Презентація"Удосконалення професійної підготовки шляхом впровадження інноваційних методів навчання"

Про матеріал
Інноваційні технології навчання – шлях до підвищення якості професійної освіти, зацікавленості учнів у навчанні. Вони дають змогу диференціювати та індивідуалізувати процес навчання. Формують внутрішню мотивацію до активного сприйняття, засвоювання та передачі інформації. Сприяють формуванню комунікативних якостей учнів, активізують розумову діяльність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Удосконалення професійної підготовки шляхом впровадження інноваційних методів навчання. Білецька Олена Михайлівнаголова м/к комп’ютерного профілю,викладач спецдисциплін

Номер слайду 2

Інновація як процес, означає часткову або масштабну зміну стану системи і відповідну діяльність людини. Інновація як результат передбачає процес створення нового, що має конкретну назву «новація». В. Ф. Паламарчук новацію вважає результатом творчого пошуку особи або колективу, що відкриває нове в науці і практиці, інновацію – результатом породження, формування і втілення нових ідей. Саме втілення нових ідей є ознакою, за якою відрізняють інновації від новацій.

Номер слайду 3

Типи інновацій. Модернізуючі(інновації як новостворені (засновані))Реформуючі(інновації трансформації, (удосконалені))

Номер слайду 4

Інноваційна педагогічна технологія -система оригінальних, новаторських способів, прийомів педагогічних дій і засобів, що охоплюють цілісний навчально-виховний процес від визначення його мети до очікуваних результатів і які цілеспрямовано, систематично й послідовно впроваджуються в педагогічну практику з метою підвищення якості освіти.Інноваційні педагогічні технології

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лекція — 5 % засвоєння; індивідуальне або групове читання — 10 % засвоєння; аудіовізуальний метод—20 % засвоєння; демонстрування — 30 % засвоєння; групові дискусії — 50 % засвоєння; активне навчання (рольові ігри, розігрування ситуацій) — 70 % засвоєння; навчання інших — 90 % засвоєння. Різноманітність інноваційних технологій робить процес навчання дійсно творчим, зацікавлює учнів, поліпшує розуміння і засвоєння матеріалу. Методичні форми роботи дають такі відсотки:

Номер слайду 7

Серед педагогічних технологій, що як найкраще інтегруються з ІКТ є:навчання у співпраці;ситуаційне навчання;метод проектів;методи проблемного навчання;продуктивне навчання.

Номер слайду 8

Сучасний урок передбачає: підготовку не теоретиків, а гуманних, освічених людей; навчання не словом, а справою; проведення уроку не для учнів, а разом з ними; спрямування діяльності не на групу в цілому, а на особистість кожного учня; забезпечення повного засвоєння навчального матеріалу на уроці.

Номер слайду 9

Досвід впровадження інноваційних технологій навчання Використання навчальних відеофільмів - стимулює підтримання в учнів високого рівня пізнавального інтересу до предмету, сприяє його ефективному засвоєнню та дає можливість педагогу формувати інтелектуальний і творчий розвиток учнів

Номер слайду 10

Досвід впровадження інноваційних технологій навчання Застосовування інтерактивного програмно-технологічного навчального комплексу Smart Board в навчальному процесі, зокрема програмного забезпечення SMART Notebook 10, що дозволяє достатньою мірою реалізувати ідею ігрової або проблемної ситуації на уроці й урізноманітнити форми подання завдань учням.

Номер слайду 11

Приклади застосування засобів SMART Notebook 10. Вправи на сортування

Номер слайду 12

Приклади застосування засобів SMART Notebook 10. Вправа «Текстове співставлення»

Номер слайду 13

Приклади застосування засобів SMART Notebook 10. Вправа «Розгадування слів»

Номер слайду 14

Приклади застосування засобів SMART Notebook 10. Вправа «Анаграма»

Номер слайду 15

Приклади застосування засобів SMART Notebook 10. Вправа - кросворд “Складові системного блоку”

Номер слайду 16

Мультимедійні інтерактивні уроки на платформі Adobe Captivate. У цій програмі можна створити презентацію, у якій викласти навчальний матеріал, доповнивши його мультимедійними вставками, відео-ілюстраціями і т.п., а також тренувальними завданнями. Завдяки широким функціям забезпечення інтерактивності, ці завдання можуть бути дуже різноманітними та пристосованими до будь-якого предмету та теми.

Номер слайду 17

Мультимедійний інтерактивний урок у системі Adobe. Captivate

Номер слайду 18

Мультимедійний інтерактивний урок у системі Adobe. Captivate

Номер слайду 19

Мультимедійний інтерактивний урок у системі Adobe. Captivate

Номер слайду 20

Використання сервісу Classtime  Це онлайн сервіс, який є помічником викладача, що дозволяє збагатити урок миттєвою візуалізацією рівня розуміння та спостерігати прогрес всієї групи в реальному часі. Дозволяє здійснювати тестування учнів під час уроку і вдома, відповіді викладач отримує в режимі реального часу - це дозволяє адаптувати урок на основі інформації про типові помилки учнів. Викладач може в процесі пояснення матеріалу визначити, які питання потребують додаткового пояснення з його сторони.

Номер слайду 21

Приклад того, що бачать учні 

Номер слайду 22

Приклад виконання сесії  Зазвичай Classtime автоматично перевіряє відповіді учнів (Одна правильна відповідь, Кілька правильних відповідей, Правда/Неправда). Однак, якщо використовується під час сесії тип питання Текст, тоді викладачу необхідно самостійно здійснити перевірку відповідей учнів.

Номер слайду 23

Інноваційні технології навчання – шлях до підвищення якості професійної освіти, зацікавленості учнів у навчанні. Вони дають змогу диференціювати та індивідуалізувати процес навчання. Формують внутрішню мотивацію до активного сприйняття, засвоювання та передачі інформації. Сприяють формуванню комунікативних якостей учнів, активізують розумову діяльність. Висновки та перспективи

pptx
Додано
8 листопада 2019
Переглядів
1324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку