Презентація "Туризм"

Про матеріал
Презентація про туризм. Туризм – це тимчасовий виїзд (подорож) осіб з пост­ійного місця проживання з пізнавальною, оздоровчою, професійно-діловою, спортивною, релігійною та іншою метою на термін від 24 годин до одного року поспіль, без зайняття оплачуваною діяльністю в місці тимчасо­вого перебування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Туризм

Номер слайду 2

Поняття «туризм» почало формуватися з початком масового переміщення значної кількості людей з метою змістовного проведення дозвілля. Сам термін «туризм» походить від французького сло­ва tourisme, яке означає подорожі, поєднуючи відпочи­нок з елементами спорту. Туризм – це тимчасовий виїзд (подорож) осіб з пост­ійного місця проживання з пізнавальною, оздоровчою, професійно-діловою, спортивною, релігійною та іншою метою на термін від 24 годин до одного року поспіль, без зайняття оплачуваною діяльністю в місці тимчасо­вого перебування.

Номер слайду 3

Види туризму: 1. Дитячий;2. Молодіжний,3. Сімейний,4. Для осіб похилого віку та для інвалідів, 5. Культурно-пізнавальний, 6. Лікувально-оздоровчий, 7. Спортивний,8. Релігійний, 9. Екологічний (зелений), 10. Сільський, підводний, 11. Гірський, 12. Пригодницький, 13. Мисливський, 14. Автомобільний, 15. Самодіяльний.

Номер слайду 4

Активний туризм – одна з найбільш відомих форм відпочинку. До неї відносяться: рафтинг (сплав по гірських річках), катання на гірських лижах і сноубордах, аеротуризм, включає в себе екскурсії на гвинтокрилі та на літаку, авіаподорожі в будь-які пункти зем­ної кулі, політ на пароплані, а також стрибки з парашу­та і кінні прогулянки.

Номер слайду 5

Спортивно-оздоровчий туризм передбачає подолан­ня маршруту активним способом, тобто без викорис­тання механічних транспортних засобів, покладаючись лише на свої власні сили, реалізуючи вміння і навички. До спортивно-оздоровчого туризму відносяться такі види активного туризму як: пішохідний, гірський, лиж­ний, водний, велосипедний.

Номер слайду 6

Лижний туризм передбачається в поході пересу­вання на лижах. Лижні походи проводяться в зимовий період, якщо наявний стійкий сніговий покрив і тем­пературі нижче 0°С. Необхідною умовою для участі в зимових подорожах є добра переносимість холоду, здатність в умовах постійно низьких температур не втрачати робочої форми і, що не менш важливо, психічної рівноваги.

Номер слайду 7

Водний туризм. Серед водоймищ, якими подорожу­ють туристи – бурхливі гірські і спокійні рівнинні річки, озера і моря. Різноманітні плавучі засоби – дерев’яні, надувні і пластмасові човни, розбірні байдарки, катамарани, плоти на надувних елементах тощо.

Номер слайду 8

Велосипедний туризм. Цей вид туризму привабли­вий перш за все завдяки своїй високій мобільності. Відстань, яку здатна подолати група за один день, може досягати 100 – 150 км. Велотуризм має певні переваги порівняно з пішохідним туризмом: швидкість руху в ньому в кілька разів вища, отже, за один похід можна побачити більше цікавих місць.

Номер слайду 9

Спелеотуризм. Специфіка цього виду туризму – пе­ребування під землею – потребує різносторонньої фізич­ної, тактичної, технічної і психологічної підготовки.

Номер слайду 10

Прогулянка – це пересування на місцевості з пізнавальною, оздоровчою метою та з метою загартування. Екскурсія – це колективне відвідування певних об’єктів з пізнавальною або науковою метою.

Номер слайду 11

Туристична експедиція представляє собою організоване подорож в молодосліджуваний район, яке здійснюється зі спеціальнодослідницькою метою. Туристичний похід – це подорож з активним способом пересування у віддалених від місця проживання районах з освітньою, оздоровчою, спортивною та дослідницькою метою.

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку