Презентація "Тварини Північної Америки"

Про матеріал
Цікава розповідь про тварин Північної Америки. Для пізнання світу дітьми. Найкраще для вас!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гімназія № 14-В клас. Бешецька Ганна. Тварини Північної Америки

Номер слайду 2

Пума. Пуму дуже часто називають гірським левом або кугуаром. Вона мешкає в Північній і Південній Америці. Досить великий представник хижаків. Довжина тіла коливається в межах від 100 до 180 сантиметрів (разом з хвостом). Зустріти їх можна як в горах, так і на рівнинній місцевості. 

Номер слайду 3

Кенгуровий стрибун Мерріама. Цей гризун живе в основному на сухих рівнинах, в пустелях і напівпустелях. Він зовсім невеликий - в довжину до 14 сантиметрів, при цьому ще стільки ж становить довжина його хвоста. Маса тіла не перевищує 50 грамів. На кінці хвоста є пензлик, яка потрібна звірові для балансування. Тварини харчуються насінням кактуса і лопуха. 

Номер слайду 4

Смугастий скунс. Смугастий скунс зустрічається тільки в Північній Америки. Їх окрас чорно-білий, але тварина має на спині світлі смуги.  Його окрас вважається попереджувальним. Скунси мають колоритний вигляд, але характер -поганий. Природа дарувала їм особливі залози, здатні виробляти рідину з різким неприємним запахом, якою вони захищаються від своїх ворогів.

Номер слайду 5

Барібал. Від своїх найближчих родичів - бурого ведмедя і грізлі, Барібал відрізняється чорним забарвленням, гладким блискучим хутром і більш дрібними розмірами. Зустрічаються бурі барібали, синяво - чорні і навіть ведмеді з білим хутром. Барібалу проживає у рівнинних і гірських лісах, які він залишає, виходячи на відкриті ділянки тільки в пошуках їжі. У зимову пору року, барібал впадає в сплячку. Барібал їсть рослинну їжу, різноманітних комах і лише в деяких випадках м'ясо і рибу.

Номер слайду 6

Жаба-бикЇї називають жаба-віл. Це один з найбільших представників жаб'ячих. Його довжина може досягати 25 сантиметрів, а вага - 600 грамів. Забарвлення буро-оливковий з темними характерними розлученнями. Серед особливостей їх поведінки те, що вони зовсім не дбають про своє потомство. Їх пуголовки служать їжею для всіх великих мешканців водойми. Від загибелі їх рятує тільки висока чисельність потомства. Жаби-бики живуть в прісних водоймах на південному сході і в центральній частині Північної Америки. Розвиток новонародженого пуголовка займає близько двох років.

Номер слайду 7

Вампіри. Невеликі літаючі тварини, що належать до сімейства кажанів, що харчуються кров'ю і мешкають, в основному, в Центральній і Південній Америці. Вампіри мають характерну будову щелеп, забезпечених гострими верхніми іклами, ідеально пристосованими для прокусування шкірного покриву жертви. Період активності вампірів, припадає на нічний час доби.  Харчуються вампіри свіжою кров'ю великих тварин.

Номер слайду 8

ВапітіТварини Північної Америки, що належать до виду благородного оленя. За зовнішніми ознаками вапіті дуже нагадує марала, покритий світло - сірою шерстю, володіє великими гіллястими рогами і характерною світло - жовтою плямою, розташованою біля основи хвоста. На сьогоднішній день зібрано інформацію про шість підвидів благородного оленя, які зустрічаються на території Північної Америки. Основними джерелами їжі для вапіті служать трава, мох, кора дерев і молоді пагони рослин. 

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Бешецкая Анна
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
3648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку