, листя – наче казка,Ви дивитися на нас чарівною красою. О Калатея – ти прекрасна!Як сонечко, що зігріває нас щодня.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
10 вересня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку