Презентація. Урок позакласного читання. Т. Стус (Щербаченко) "Смугастик"

Про матеріал
Презентація до уроку позакласного читання на тему "Тетяна Стус (Щербаченко). Смугастик"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тетяна Стус (Щербаченко)СМУГАСТИК(за хрестоматією)

Номер слайду 2

Вправа «Гарний настрій»Хто буде працьовитим на уроці – піднесіть праву руку. Хто буде гарно читати на уроці – піднесіть ліву руку. Хто буде спостережливим на уроці – піднесіть дві руки. Хто буде із задоволенням працювати на уроці – усміхніться.

Номер слайду 3

ЧИСТОМОВКАЛі-лі-лі - ми вже діти не малі. Рі-рі-рі - ми веселі школярі. Ру-ру-ру - починаймо дружно гру!Ас-ас-ас – літечко чекає нас. Прочитай чистомовку з різною інтонацією.

Номер слайду 4

Прочитай слова за стрілочкамиа струна час ящо мчати вмить тидні таке відро сонхоча все горіхи сонцешкола на слухати сонечконіколи у канікули смугастик

Номер слайду 5

ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ

Номер слайду 6

Хрестоматіяс. 28 - 31

Номер слайду 7

Щоденні 5. Слухаю і розумію.1. Як виглядає головний герой твору?2. Поміркуй, до якого жанру належить даний твір?3. Хто, на твою думку, головний герой?

Номер слайду 8

Щоденні 5. Читання для себе. Як звати головного героя?Гра « Знайди у тексті…»Як мама називала Смугастика, коли…- будила вранці;- надто забруднювався;- не хотів повертатися з прогулянки;- засинав.

Номер слайду 9

Чому, на твою думку, Смугастик замислювався про те, хто він?Міркуй так: Я думаю, що Смугастик замислювався про те, хто він, тому що …, отже … .

Номер слайду 10

Чи любив Смугастик гратися з тими, кого не розумів?Чи зміг би ти подружитися з тими, кого не розумієш, хто розмовляє на іншій мові?Міркуй так: Так, я би зміг подружитися з тим, кого не розумію, тому що… . Ні, я б не зміг подружитися з тим, кого не розумію, тому що… .

Номер слайду 11

Рефлексія. Найбільше мені на уроці сподобалось…Мені не сподобалось… Мене зацікавило… Я завершую урок з … настроєм.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 травня 2022
Переглядів
1733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку