Презентація уроку геометрії на тему: " Геометричні тіла"

Про матеріал
Презентація підсумкового уроку геометрії для 11 класу на тему: " Геометричні тіла ". В ході уроку учні повторюють види геометричних тіл, іх зображення та деякі властивості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геометричні тіла. Підсумковий урок. Підготувала вчитель Новгород – Сіверської гімназії №1 ім. Б. Майстренка. Ворушило Олена Петрівна.

Номер слайду 2

“ Кожен повинен уміти мислити послідовно, судити переконливо, намагатися спростовувати неправильні висновки ” Є. Кельман

Номер слайду 3

Мета уроку:узагальнити і систематизувати знання про геометричні фігури ;сформувати вміння зображувати фігури, знаходити їх елементи та пов`язати матеріал з повсякденним життям;сприяти розвитку просторової уяви та логічного мислення.

Номер слайду 4

Геометричні тіла Многогранники Тіла обертання призми конуси піраміди циліндри правильні куля многогранники

Номер слайду 5

Тор — геометричне тіло, що утворюється обертанням кола навколо осі, котра лежить у одній площині з колом, але не перетинає йога. Форма тора зовні нагадує бублик.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зображення просторових фігур

Номер слайду 8

З давніх часів люди намагалися об`ємні тіла зобразити на площині так, щоб їх відразу можна було відлічити від плоских, щоб відчувалась глибина простору. Була розроблена теорія перспективи. Картина венгерського художника Віктора Вазареллі - “ Вивчення перспективи “– тому приклад.

Номер слайду 9

На картині видно, як лінії, що входять в глибину, сходяться в одній точці, а фігура, що знаходиться далі від нас ,зображується у вигляді фігури менших розмірів.

Номер слайду 10

Перспектива-не єдиний спосіб зображення просторових фігур на площині. Зараз сучасним є напрямок зображення 3-d малюнків на асфальті. За допомогою конфігурації ліній та зміні тону кольорів художники намагаються зобразити просторові тіла на асфальті , стіні .

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

При вивченні геометрії для полегшення сприйняття простору застосовують властивості паралельного проектування та домовились зображувати невидимі лінії – штриховими, а видимі-суцільними. В геометрії важливо вміти дивитися і бачити, помічати різні особливості фігур, робити висновки із помічених особливостей. Ці уміння , які разом можна назвати “ геометричним зором ”, необхідно постійно розвивати і тренувати.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Які фігури зображені на малюнку?Які малюнки можуть відповідати одному і тому ж тілу?

Номер слайду 17

Задача В основі піраміди лежить прямокутний трикутник із гіпотенузою, яка дорівнює 24 см Знайдіть висоту піраміди, якщо кожне її бічне ребро дорівнює 13 см

Номер слайду 18

Знайти закономірність чисел 4 6 8 8 6 12 6 8 … 20 … 30 … 20 30 З чим можна пов`яз ати дану закономірність?

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Розв'язати задачіВивести формулу для визначення діагоналі куба. Як виміряти діагональ куба за допомогою лінійки.

Номер слайду 21

pptx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
1478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку