Презентація "Україна та Європейський Союз..."

Про матеріал

Мета презентації - розкрити шлях України до вступу в ЄС, показати діяльність органів Європейського Союзу, мету створення та історію його розширення. Презентація може бути використана на уроках в 11 класі під час вивчення тем "Україна в умовах незалежності" (історія України) та " Україна і світ." (Людина і світ, тема ХІУ.) та під час проведення різноманітних позакласних заходів і перших уроків. Презентація створена.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна та ЄС…Підготувала вчителька Великодолинського. НВК- гімназія. Чуприна М. П.

Номер слайду 2

Європейська інтеграція — це процес політичної, юридичної, економічної (а в деяких випадках — соціальної та культурної) інтеграції європейських держав, у тому числі й частково розташованих в Європі. На даний момент європейська інтеграція досягається в основному за рахунок розширення Європейського Союзу та Ради Європи.

Номер слайду 3

Європе́йський Сою́з — союз держав-членів Європейських Спільнот (ЄВС, ЄОВіС, Євратом), створений згідно з Договором про Європейський Союз, підписаним в лютому 1992 року і чинним із листопада 1993 р. Сьогодні в об'єднання входять 28 європейських держав з населенням понад 507 млн чоловік. В ЄС запроваджується єдина валюта — євро. Де-факто столицею Європейського Союзу є Брюссель.Європейський Союз є повноправним членом Організації Об'єднаних Націй, Світової організації торгівлі та має представництва у «Великій Сімці» та «Великій двадцятці».Європейський Союз розглядають в майбутньому потенційною наддержавою.

Номер слайду 4

Мета ЄССтворення економічного союзу з найвищим рівнем інтеграції економік держав (спільна зовнішня економічна політика, спільний ринок послуг, матеріальних благ, капіталу і праці, а також спільна валюта) і політичного (спільна зовнішня політика) союзу, а також впровадження спільного громадянства.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Історія розширення ЄС

Номер слайду 7

У жовтні 2005 р. президент Єврокомісії  Баррозу заявив, що майбутнє України — у ЄС. 2005 року Президент України Віктор Ющенко заявив, що членство в ЄС є стратегічною метою зовнішньої політики України. Всі фракції у Верховній Раді України 5-го скликання 2006–2007 років (окрім комуністів — 5% місць) підтримують найшвидше приєднання до ЄС, зокрема перехід до тісніших форм інтеграції. Деякі європейські політики та політологи вважають 2020 ймовірним роком вступу України до ЄС.12 липня 2007 Європарламент у Страсбурзі ухвалив рішення висловити підтримку надання Україні перспективи членства в Євросоюзі. Відповідне рішення було прийняте за результатами обговорення доповіді депутата Міхала Томаша Камінські щодо мандату на переговори з Україною про нову поглиблену угоду.

Номер слайду 8

Угода про асоціацію України з ЄС — Угода про асоціацію з Європейським Союзом України, зміст якої розроблено конкретно для України, і яка готується на заміну Угоди про партнерство та співробітництво. Угода про асоціацію між Україною та ЄС дає змогу перейти від партнерства і співробітництва до політичної асоціації та економічної інтеграції.

Номер слайду 9

Важливим елементом Угоди є положення про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Україна розглядає Угоду про асоціацію як важливий крок на шляху наближення в перспективі до наступного етапу — підготовки до вступу в ЄС. Угода має вагоме економічне, соціальне та цивілізаційне значення для України, відкриває перспективи для України стати складовою частиною європейського політичного, економічного і культурного простору.

Номер слайду 10

В листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі очікувалось підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак, 9 листопада в Росії відбулася таємна зустріч президентів Януковича і Путіна, зміст якої залишається невідомим. Після цього українська влада різко змінила риторику і 21 листопада 2013 Кабінет міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до підписання угоди з Євросоюзом. Внаслідок цього, по всій Україні розпочались масові акції протесту.

Номер слайду 11

Рішення уряду України призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС викликало хвилю протестів у самій Україні. Станом на 22 листопада 2013 р. в багатьох містах України стали стихійно виникати євромайдани, де збираються громадяни України, щоб заявити свій протест проти відмови уряду укладати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Номер слайду 12

Є́вромайда́н — національно-патріотичні протестні акції в Україні, передусім, проти корупції соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України.

Номер слайду 13

Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. У рамках поняття протестів кінця 2013 року відбувалися зокрема мітинги, демонстрації, студентські страйки. Події ночі 30 листопада — кривавий розгін студентського майдану — обурили громадськість. Лідери опозиції оголосили план подальших дій, а активісти подали заявку на проведення мітингів у центрі Києва. Київська міська державна адміністрація звернулась із позовом до окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення акцій протесту на Майдані Незалежності, який був задоволений.

Номер слайду 14

«Марш мільйона», 8 грудня

Номер слайду 15

Ухвалення репресивних законів проти громадянських прав16 січня 2014 року в Верховній Раді України з порушенням установленої процедури голосування було прийнято 10 законів, направлених на звуження конституційних прав і свобод громадян, а саме:обмеження свободи мирних зібрань, гарантованої ст.39 Конституції (необгрунтоване посилення відповідальності і введення додаткових обмежень);обмеження свободи слова в засобах масової інформації і Інтернеті, створення тим самих умов для цензури в ЗМІ і Інтернеті;реєстрації у якості «іноземних агентів» організацій, які отримують допомогу від закордонних організацій та громадян, введення податкових механізмів обмеження фінансової допомоги для громадської активності;заборона збору інформації про майновий стан суддів, правоохоронців та членів їх родин (захист від антикорупційних розслідувань журналістами) та ін.

Номер слайду 16

22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського, за офіційними даними,загинуло 3 молодих чоловіків: Юрій Вербицький, Сергій Нігоян, вірмен за походженням, Михайло Жизневський, білорус Жизневський Михайло. Сергей Нігоян. Юрій Вербицький. Перші жертви режиму Януковича

Номер слайду 17

Номер слайду 18

20 лютого за наказом влади почався масовий розстріл мирних людей, що знаходились на майдані. Снайпери цілили в голову та серце неозброєним людям… Україна в жалобі, біля сотні загиблих….

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбувалося в два етапи.21 березня 2014 р. під час позачергового саміту Україна – ЄС було підписано політичну частину Угоди та Заключний акт саміту.27 червня 2014 р. в ході засідання Ради ЄС Президентом України П. Порошенком та керівництвом Європейського Союзу і главами держав та урядів 28 держав – членів ЄС було підписано економічну частину Угоди – розділи III «Юстиція, свобода та безпека», IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею», V «Економічне та галузеве співробітництво» та VI «Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби із шахрайством».

Номер слайду 21

Номер слайду 22

06 квітня 2017р. Європейський парламент з великим запасом голосів ухвалив рішення про безвізовий режим для України За внесення України до списку держав, громадянам яких скасовуються візові вимоги, проголосував 521 депутат Європарламенту. 75 депутатів (серед них праворадикали та неофашисти) проголосували проти, 36 утрималися.

Номер слайду 23

Безвізовий режим між Україною та Європейським союзом. Країни-члени ЄС та Україна. Підготовлений6 квітня 2017 Підписаний- місце17 травня 2017 Брюссель, Бельгія. Набуття чинності11 червня 2017 СторониЄвропейський союз. Україна

Номер слайду 24

"Ми будемо в сім'ї європейських народів": Рада ЄС остаточно ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною. Рішення було ухвалено 11 червня 2017р. в рамках засідання Ради ЄС з економічних та фінансових питань. Очікується, що документ набуде чинності з 1 вересня цього ж року.«Угода про асоціацію була однією з ключових вимог і сподівань Євромайдану. І я радий, що ми разом спільними зусиллями змогли її досягнути. А Кремль, який мобілізував всі свої ресурси проти Угоди про асоціацію, цинічно порушив міжнародне право, розпочав агресію проти України, зазнав чергової поразки», - наголосив П. Порошенко, додавши «Україна обов'язково буде в сім'ї європейських народів - і в ЄС, і в НАТО».

Номер слайду 25

Слава Україні!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
4.9
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 12
Оцінки та відгуки
  1. Губар Ольга Геннадіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Певень Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Kostina Julia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Панасенко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Ганна Іванова
    Дякую за чудовий матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Вдовиченко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Золотавіна Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Недвига Ольга Миколаївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 9 відгуків
pptx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
41955
Оцінка розробки
4.9 (12 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку