Презентація уроку " Рід іменників "

Про матеріал
Презентація розроблена за підручником М. Захарійчук для учнів 3 класу. Матеріал можна використовувати під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усне опитування. Яку частину мови ми називаємо іменником?( іменник- це самостійна частина мови, яка називає предмет)На які питання відповідає іменник?(іменники, що є назвами істот відповідають на питання хто?Іменники, що є назвами неістот відповідають на питання що?Які іменники ми відносимо до загальних іменників?( Загальні іменники- це назви багатьох предметів)Які іменники ми відносимо до власних іменників?(Власні іменники-це прізвища, імена, по батькові, клички тварин, назви міст,Сіл, вулиць, майданів,річок, морів і гір)

Номер слайду 2

25 листопада. Дистанційна робота. Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Рр Веселий сонячний ранок визбирує останні клаптики туману надвулицями Хрещатика.( підкрестити іменники, поставити питання)

Номер слайду 3

Тема уроку. Рід іменників:чоловічий, жіночий, середній.

Номер слайду 4

Вправа 162 Він ( ч. р.) : сніговик, сніг, снігур. Вона ( ж. р. ) : зима, сніжинка, ялинка. Воно ( с. р.) : дерево, небо.

Номер слайду 5

Опрацювання правила

Номер слайду 6

Вправа 163 Ч. р. Ж. р. С. р. Оленьшколярясенколектив. Книжкабабусяантенаялинахвилина. Серценебокурчаткоморе

Номер слайду 7

Вправа 164 Сьогодні ми відвідаємо Національний музей українського народного мистецтва. Він знаходиться в столиці України- Києві. Підкреслити власні іменники

pptx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку