Презентація "Тварини, які побували у космосі"

Про матеріал
Презентація "Тварини, які побували у космосі", як виховна година,або позакласний захід, адаптовано для учнів 5-11 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини-космонавти

Номер слайду 2

В 50-70 роках, коли людство почало розробляти проекти з освоєння космосу, першими космонавтами були не люди, а тварини. За допомогою таких експериментів вчені визначали як на живий організм впливають зміни гравітаційного поля, перевантаження, вібрації, шумові подразники, космічне випромінювання і т.д. Всього до першого польоту людини в космос було запущено більше 50 космічних літальних апаратів.

Номер слайду 3

19 серпня 1960 на борту космічного апарату "Супутник-5", що вийшов на орбіту планети, перебував живий вантаж — 2 пацюки, 40 мишей, рослини і собаки Білка і Стрілка. Після вдалого польоту, апарат приземлився на землю на наступний день і доставив усіх наявних на борту в цілості й схоронності. Загалом в космос було відправлено 73 собаки

Номер слайду 4

Мавпи найбільш близько схожі з людьми по фізіологічним якостям, тому вони дуже часто використовувалися в експериментах з освоєння космосу як до першого польоту людини в космос, так і після. Всього в суборбітальні і орбітальні польоти відправлялося 32 примата, серед яких були макаки-резуси, макаки-крабоїди, звичайні білячі мавпи і інші. З мавпами проводили експериментальні запуски США, СРСР, Іран, Франція і Аргентина.

Номер слайду 5

Запуском в космічний простір кішок займалася тільки Франція. 18 жовтня 1963 з полігону в Сахарі була відправлена ракета з кішкою на борту. У підготовчій групі було всього 12 тварин, з яких головним кандидатом був затверджений кіт Фелікс. Але перед самим запуском космічного апарату він втік, і на його місце затвердили кішку Фелісетту. На висоті 200 кілометрів, політ пройшов благополучно, і "астро-кішка" приземлилася неушкодженою.

Номер слайду 6

"Зонд-5" вперше в світі здійснив політ до Місяця, провівши 7 діб у відкритому космосі, апарат благополучно повернувся на Землю. На його борту знаходилися дрозофіли, клітини Хела, хрущаки, насіння вищих рослин і дві середньоазіатських черепахи. 17 листопада 1975 був запущений космічний корабель "Союз-20", на борту якого перебували дві черепахи. Місія розтяглася на 90 днів, це рекорд перебування тварин в космосі.

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
12993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку