Презентація уроку образотворчого мистецтва "Величне слово мати"

Про матеріал
Тема. Передавання святкового настрою за допомогою кольору та декору в тематичній композиції. Виконання композиції «Веселе свято». Практична робота: виготовлення вітальної листівки до свята Матері
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Передавання святкового настрою за допомогою кольору та декору в тематичній композиції. Виконання композиції «Веселе свято». Практична робота: виго-товлення вітальної листівки до свята Матері. Вчитель Стегниківської ЗОШ І-ІІ ст.: Скубіш Н. В. Урок образотворчого мистецтва. 3 клас

Номер слайду 2

Мета. Навчити учнів виготовляти декорати-вну листівку. Вдосконалювати навички ро-боти в техніці аплікації. Розвивати компози-ційні навички. Поглиблювати поняття про кольорову гармонію і відповідність кольо-рової гами образному вирішенню задуму. Виховувати в учнів почуття поваги, турботи і любові до матері. Обладнання. Виставка вітальних листівок, зразок виробу, картон-основа, кольоровий папір, ножиці, клей, фломастери, пензлик, простий олівець, шаблони, аудіозапис, пре-зентація «ВЕЛИЧНЕ СЛОВО - МАТИ», таб-лиця «Правила користування ножицями та клеєм», картки-інструкції з технологією ви-готовлення виробу, символи України.

Номер слайду 3

Хід уроку. I.    Організаційна частина. Повідомлення теми і завдань уроку. II.    Робота над темою уроку.1.    Вступна бесіда.—    Жінка-матір … Скільки мудрості у змісті величних слів! За кожним жіно-чим іменем — свята щаслива доля, адже Вона — матінка, мама, матуся — береги-ня роду українського. Чи є краще, більш кохане слово в усіх мовах світу, ніж сло-во Мама?! Божа Матір, Мати-Україна, рідна ненька — це три матері, що освя-чують наше життя. В образі Матері ося-гаємо розумом своїм рідну Україну (Презентація “ВЕЛИЧНЕ СЛОВО - МАТИ” - слайд 4-7).

Номер слайду 4

ВЕЛИЧНЕ СЛОВО - МАТИ

Номер слайду 5

БОЖА МАТІРppt_x

Номер слайду 6

МАТИ УКРАЇНАppt_x

Номер слайду 7

РІДНА НЕНЬКА

Номер слайду 8

2.    Літературна композиція (слайд 9).

Номер слайду 9

Українка я маленька,Україна — моя ненька. В неї щира я дитина,Добра, люба та єдина. Вірна я дочка народу,Славного козацького роду,Щиро я свій рід кохаю,Роду іншого не знаю. Так я завжди буду жити,Рідний край буду любити,Українцям помагати,Бо Вкраїна — наша мати!УКРАЇНКА Я МАЛЕНЬКАppt_x

Номер слайду 10

—    Послухайте молитву за свою матусю, з якою звертаються до Божої Матері. (Зачитується вірш Р. Завадовича).(слайд 11)    

Номер слайду 11

Є у мене найкраща матуся,За неї до тебе,Пречиста, молюся. Молюся устами, молюся серденьком,До тебе, небесна Ісусова ненько. Благаю у Тебе дрібними словами. Опіки та ласки для любої мами. Пошли їй не скарби, а щастя і долю,Щоб дні їй минали без смутку, без болю. Рятуй від недуги матусеньку милу,Даруй їй здоров’я, рукам подай силу,Щоб вивела діток у світ той, у люди. Щоб ними раділи, пишались усюди. За це я складаю в молитві долоніДо тебе, Царице, на сонячнім троні. МОЛИТВА ДО БОЖОЇ МАТЕРІ

Номер слайду 12

—    І, нарешті, Мати-родовідниця, котра заступництвом Матері Божої привела на світ кожного з нас, котра зі своїм молоком, зі своєю журливою колисковою влила в наші душі прекрасне чуття українського роду (слайд 13-18).    1- й учень. Я свою матусю щиро так кохаю,Що і розказати не вмію, не знаю. Нема в цілім світі — всім вам присягнуся,Кращої матусі, ніж моя матуся.2- й учень. Дарунків, золота не маєм,Щоб до ніг тобі зложити. Однак всі разом присягаєм,Що доки тільки будем жити,Любов сердець своїх маленьких. Тобі дамо, кохана ненько!

Номер слайду 13

МОЯ МАМА – НАЙКРАЩА!

Номер слайду 14

НІНА – МАМА МАКСИМА

Номер слайду 15

МАРІЯ – МАМА АНТОНАppt_x

Номер слайду 16

МАРІЯ – МАМА ІЛЛІ

Номер слайду 17

ЛЮБОВ – МАМА ВІКИ

Номер слайду 18

ТЕТЯНА – МАМА НАСТІ

Номер слайду 19

3.    Продовження бесіди.—    Дітки, незабаром ми святкуватимемо День Матері. Це свято відзначається у другу неділю травня, коли все навколо зеленіє і цвіте.(слайд 20)4.    Продовження бесіди. - Нам завжди хочеться віддячити своїй матусі за її добрі і ласкаві слова, її лагідну і чарівну усмішку, її смачненькі пампушки і борщик, а ще просто за те, що вона є у нас. Ми не маємо золотих прикрас і дорогої сукні, проте маємо вмілі золоті рученята, які можуть виготовити рідненькій матусі справжній дорогий подарунок — листівку. І я вважаю, що найдорожчий подарунок для мами — це той, який ви виготовите самі, своїми руками.

Номер слайду 20

ppt_xppt_x

Номер слайду 21

5. Планування наступних трудових дій. Вибір матеріалів та інструментів. 1). Перегляд вітальних листівок 2). Розгляд зразків готових виробів. - Чи подобаються вони вам? Який настрій панує у цих виробах? Які кольри використані?

Номер слайду 22

3). Ознайомлення з технологією виготовлення виробу. - Для виготовлення вітальної листівки нам потрібно взяти картон, кольоровий папір, клей ПВА або двосторонній скотч, ножиці, фігурні ножиці, шаблони, а ще заздалегідь підготовлені тексти вітань. Для основи листівки підійде кольорова обкладинка зошита.

Номер слайду 23

ІНСТРУКЦІЯ З ВИГОТОВЛЕННЯ ЛИСТІВКИ(у кожного учня на парті) 1. Складіть листівку навпіл так, щоб напис був зверху, лінію згину «запрасуйте» пальцями. 2. За допомогою шаблонів обведіть та виріжте кола для квітів та листочки.

Номер слайду 24

3. Викладіть деталі на основу. Пофантазуйте. 4. Змастіть деталі клеєм або наклейте їх на основу за допомогою двостороннього скотчу. 5. Зробіть надпис на листівці. 6. У середину листівки вклейте аркуш паперу з текстом для привітання. Люба матусю!Я Тебе вітаю із великим святом. Я Тобі бажаю радості багато. Хай в житті Твоєму горя не буває,На устах усмішка маком розцвітає. Хай для Тебе гарна буде кожна днина,Дорога матусю, будь завжди щаслива!

Номер слайду 25

Номер слайду 26

4). Закріплення правил користування ножицями та клеєм. 

Номер слайду 27

6. Практична діяльність вчителя та учнів (колективна робота).

Номер слайду 28

Номер слайду 29

III. Підсумок уроку.1.    Бесіда.— Дітки, ви скоро станете дорослими. І мені хо-четься, щоб кожен із вас проніс через усе життя слово “мама”. Як би далеко чи близько ви не були, завжди повинні відчувати серце матері, бачити її очі, які не досипали ночей, руки, які тримали вас у ди-тинстві, чути її кроки, що завжди ідуть поруч, підт-римують нас у години радості й печалі. (Звучить “Пісенька про неньку”.). 2.    Перегляд і оцінювання дитячих робіт.3.    Демонстрування виробів.2.  

Номер слайду 30

ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПІДГОТУВАЛАВЧИТЕЛЬ СТЕГНИКІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІ СТ. СКУБІШ НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА  2015 р.

pptx
До підручника
Образотворче мистецтво 3 клас (Резніченко М. І., Трач С. К.)
Додано
2 березня 2019
Переглядів
2060
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку