Презентація "Тварини та їх пристосованість до умов життя".

Про матеріал
Мета: Навчальна: дати здобувачам освіти з порушеннями слуху поняття про тварин та їх пристосованість до умов життя, сформувати навички самостійно працювати з різноманітними джерелами інформації; удосконалювати вміння здобувачів освіти з порушеннями слуху працювати з книгою; Розвивальна: розвивати логічне мислення здобувачів освіти з порушеннями слуху через проведення таких операцій як аналіз, порівняння, систематизація; розвивати мовну і слухову пам’ять; підвищувати стилістичну культуру мовлення; розвивати зв’язне усне й писемне мовлення, творчу уяву. Виховна: виховувати в здобувачів освіти з порушеннями слуху національну свідомість, самосвідомість та ментальність, провідні риси громадянина своєї держави, любов до рідної країни, до української мови, до свого народу, старанність, наполегливість, бажання творчо працювати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини та їхняпристосованість до умов життя. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа: «Банка позитиву»На столі стоїть банка, на партах в учнів стікери на яких вони пишуть позитивні слова, які починаються на першу літеру їхнього імені.

Номер слайду 3

Асоціативний кущ «Тварини»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа «Прогулянка галереєю. У кабінеті висять малюнки, тексти, фото, які стосуються теми. Учні розглядають їх. Вправа навчить системно аналізувати інформацію, співпрацювати, переосмислювати висновки інших. Якщо ви хочете, аби школярі проаналізували зображення, вказавши їх характеристики, то зверніться до цього прийому. Вправа чудово відповідає вимогам візуального та кінестетичного стилю навчання.

Номер слайду 6

Різноманітність тварин. Тварини — це організми, які споживають готові органічні речовини: інші організми, їхні рештки або продукти їхньої життєдіяльності.

Номер слайду 7

За способом живлення тварин поділяють на^рослиноїдні, хижаки (м’ясоїдні), всеїдні

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯ: • Наведіть приклади тварин, які пристосовані до певного способу пересування. Більшість тварин здатна активно рухатись і пересуватися. Рухи тварин дуже різноманітні: біг, плавання, політ тощо.

Номер слайду 9

У яких середовищах мешкають тварини?Тварини населяють всі основні природні середовища життя на нашій планеті: водне (риби, молюски, кити, дельфіни, раки)

Номер слайду 10

наземно-повітряне (птахи, звірі, комахи)

Номер слайду 11

ґрунтове (кріт, дощові черв’яки, сліпаки)

Номер слайду 12

Пристосування тварин до наземно-повітряного середовищадобре розвинені кінцівки, завдяки чому здатні до бігу, стрибання тощо, а птахи до польоту — завдяки наявності крил;орієнтуються за допомогою добре розвинених органів чуття: зору, нюху, слуху;дихають атмосферним повітрям;пристосовані до добового ритму: нічні тварини активні вночі, а денні активні у світлу частину доби;із настанням несприятливих умов здатні до міграції (птахи, кажани) або впадання у сплячку (бабаки, їжаки);добре розвинена опорно-рухова система, завдяки чому здатні до бігу, а птахи — до польоту завдяки наявності крил.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка. Зарядка для очей

Номер слайду 14

Вправа «Читання з маркіруванням тексту». + - Я це знав/ла - - Я це не знав/ла ) Я думав/ла інакше ? - Це мене здивувало ! - Я хотів/ла би дізнатися про це детальніше

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Завдання1:

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Рефлексія

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Опрацювати § _____ Підручник: Пізнаємо природу 5 клас; авт.: Д. Біда. Завдання:

pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
4 серпня
Переглядів
17
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку