Презентація "Удосконалення професійної компетентності педагога як умова забезпечення формування конкурентноспроможного учня."

Про матеріал
Матеріал презентації може бути використаний для виступу на методичному об'єднанні вчителів математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Удосконалення професійної компетентності педагога як умова забезпечення формування конкурентноспроможного учня. Вчитель математики Кролевецької ЗОШ №5 Демченко Марія Володимирівна

Номер слайду 2

Правильно навчає той, хто навчає цікаво. А. Ейнштейн

Номер слайду 3

Життя доводить, що в складних умовах, що постійно змінюються, найкраще орієнтується, приймає рішення, працює людина творча, гнучка, креативна, здатна до генерування і використання нових ідей, задумів, нових підходів, нових рішень.

Номер слайду 4

Під творчістю розуміється діяльність, що породжує дещо якісно нове, що відрізняється неповторністю, оригінальністю та суспільно-історичною унікальністю. Творчість базується на розвинених мисленні , уяві та інтелекті. На думку професора І. Мілославського, терміном «креативний» позначається творчість, що «не тільки висуває ідеї, але й доводить їх до конкретного практичного результату»

Номер слайду 5

уміння активізувати учнів; розвиток їхніх здібностей, самостійності, допитливості; вміння ефективно здійснювати виховну роботу учнів засобами змісту навчального предмета; формування високої моральності, патріотизму, працелюбства, самостійності учнів.

Номер слайду 6

Навчальний процес в сучасних умовах має бути спрямований настворення досвіду роботи з інформацією, її застосування в нестандартних та незвичних життєвих ситуаціях, що забезпечує саморозвиток і самоактуалізацію учнівформування способів діяльності, які можна застосовувати як у рамках освітнього процесу, так і при вирішенні проблем в реальних життєвих ситуаціях-Ти хочеш бути щасливим, багатим і успішним?- Природньо!- А тебе вчили цьому в школі?- Ні.- Тоді навіщо ти туди ходив?- Так треба, всі туди ходять ...

Номер слайду 7

Педагог нового типушвидко реагувати на суспільні зміни, що відбуваються;корегувати власну професійну діяльність щодо співвідношення соціальних вимог. Отже, творча особистість учителя характеризується спрямованістю на творчість, інтелектуальну активність

Номер слайду 8

Методи навчання«Навчання через запитання», або «процес направляючих відкриттів»«Діагностичні» питання, відповіді на які дозволяють побачити і скоригувати ті, що залишилися незрозумілим. Завдання на пояснення - учень повинен пояснити щось однокласнику чи вчителю. Створення учнями «карт пам'яті», в яких необхідно виділити ключові думки і встановити взаємозв'язки між ними. Педагогічні технології:технологія розвитку критичного мисленнятехнологія проблемного навчання технологія проектного навчаннятехнологія «Кейс-методу»

Номер слайду 9

Кейс-метод на уроках математики. У перекладі з англійської кейс – це випадок. З методичної точки зору кейс – це спеціально підготовлений навчальний матеріал, що містить структурований опис ситуацій, запозичених з реальної практики. Кейс-метод– це метод активного проблемно-ситуаційного аналізу

Номер слайду 10

Приклади кейсів з математики Клас Тема  Зміст кейсу 7  Функція як математична модель реаль-них процесів.  Один оператор мобільного зв'язку пропонує свої послуги, маючи розцінки: 37 копійок за з'єднання й 50 копійок за кожну хвилину розмови. Інший оператор пропонує подібні послуги без плати за з'єднання, але одна хвилина розмови коштує 60 копійок. Послугами якого оператора варто скористатися? 11  Об’єм піраміди Бригада з 10 каменев випадково потрапила в стародавній Єгипет. За скільки днів дана бригада побудує піраміду Хеопса, коли відомо, що в її основі лежить квадрат із стороною 227 м, висота піраміди становить близько 146,6 м, а денна норма цегляної кладки для одного муляра дорівнює 1,4м.куб.

Номер слайду 11

Інноваційний освітній проект Всеукраїнського рівня «Я – дослідник»Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 13.04.2018 № 366 Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» реалізується інноваційний освітній проект Всеукраїнського рівня за темою «Я – дослідник» на 2018–2021 роки.

Номер слайду 12

Інтерактивні онлайн платформи. VCHY.com.ua (1-6 класи)Мій клас

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Отже, центральною фігурою у модернізації освітнього процесу має стати творчий вчитель учитель-дослідник учитель-лідер духовно розвинена, соціально зріла, творча особистістькомпетентний фахівець, який професійно володіє всім арсеналом педагогічних засобів постійно прагне до самовдосконалення та саморозвитку, стимулюючи до цього своїх учнів. Ще В. О. Сухомлинський вказував, що робота вчителя - це творчість, а не буденне заштовхування у дітей готових знань. Тому покликання педагога - у розвитку творчих можливостей, здібностей дитини, вихованні в неї потягу до нового, формуванні творчої особистості.

Номер слайду 17

Необхідно завжди пам'ятати, що від рівня професійної компетентності вчителя багато в чому залежить якість освіти.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
12 листопада 2019
Переглядів
1034
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку