Презентація "Україна - мій дім"

Про матеріал
Тема: «Україна – мій дім» Мета: викликати у студентів інтерес до поезії присвяченій Україні, розкрити їх творчий потенціал; пробудити патріотичну любов до Батьківщини, до України; спонукати студентів до осмислення власної громадської позиції; розвинути міцні дружні стосунки між студентами групи. Керівник групи: Доброго дня, шановні викладачі та студенти. Ми раді вітати вас на нашій виховній годині. Ми часто говоримо що хочемо бути європейською країною, щоб жити чесно та в достатку. Але для того щоб жити чесно і в достатку нам достатньо стати українцями. Адже українці це найпрацьовитіша нація, наші предки чесно працювали на своїй багатій землі і мріяли лише про те щоб бути незалежними. Так давайте почнемо з малого: нарешті усвідомимо себе українцями, будемо поважати себе, свою працю і працю людей що нас оточують. Ми живемо в чудовій країні з добрими людьми. Нам потрібно лише берегти те що ми маємо. Інколи слів не достатньо щоб висловити свою думку, тому ми будемо робити це творчо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна - мій дім

Номер слайду 2

Надія Красоткіна. Надія Григорівна Красоткіна  народилася в 1946 році 26 серпня в м. Ковелі, Волинської області.

Номер слайду 3

Надія вчитель вищої категорії, вчитель-методист; педагог-організатор-методист, відмінник освіти України. Видала книжки, методичні посібники для вчителів та вихователів, в тому числі і з грифом міністерства освіти України. Зараз Надія пише бесіди, сценарії свят для дітей.

Номер слайду 4

Федор Пантов. Федір Васильович - вчитель, журналіст, військовий льотчик, письменник, поет-пісняр, художник, краєзнавець, громадський діяч. За останні роки вийшли в світ дві його книги — «П'ятий океан» і «Діти війни». Федір Васильович був нагороджений Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» першого ступеня, медаллю «За працю і звитягу», відзначений почесним знаком «Відмінник народної освіти УРСР».

Номер слайду 5

Юлій Боршош-Кум’ятський. Народився 8 липня 1905 р. в с. Великі Ком’яти у дванадцятидітній селянській родині. За життя Ю. Боршош-Кум'ятський видрукував 13 оригінальних поетичних книг. Його поетичні збірки: Весняні квіти, З мого краю, В Карпатах світає, Кров кличе, Червона калина, Христос у Карпатах, До срібних сивин, З наказу роду. Вранці 28 березня 1978 року Юлій Боршош-Кум’ятський помер від важкого серцевого нападу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ліна Костенко. Ліна Василівна Костенко народилася 19 березня 1930 р. у м. Ржищеві на Київщині в учительській родині. У 1946 р. були опубліковані перші вірші Ліни. Ліна Костенко була однією з перших і найпримітніших молодих українських поетів, що виступили на рубежі 50—60-х років.

Номер слайду 8

Отримала Державну премію України ім. Шевченка, премію фундації Антоновичів, премія Франчески Петрарки та медаль Святого Володимира. У 90-х роках перестала брати участь у громадському житті, відмовилася від звання Героя України. Ліна Костенко - страдниця, поет кінця XX століття, але ще більшою мірою - Поет XXI століття. Вона знана і любима не лише в Україні, а й у світі. Живе та працює Ліна Костенко в Києві.

Номер слайду 9

Микола Вінграновський Народився Микола Степанович Вінграновський 7 листопада 1936 р. у селі Богополі на Миколаївщині. Нa відміну від багатьох шістдесятників, які з кінця 80-х років минулого століття захопилися політикою та пошуком керівних посад, Вінграновський зберіг вірність творчому покликанню.

Номер слайду 10

Перші вірші Вінграновського побачили світ у 1957 р. Cправжній розголос принесла добірка «З книги першої, ще не виданої», яка з'явилася 7 квітня 1961 р. Також він є автором книжок-віршів: «Губами теплими і оком золотим», «Цю жінку я люблю»Повістей: «У глибині дощів», «Літо на Десні»; роману «Северин Наливайко». Найповніше видання доробку — «Вибрані твори в трьох томах» . Постановник художніх та документальних фільмів. Помер 26 травня 2004 року в Києві внаслідок тяжкої хвороби, похований на Байковому кладовищі.

Номер слайду 11

Дмитро Лазуткін народився у 1978 році в Києві. Отримав освіту інженера-металурга і журналіста. Автор книг поезій – «Дахи», «Солодощі для плазунів», «Паприка грез», «Набиті травою священні корови», «Бензин». Дмитро Лазуткін

Номер слайду 12

Маркова Аліна Миколаївна. Народилася 24 травня 1988 року. Викладач Київського коледжу міського управління.

Номер слайду 13

Бірча ІгорІгор Ярославович Бірча (Гарік Бірча) народився15 вересня 1974 в місті Долинська на Кіровоградщині.актор і автор популярних розважально-гумористичних телепередач, актор кіно, учасник українського телепроекту «Comedy Club Ukraine», учасник ігор Вищої Української ліги КВК і Московської Вищої ліги КВК у складі Київського клубу «Аляска» (2002–2007).

Номер слайду 14

pptx
Додано
20 березня 2019
Переглядів
1575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку