Презентація: "Трудове право".

Про матеріал
В презентації надано основні положення з трудового права. З елементами анімація для онлайн уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВО НА ПРАЦЮСтаття 43. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.…При укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи… (Ст. 24)Директору. Підприємства. Петрову В. С.Іванова СергіяІвановича. Заява. Прошу прийняти мене на роботу зварювальником.10 серпня 2021 р. Підпис

Номер слайду 2

Д/З. Опрацювати, прочитати § 20–21. Трудовий договір.

Номер слайду 3

Чи, можете ви працювати?Що говорить закон?

Номер слайду 4

Наказ. Укладення трудового договору оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу про зарахування працівника на роботу. Трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи… (Ст. 24)

Номер слайду 5

письмовийконтракт -де умови праці визначаються договором,тимчасовийусний. ТРУДОВИЙ ДОГОВІР

Номер слайду 6

Власник зобов’язаний:-виплачувати заробітну плату;-забеспечувати умови праці. Працівник зобов’язаний :-виконувати роботу-дотримуватися внутрішнього розпорядку.

Номер слайду 7

Щоденна робота за п’ятиденний тиждень становить 8 годин. (Ст. 52)Щоденна робота за шестиденний тиждень становить 7 годин. (Ст. 52)

Номер слайду 8

16 КАЛЕНДАРНИХ ДНІВЗаробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів. У разі, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. (Ст. 115)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЩОРІЧНА- ОСНОВНА ВІДПУСТКАЩорічна відпустка не менш 24 календарних днів надається за відпрацьований рік. Святкові та неробочі дні під час визначення тривалості відпустки не враховуються і не оплачуються.

Номер слайду 13

РОЗІРВАННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ

Номер слайду 14

ПОРЯДОК НАКЛАДЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО СТЯГНЕННЯПОЯСНЕННЯНАКАЗПРОСТЯГНЕННЯРОЗПИСКАПОРУШНИКАДОГАНАЗВІЛЬНЕННЯДО 6 МІСЯЦІВ З МОМЕНТУ ВЧИНЕННЯДО 1 МІСЯЦІВ З МОМЕНТУ ВИЯВЛЕННЯДисциплінарне стягнення застосовується роботодавцем безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, ... Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку. (Ст. 148)

pptx
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку