Презентація "Креативний дизайн в архітектурі"

Про матеріал
Презентація "Креативний дизайн в архітектурі" допоможе ознайомити учнів з поняттям "креативний дизайн" та його типами в архітектурі. Візуальний супровід буде сприяти кращому розумінню і засвоєнню викладеного матеріалу, ознайомить учнів з незвичними архітектурними спорудами всесвітньовідомих архітекторів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Креативний дизайн в архітектуріПідготувала вчитель образотворчого мистецтва. Марина ГРУБНИК

Номер слайду 2

Креативний дизайн в архітектуріЦей тип дизайну характеризується використанням інноваційних ідей та рішень для створення оригінальних та функціональних будівель. Креативний дизайн в архітектурі має довгу історію. Його можна простежити ще з часів Стародавнього Єгипту та Греції, коли архітектори використовували оригінальні форми та текстури для створення величних будівель. Креативний дизайн в архітектурі має значний вплив на суспільство. Він може підвищувати естетичне задоволення від навколишнього середовища, сприяти соціальній гармонії та підвищувати ефективність використання ресурсів.

Номер слайду 3

Типи креативного дизайну в архітектуріФункціональний дизайн. Екологічний дизайн. Естетичний дизайн. Соціальний дизайн

Номер слайду 4

Функціональний дизайн спрямований на створення будівель, які є зручними та ефективними для використання. Прикладами функціонального дизайну є будинки, офіси, школи та інші споруди, які відповідають потребам своїх користувачів

Номер слайду 5

Приклади креативного дизайну в архітектуріЦікавий проєкт реновації зробили у Парижі — її об'єктом стала будівля XIX століття (квадратна, з внутрішнім двором). Чіпати цей будинок було не можна, й тоді архітектори звели у внутрішньому дворику особливу конструкцію: чотири напрямні, по яких вертикально пересуваються платформи. Якщо потрібно відкрити внутрішній двір, платформи «ховаються», а якщо потрібно зробити об'єкт дво- чи триповерховим — підіймаються на потрібний рівень. Це чудовий приклад контрасту: за старим фасадом — нова функція, скло, ліфти, екоматеріали. Збоку й не скажеш, що там таке заховано. Lafayette Anticipations

Номер слайду 6

Екологічний дизайн спрямований на створення будівель, які мають мінімальний вплив на навколишнє середовище. Прикладами екологічного дизайну є будівлі, які використовують енергоефективні технології, відновлювані джерела енергії та природні матеріали.

Номер слайду 7

Геліобудинок архітектор Ерік Вотер. У східній Франції, недалеко від Страсбурга, знаходиться будинок дуже незвичайної форми. Він виконаний у формі тривимірного вовчка, оснащеного сонячними панелями. Така конструкція і ряд зелених технологій дозволяють геліодому забезпечувати приємну температуру взимку і влітку. Будинок спроєктований як гігантський сонячний годинник у трьох вимірах, розташований під фіксованим кутом відносно руху сонця, він забезпечує тінь під час літні місяці, підтримуючи прохолодну температуру в приміщенні, а восени, взимку та навесні сонце проникає крізь великі вікна та зігріває житловий простір

Номер слайду 8

Готель Deep Pit архітектор Мартін Йохман Готель Deep Pit - це унікальний готель, розташований всередині підземного кар'єру. Він складається з 18 поверхів, з яких 16 знаходяться нижче рівня землі, а два - під водою. Гості цих поверхів можуть насолоджуватися видом на величезний акваріум. Дах готелю покритий квітами, травою та іншими рослинами, що дозволяє йому гармонійно вписуватися в навколишній ландшафт. Готель також є екологічно чистим, оскільки генерує свою власну енергію, опалення та освітлення за рахунок використання геотермальної та сонячної енергії.

Номер слайду 9

Купольний будинок архітектор Стів Арин. Доступні еко-будинки стають все більш популярними. Гарним прикладом є купольний будинок мрії. Будинок повністю зроблений з усіх натуральних матеріалів і включає в себе меблі в для відпочинку, гамаки і навіть власний ставок. Таїланд

Номер слайду 10

Підземна художня галерея Амдавад Ні Гуфа архітектор Балкрішна Вітальдас ДошіГалерея являє собою унікальне зіставлення архітектури та мистецтва. Підземна споруда, схожа на печеру, має дах із кількох з’єднаних між собою куполів, покритих мозаїкоюзчерепиці. Зсередини неправильні деревоподібні колони підтримують куполи. Сучасна архітектура споруди спирається на античні та природні теми“В РОБОТАХ БАЛКРІШНА ДОШИ МЕНІ ПОДОБАЄТЬСЯ КОНТРАСТ ЗОВНІШНЬОГО ТА ВНУТРІШНЬОГО. КОЛИ ДИВИШСЯ НА БУДІВЛЮ ЗОВНІ, ВОНА НЕ ЗДАЄТЬСЯ ЗАТИШНОЮ. ПОТРАПЛЯЄШ ВСЕРЕДИНУ — І РОЗУМІЄШ, ЩО ПОМИЛЯВСЯ. АРХІТЕКТОР КРУТО ПРАЦЮЄ ЗІ СВІТЛОМ, ПЕРЕХОДАМИ, МАТЕРІАЛАМИ. ДИВИТИСЬ ПРОЕКТИ ДОШИ — ЯК СЛУХАТИ ПІСНЮ В НАВУШНИКАХ, КОЛИ ЗОВНІ — ТИША, А ТИ НАСОЛОДЖУЄШСЯ УЛЮБЛЕНОЮ МУЗИКОЮ”, — ОЛЕКСАНДР МАХНО, МОЛОДШИЙ ПАРТНЕР ТА ДИЗАЙНЕР MAKHNO ARCHITECTS.

Номер слайду 11

Естетичний дизайнспрямований на створення будівель, які є красивими та гармонійними. Прикладами естетичного дизайну є музеї, театри, храми та інші споруди, які мають важливе культурне значення.

Номер слайду 12

Центр водних видів спорту архітектор Заха Хадід Розташований в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Стратфорді, Лондон, “Олімпійський центр водних видів спорту” має два 50-метрові басейни та один 25-метровий басейн (для дайвінгу); усі – триметрової глибини. На хвилеподібному дахові площею 1040 м² великі вікна, передбачені архітекторкою, пропускають природне світло, а овальні штучні – на стелі – світяться у темряві. Насправді цей супермолл водних видів спорту заввишки 45 метрів, завдовжки – 160 м і завширшки 80 м Заха Хадід спроєктувала ще... у 2004 р. – задовго до того, як Лондон виграв тендер на проведення літніх Олімпійських ігор 2012 р. Інновацій тут купа. Скажімо, в усіх басейнах глибину можна змінювати (!!!) завдяки силовим установкам, регулюючи підлогу та, взагалі, розміри самих чаш. Коли споруду в дії побачив президент МОК Жак Рогге, у нього лише вихопилося: – “Шедевр!”

Номер слайду 13

Королівський музей Онтаріо архітектор Даніель Лібескінд. Королівський музей Онтаріо діє ще з 1857 року, проте через 150 років його зовнішній вигляд був кардинально змінений архітектором Даніелем Лібескіндом, який перетворив стару будівлю музею на неймовірну кристалічну споруду. За його словами, саме справжні мінеральні кристали, які були виставлені в одному із залів музею, та стали прообразами його нової споруди. Цікаво відзначити, що перший ескіз реконструкції музею було зроблено на звичайній серветці в одному з ресторанів Нью-Йорка.

Номер слайду 14

Соціальний дизайнспрямований на створення будівель, які сприяють соціальній гармонії та благополуччю. Прикладами соціального дизайну є житлові комплекси для малозабезпечених, соціальні центри для людей з обмеженими можливостями та інші споруди, які відповідають соціальним потребам суспільства.

Номер слайду 15

Житловий комплекс із транспортних контейнерів у Лос-АнджелесіАмериканські фірми NAC Architecture та Bernards використали морські контейнери, щоб створити приватні квартири для безпритульних у Лос-Анджелесі. Комплекс складається з контейнерів, що складені у три поверхи. Великий плюс для тих, хто мешкає тут, — спільне подвір’я: воно дає людям можливість соціалізуватися, створити дружню обстановку.

Номер слайду 16

Курокава Кісе, творець капсульних готелів. Перший у світі капсульний готель з'явився в Осаці 1979 року. Спроектував його архітектор Курокава Кісе, автор багатьох відомих будівель у різних країнах світу. До виставки «Експо-70», що проходила в Осаці у 1970 році, він створив проект «капсульного житла», і тому для проектування капсульного готелю звернулися саме до нього. Створена ним схема розташування осередків довжиною близько 2 метрів на два яруси по обидва боки коридору не зазнала змін і донині. Багато іноземців зупиняються в таких готелях через їхню футуристичну екзотичність, що нагадує декорації до фантастичного фільму.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 7 клас, Презентації
Додано
20 лютого
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку