Презентація "Учнівське самоврядування"

Про матеріал

Учнівське самоврядування - форма участі в процесах прийняття рішень на рівні школи має значний потенціал у формуванні в школярів активної життєвої позиції.

Презентація представляє творчу майстерню " Учнівське самоврядування".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творча майстерня « Учнівське самоврядування»

Номер слайду 2

Самоврядування – це насамперед керування людини собою, вибудова своєї особистості, самостійне керівництво своїм розвитком, інакше – самовиховання. В.Сухомлинський А що таке самоврядування?

Номер слайду 3

- змістовним. Яким має бути учнівське самоврядування в очах дітей? - Демократичним; - дієздатним; - ефективним; - цікавим;

Номер слайду 4

Роль учителя в учнівському самоврядуванні Вправа «РОМАШКА»

Номер слайду 5

Учнівське самоврядування – це спосіб організації життя колективу

Номер слайду 6

Мета: 1. Через широко розвинену систему органів самоврядування забезпечити залучення учнів до діяльності колективу, суспільства. 2. Сформувати в учнів високі моральні якості, вміння співпрацювати на принципах рівності, гласності, демократизму. 3. Сформувати толерантне ставлення до різних світоглядів, політичних доктрин, релігійних переконань. 4. Сформувати почуття патріотизму, національної гідності, поваги до рідної мови. 5.Ознайомити учнів із різними демократичними здобутками, особливостями становлення демократії в Україні.

Номер слайду 7

Структура учнівського врядування Діти – учасники життя, а не сторонні спостерігачі! Віце- президент Мала учнівська рада Міністерство освіти Міністерство екології Міністерство внутрішніх справ Міністерство Інформації та преси Міністерство спорту та дозвілля Президент Старостат

Номер слайду 8

Дитяче об’єднання 1-4 класи Країна Барвінкова Радник З питань господарства Радник з питань бібліотеки Радник з питань навчання Радник з питань спорту Радник цікавих справ Радник з питань санітарії

Номер слайду 9

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ДИТИНИ      Подивіться у скриньку і скажіть, кого ви там бачите. Посміхніться тому, кого ви бачите, (Два учні  по черзі заглядають у скриньку і бачать там себе — на дні скриньки лежить дзеркало.) —   Щойно ви посміхнулись найголов­нішій людині на Землі! Людина — найцінніший скарб. Ко­жен із вас — особистість, і саме такої людини, як ви, більше на Землі не­має і не буде. —  Права дитини — це певні можливос­ті, що надаються вам, дітям (до 18 ро­ків), для того, щоб жити і дорослішати, Інакше кажучи те, що  ви можете робити і в чому вам не можуть відмо­вити, щоб повноцінно жити.  

Номер слайду 10

Ділова гра «СИТУАЦІЯ» Ситуація Вибори учнівського самоврядування Марійка хоче бути старостою класу та в неї відсутні якості лідера. Ваше бачення вирішення проблеми відповідно до назви групи.

Номер слайду 11

РЕФЛЕКСІЯ ЖИВА ФОРМУЛА УСПІШНОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Номер слайду 12

РЕФЛЕКСІЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Щегляк Любовь
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
21 липня 2018
Переглядів
8026
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку