Презентація учня 11 класу ДФКС Бурховича Богдана "Європейський вибір України"

Про матеріал
Презентація учня 11-го класу ДФКС Бурховича Богдана "Європейський вибір України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: європейський вибір україни. Виконав учень 11-го класу. ДФКСБурхович Богдан

Номер слайду 2

Геополітичне значення виникнення в Європі держави України важко переоцінити. Розміри її території, чисельність населення, значний (хоча певною мірою і структурно нераціональний) промисловий комплекс, науковий та інтелектуальний потенціали, природні багатства - усе це вже зараз змушує сприймати Україну як вагому європейську державу. Крім того, саме її розташування винятково вигідне, оскільки робить країну ключовим субрегіоном, що з'єднує своїми транспортними артеріями Захід і Схід, Північ і Південь континенту. Незамерзаючі чорноморські порти створюють сприятливі умови для безпосередніх зв'язків із країнами інших континентів.

Номер слайду 3

Європейська природа Української держави зумовлена її історією та геополітичним розташуванням. Століття існування України у складі євразійської імперської системи виявилися неспроможними знищити природну фундаментальну ознаку української нації. У зв'язку з цим стратегічним напрямом української зовнішньої політики на найближче десятиліття стала активна, цілеспрямована інтеграція України в європейську спільноту. Шлях до Європи є для України також і шляхом зміцнення її незалежності

Номер слайду 4

Щорічним святом миру і єднання є День Європи. Свято відзначають 5 травня Рада Європи та 9 травня Європейський Союз (ЄС). Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято 1985 року на саміті Ради ЄС у Мілані. Відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року № 339/2003, це свято в нашій державі щороку відзначають у третю суботу травня. Цей день засвідчує стратегічний курс України на зближення з країнами Європейського Союзу та подальший її вступ у ЄС.

Номер слайду 5

«Русский мир»Концепція «русского мира» була розроблена ще в кінці 2000-х років. І суть її полягала в використанні православної віри, слов’янського коріння, російської мови, якоїсь «особливої духовності» для утримання України (і принагідно Білорусі) в підпорядкуванні Москви. Провідником ідеології «русского мира» був президент Росії Володимир Путін, а головним реалізатором і речником – сам пат. РПЦ Кирилоріарх. Війна Росії проти України не залишає сумніву в тому, що доктрина "русского міра" несе загрозу всьому людству. Ця ідеологія має бути засуджена світовим співтовариством і юридично заборонена як неонацистська, тоталітарна та екстремістська

Номер слайду 6

З початку війни, за даними ООН, з України виїхало понад 6 млн людей. Більшість вирушили до Польщі — 3,3 млн, решта — до Словаччини, Угорщини, Румунії та інших країн. Збитки для інфраструктури України за місяць війни становили $63 млрд. Станом на 1 листопада з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 12928 цивільних об'єктів. З них:- об’єкти житлового фонду – 8242,- медичні заклади – 89,- навчальні заклади – 383,- заклади культури – 183,- об’єкти промислових підприємств – 186;- об’єкти життєзабезпечення: газо – 975, електро – 740, водо – 30, теплопостачання – 96,- інші не військові об’єкти – 2004. Наразі в області тривають роботи з відновлення газо- та електропостачання у населених пунктах, які постраждали внаслідок війни. Натепер без газопостачання всього 6612 споживачів.

Номер слайду 7

Зрив підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Януковичем у 2013 році спричинив обурення українців, які вийшли на Євромайдани в багатьох містах країни, а згодом призвів до зміни влади в Україні. Зрештою політичну частину Угоди було підписано в Брюсселі у березні 2014 року, а фактично вона набула чинності у вересні 2017 року, після ратифікації усіма країнами-членами ЄС. «Слово і діло» пропонує подивитись, як виконувалася Угода про асоціацію з ЄС.

Номер слайду 8

Революція Гідності  — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані спротивом проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою відмовою від цього курсу. Також вживають назви Київський Майдан, Майдан у Києві, Євромайдан та Єврореволюція. Одними з головних причин протестів стали надмірне збільшення влади в руках Віктора Януковича та його оточення, небажання народу України відходити під «братнє крило» Росії. Існують розбіжності щодо дати початку Революції. Політики України, українські ЗМІ та громадські діячі вважають за дату початку Революції 21 листопада 2013 року, день, коли Урядом Миколи Азарова було зірвано підписання угоди про Євроінтеграцію, після чого почали збиратись перші мітингуючі; або 30 листопада, день, коли на Євромайдані були побиті студенти.

Номер слайду 9

Небесна Cотня. Учасників Революції Гідності, які загинули від рук силовиків і їхніх найманців, у народі та зі сцени Майдану назвали Небесною Сотнею. Офіційне число тих, хто до неї належить, – 107 осіб. Люди різної національності, віку, освіти з усіх регіонів України та з-за кордону, успішні підприємці й незаможні пенсіонери, науковці, митці, студенти.... Наймолодшому, Назарію Войтовичу, було 17. Найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки. Усвідомлюємо, що число 107 – не остаточне, його можуть змінити результати слідства, яке й досі не завершилося. У першу річницю Революції Гідності, 21 листопада 2014 року, на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком родичі Героїв Небесної Сотні вимагали належно вшанувати пам’ять загиблих і присвоїти їм звання "Герой України" посмертно.

Номер слайду 10

За підсумками підрахунку понад 70% протоколів на дострокових президентських виборах в Україні лідирує підприємець Петро Порошенко, який голос мільярдеру віддали 53,75% виборців. Український мільярдер, відомий також як "шоколадний король", пообіцяв після приходу до влади насамперед налагодити тісніші зв'язки з Євросоюзом та відновити мир у східних регіонах країни, де активно діють проросійські сепаратисти.

Номер слайду 11

21 березня2014 р. Підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Брюсселі.27 червня2014 р. Підписання повного тексту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Президентом України Петром Порошенком, Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, Президентом Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозою та головамі всіх держав-членів ЄС .Її повна назва – «Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами».

Номер слайду 12

Безвізовий режим між Україною та Європейським союзом — статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу, починаючи з 11 червня 2017 року. Українці, які мають біомитричні паспорти, можуть приїжджати в країни ЄС з діловою чи туристичною метою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року. При в'їзді в Шенген, окрім біометричного паспорту, громадянам України необхідно мати підтвердження мети поїздки, місця проживання, наявність фінансових коштів, намір повернутися до місця постійного проживання, медичне страхування.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
30 березня 2023
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку