презентація "Тваринний світ"

Про матеріал
Географія 8 клас. Матеріал для вивчення теми Тваринний світ дасть можливість у доступній формі розкрити зміст теми
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВАРИННИЙ СВІТ УКРАЇНИГЕОГРАФІЯ 8 КЛАС

Номер слайду 2

Нові поняття. Фауна - сукупність видів тварин, що історично склалася у певній екосистемі (наприклад, фауна лісу, фауна моря). Акліматизація - пристосування живих організмів до нових умов існування, тобто до нових екосистем. Реакліматизація - відновлення зниклих видів шляхом їх завезення з інших територій. Так, у Поліському заповіднику було реакліматизовано зубра, європейського оленя, європейську косулю, а у степових заповідниках - бабака.

Номер слайду 3

 Різноманітність тварин України

Номер слайду 4

Закономірності поширення тваринного світу. Карта рослинностіКарта тваринного світу

Номер слайду 5

 Фауна Полісся

Номер слайду 6

Фауна Степу

Номер слайду 7

Фауна гір

Номер слайду 8

Фауна Азово-Чорноморського узбережжя

Номер слайду 9

Охорона тварин. Тваринний світ України потребує збереження й охорони. У Червоній книзі України перелік рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, тварин зріс із 85 видів (у виданні 1980 р.) до 542 видів (2009 р.). Серед ссавців це зубр, борсук, норка європейська, рись, байбак, тхір степовий, 12 видів кажанів. Із птахів до Червоної книги потрапили сірий журавель, рожевий та кучерявий пелікани, лелека чорний, лебідь малий, степовий орел, беркут, чорний гриф, дрохва. Серед земноводних потребують особливої турботи карпатський і гірський тритони, плямиста саламандра. З плазунів - полози, степова гадюка, мідянка.

Номер слайду 10

Червона книга

Номер слайду 11

Проект для краєзнавця. Здійсніть прогулянку своєю місцевістю і зробіть зйомку найголовніших представників тваринного світу. Результати оформіть у вигляді фото- або відеопрезентації.

Номер слайду 12

Висновки. Скорочення чисельності й зникнення деяких видів тварин — одна з екологічних проблем України. Основні причини цього — руйнування людиною природного середовища існування тварин, забруднення довкілля. Скорочення ресурсів тваринного світу також зумовлене надлишковим промислом і браконьєрством. Тому в країні створюється система об’єктів і територій природно-заповідного фонду. Рідкісні види тварин занесені до Червоної книги України.

pptx
Додав(-ла)
Kaminska Alla
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Додано
4 лютого 2023
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку