презентація "Україна і я"

Про матеріал
Матеріали до уроку української літератури в 5 класі - написання есе "Україна і я"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української літератури в 5 класі Контрольний твір(есе) «Україна і я» Вчитель української мови та літератури Нікітенко С.Ю.

Номер слайду 2

Епіграф уроку Наша славна Україна, Наше щастя і наш рай, Чи на світі є країна Ще миліша за наш край? І в щасливі, й злі години Ми для неї живемо. На Вкраїні й для Вкраїни Будем жити й помремо. В. Самійленко

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кмітливі та допитливі Як можна довести свою любов до України? Чому важливий зв'язок кожної людини з Батьківщиною? Яке майбутнє очікує нашу Україну?

Номер слайду 5

Малюємо Україну 1-ша група – словесне малювання образу України з використанням художніх засобів із віршів; 2-га група – складання сенкану до образу України; 3-тя група – складання твору «Україна очима сучасних поетів».

Номер слайду 6

Юні поети Гра «Знайди слово» Володимир Сосюра Любити Вітчизну, любити завжди Любити Вітчизну, любити ... , поля її росні, зелені ... і їй не жаліти за дні ... ні крові у битві, ні поту в ... . Любити Вітчизну, любити ... , і села її і її ... , і їй всі бажання, пориви й ... на світлій дорозі у світлі ... .

Номер слайду 7

“Мікрофон” Продовжіть речення: «Любити Україну – це ....»

Номер слайду 8

Продовжи речення Я живу в прекрасній ….. Її славне ім’я… Тут матінка співала… Тут найяскравіше … та наймелодійніша… З давніх давен поети….. В наш час Україна оспівана в творах… Тетяна Майданович говорить про країну….. Вона живе у …… Вірш «О,Україно, Божий білий цвіт!» говорить про… Для мене Україна….

Номер слайду 9

Написання есе «Україна і я»

Номер слайду 10

Домашнє завдання * Скласти твір – роздум «У чому ж може виявлятися моя любов до Батьківщини?»

ppt
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
3869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку