Презентація: "Урок-подорож"

Про матеріал
Презентація до теми: "Гідросфера - водне намисто планети". (Урок-екскурсія до місцевої водойми). За модельною навчальною програмою "Географія. 6-9 класи" для закладів загально середньої освіти (автори: С. Г., Коваленко Р.Р., Гільберг Т.Г., Даценко Л.М.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ВОДНИМ ОБ’ЄКТОМ- РІЧКОЮ СЕРЕТУрок-подорож

Номер слайду 2

Завантажте свій емоційний рюкзак, щоб просунутися вперед:відкрийте свої сильні сторони;дайте крила своїм ідеям;налаштуйтесь позитивно;сміливо висловлюйте свої думки;знаходьте креативні рішення. Емоційний рюкзак

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знаньІнтелектуальна розминка. Річка -це... Назвіть основні частини річки

Номер слайду 4

Маршрутний лист

Номер слайду 5

фізична Карта тернопільської області

Номер слайду 6

За фізичною картою визначте, з якої висоти бере початок річка Серет (користуйтесь шкалою висот). Довідка. Зупинка 1 Річка Серет утворилася від злиття кількох потічків біля села Ратищі на Зборівщині (Серет Правий, Серет Лівий, Грабарка). Це місце є витоком Серету. Завдання від краплинки:

Номер слайду 7

Визначте за картою напрям течії річки. Напрямок течії річки визначається загальним нахилом поверхні, якою вона тече. Швидкість течії близько 2 км/ год. Довідка. Зупинка 2 Завдання від краплинки:

Номер слайду 8

Зупинка 3 А чи знаєте ви, як можна за картою визначити довжину річки?Визначте довжину водотоку. Довідка. Довжина водотоку становить 242 км, ширина у верхній течії- 4-10 м, а у нижній - 25-50 м, площа басейну - 3900 км. Запитання від краплинки:

Номер слайду 9

Чи можна визначити за картою характер течії річки? Відповідь обґрунтуйте. Довідка. Зупинка 4 Річка тече в межах Подільської височини. Русло ріки звивисте, береги у верхів’ї низовинні, болотисті, а біля гирла - високі та круті. Запитання від краплинки:

Номер слайду 10

Поміркуйте: як змінюються джерела живлення рівнинних річок України протягом року?Живлення річки змішане і залежить від кількості дощів і сніготанення. Теплі підземні води, що живлять річку, дозволяють навіть взимку мати температуру води +2°, +3°. Довідка. Зупинка 5 Запитання від краплинки:

Номер слайду 11

Зупинка6 Пригадайте, що називається водним режимом річки?Довідка. Для річки характерним є весняне водопілля, серія літніх дощових паводків і порівняно низькі рівні в меженний період. Льодові явища спостерігаються в зимовий період. Запитання від краплинки:

Номер слайду 12

Зупинка 7 Запитання від краплинки: У яку річку впадає Серет і до басейну якого океану вона несе свої води? Довідка. Гирло річки знаходиться біля села Заліщики. Координати гирла - 48° 37′ пн. ш., 23° 51′ сх. д.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Попрацюйте вдома самостійно. Як використовується річка населенням?Які природоохоронні знаки слід встановити поблизу річки? Намалюйте їх. Зупинка 8

Номер слайду 15

Самооцінювання

Номер слайду 16

Дякую за роботу

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
4 червня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку