Презентація у стилі сторітелінг про Б. Діаша

Про матеріал
Для зацікавлення учнів на уроках слід використовувати сторітелінг. Учні люблять слухати цікаві історії разом з переглядом красивих картинок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приблизно у 1450 році у Португалії народився хлопчик на і’мя Бартоломеу. Ніхто і уявити не міг, що стане він всесвітньо відомим!

Номер слайду 2

Це сталося не випадково, адже його пращури теж були мореплавцями, які відкрили мис Божадор та Зелений Мис.

Номер слайду 3

З малих років вабило хлопця море, тому не дивно, що він марив морськими подорожами. Але щоб командувати кораблем треба навчатися.

Номер слайду 4

І долаючи труднощі Бартоломеу отримав освіту в Лісабонському університеті, де вивчав математику, астрономію. Завдяки наполегливості отримав можливість стати відкривачем нових земель.

Номер слайду 5

І ось, у серпні 1487 році, настав той день коли він очолив експедицію по пошуку морського шляху в Індію, але відкриття нових земель в той час трималися у таємниці, і відповідно підготовка до них. Навідь сьогодні, ніхто не знає назви та тип кораблів на яких відправився Діаш вздовж берегів Африки!

Номер слайду 6

Це була найтриваліша подорож на той час – 16 місяців і 17 днів, за цей час мандрівники подолали відстань більшу за 2тис км, але мети плавання не досягли.

Номер слайду 7

У травні 1488 Бартоломеу Діаш відкрив мис, який трохи його не вбив під час шторму, назвав його мисом Бурь, але пізніше, король Португалії Жуан перейменував на мис Доброї Надії в зв’язку з тим, що на цей шлях в Азію  покладалися великі надії.

Номер слайду 8

Подорож була сповнена труднощів, яким здавалося не буде кінця.  Далеко на півдні Діаш потрапив в зону західних вітрів, буря не вщухала, було холодно, з усіх сторін тільки відкрите море. Змучений екіпаж вже втратив надію подолати труднощі, і зажадав, щоб кораблі повернули назад.

Номер слайду 9

«Адже має ж колись скінчитися цей нескінченний материк!» - у відчаї кричав  Діаш. Він благав своїх матросів, погрожував, спокушав багатствами Індії, нічого не допомагало. З гірким почуттям він віддав наказ рушити в дорогу назад. 

Номер слайду 10

Під час однієї з наступних подорожей розігралась буря і судно Діаша було назавжди втрачено. 

Номер слайду 11

Сьогодні існує красива легенда про те, що Бартоломеу Діаш не загинув. Що він досі командує примарним кораблем «Летючий Голландець», стоячи на капітанському містку і контролюючи все, що відбувається в водах біля мису Доброї Надії.

pptx
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
935
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку