Презентація "Українскі художники-мареністи"

Про матеріал
Видатні українські художники, які творять сьогодні в жанрі мариністики, дуже різні і за манерою, і за світосприйняттям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські художники-мареністи

Номер слайду 2

Видатні українські художники, які творять сьогодні в жанрі мариністики, дуже різні і за манерою, і за світосприйняттям. Об'єднує їх одне - бажання по-своєму вирішити проблему заповнення простору між формами заради досягнення максимальної художньої виразності.

Номер слайду 3

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО Картини моря олією, створені київським художником Юрієм Петренко, змушують згадати не Лоррена і Тернера - швидше вже французьких імпресіоністів. На його полотнах глядач споглядає не морську стихію, небо та землю - але їх гармонійну єдність, і єдність радісну, святкову. Найчистіша емоція - радість від цього яскравого поєднання природного і людського. Судна на причалі - виглядають нібито теж невід'ємною частиною зображеного світу.

Номер слайду 4

ВІКТОР ІВАНІВ До імпресіонізму - але лише частково - відсилає глядача творчість Віктора Іваніва. Відвертим «привітом» шедевру Моне, який дав назву всьому напрямку.

Номер слайду 5

ОЛЕНА КЛИМЕНКО Якщо вам траплялось бачити хоча б одну роботу сучасної української художниці  Олени Клименко, ви точно її запам’ятали. Мисткиня пише картини про море аквареллю, технологією, яку називають "живопис по-мокрому". Унікальні вони тим, що зображують море з неба – глядач, ніби птах, насолоджується узбережжям з висоти.

Номер слайду 6

ВОЛОДИМИР ТИМОШЕНКО Вельми небанально підходить до зображення морських пейзажів київський художник Володимир Тимошенко - в його картини море входить як образ прекрасної, могутньої, безтурботної, завжди залитої сонцем стихії. Яскраві, потужні, насичені кольори, суцільне, майже відчутне сонячне світло - ось типові риси мариністики Тимошенка, що відсилає глядача, ймовірно, до Гогена і Матіса.

Номер слайду 7

БОРИС ЛИТОВЧЕНКО Ніжно, вдумливо, імпресіоністично зображене море в живописі досвідченого майстра Бориса Литовченка. І глядача очікує дивовижний ефект. Кожна картина - море начебто все те ж , і один і той же час доби - «Ранок» (у Литовченка три марини присвячені морському ранку), одна і та ж палітра ... але відчуття одноманітності немає! Хіба що якесь загальне відчуття повного спокою.

Номер слайду 8

ЛЕОНІД ЛІМАНЕНКО Кожна картина художника Леоніда Ліманенка викликає бурю емоцій, а море на на ній виглядає реалістично і дуже динамічно. Леонід у своїх картинах намагається передати природу, її характер, змінність і водночас постійність морської стихії. Він показує простір, ритм, взаємодію зі світлом, гравітацією і різними атмосферними явищами.

Номер слайду 9

ВІКТОР МИКИТЕНКО Картини Віктора Микитенка, на яких зображене море, виконані в складній, що не прощає промахів техніці - аквареллю на папері. Але київський аквареліст бездоганно володіє технікою і не ставить собі простих завдань - його роботи реалістичні. Киянин створює чудові з технічної точки зору роботи, де кожен мазок і акварельна заливка написані усвідомлено і з почуттям. І хвилі, які здіймаються виходять живими, могутніми, люто-грайливими - здається, ось-ось плеснуть в обличчя спостерігачу! Улюблені персонажі Микитенка - серфінгісти.

Номер слайду 10

ВІТАЛІЙ ГУДКО Віталій Гудко із Запоріжжя, котрий працює в напрямку «абстрактного експресіонізму» та створює роботи, що є справжніми ребусами для розумів і почуттів. Вони призначені для довгого розглядання і пробудження творчої уяви того, хто дивиться. Роботи яскраві, з переважанням відтінків червоного . У воді відбиваються вогні сучасного приморського кварталу.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
Додано
23 січня
Переглядів
117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку