Презентація "Учитель Добра і Краси"

Про матеріал
Познайомити учнів з життєвим шляхом В. Сухомлинського, вчити розуміти, відчувати золоті зернята доброти і милосердя його літературної творчості, виховувати любов до рідної землі, до людей, які живуть і працюють на ній.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

УЧИТЕЛЬ ДОБРА І КРАСИ Доброго дня! Мовим за звичаєм. Доброго дня! Всім вам ми зичимо. Щастя й здоров'я вам кожної днини, Миру і злагоди вашій родині. !

Номер слайду 9

Врятує світ краса, давно так говорили. Тепер врятує світ лиш доброта Бо однієї вже краси занадто мало. Бо стільки всюди зла - людина вже не та… Тож люди на землі! Спішіть добро творити! Щоб вам не згинути у морі зла, Щоб кожен міг серед краси прожити, У царстві справедливості й добра!

Номер слайду 10

Великий педагог, мудрий учитель, чудова людина. В його палкому серці жила велика доброта і любов до всього світу. Він не лише навчав дітей, а й прищеплював кожному з них найкращі людські якості, виховував у них доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

Номер слайду 11

Все своє життя присвятив дітям

Номер слайду 12

Народився Василь Олександрович Сухомлинський у 1918 році в селі Василівка на Кіровоградщині в незаможній сім'ї. Батько його, Олександр Омелянович, орав, працював столяром і теслею, майстрував інструменти та колеса. Мама, Оксана Юдівна, працювала в колгоспі. У Василя Олександровича було двоє братів — Іван і Сергій і сестра Меланія.

Номер слайду 13

Зимовими вечорами, коли мама сиділа над шитвом, вона розказувала дітям казки. Змалку батьки виховували в дітей любов до книги. Василь Олександрович ріс допитливим і цікавим. Любив малювати. Але зошити, фарби й пензлі можна було придбати тільки в обмін на лікарські рослини. Прагнення малювати було таке сильне, що хлопчик цілими днями пропадав у лісі. За склянку акації одержував два зошити, а за фарбами ходив аж у Кременчук, за 45 км

Номер слайду 14

Номер слайду 15

І ось ця любов до дітей зрештою привела В. Сухомлинського до Полтавського педучилища. Після його закінчення Василь Олександрович працював шкільним учителем мови та літератури. Але почалася Велика Вітчизняна війна….

Номер слайду 16

У липні 1941 року В. Сухомлинський був призваний до лав Червоної Армії. У жорстокому бою в зимовий вечір 1942 року під містом Ржевом Василь Олександрович, замінивши вбитого командира, підняв роту в атаку, і кілька осколків вп’ялися в його тіло. Лікарі вже не сподівалися, що цей ледь живий політрук підніметься на ноги. Вижив!

Номер слайду 17

Двічі пережив поранення. Особливо постраждала рука. Хірурги боялися, що її доведеться ампутувати. Перед операцією повідомили про це Василя Олександровича. “Ой ні, руку будь що треба залишити!” “Навіщо тобі рука? Ти що, артист?” – запитав старенький хірург. “Ні, я вчитель”. Операція була складною, хірурги зробили усе можливе. Рука залишилася, але після операції стала на шість сантиметрів коротшою. Важким було й поранення в груди, але вчитель все одно повернувся до школи.

Номер слайду 18

Понад 35 років працював Василь Олександрович учителем і директором Павлиської школи

Номер слайду 19

32 роки Василь Сухомлинський вів педагогічний щоденник, у якому записував свої спостереження за поведінкою учнів. А потім ці розповіді виливалися на папір і ставали книгами.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

КАЗОЧКА “ЛИСИЧЧУК - ПЕРШОКЛАСНИК”

Номер слайду 23

Мудрий учитель писав для дітей чудові твори: коротенькі повчальні і дуже змістовні. Його любов до дітей була такою великою, як сонце.

Номер слайду 24

Гра “ Поповни скарбничку ” Добре слово не робити зла. Перший крок все добре до добра від людини. Все красиве в і лід розігріва. світі від сонця,

Номер слайду 25

ЩО ТАКЕ СОВІСТЬ? ЩО ЗНАЧИТЬ ЖИТИ ЗА СОВІСТЮ?

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Дякуємо за увагу!

ppt
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку