Презентація уроку " Як заощадити електроенергію"

Про матеріал
Мета презентації • навчати застосовувати в житті знання про збереження тепла й електроенергії в побуті; • дослідити, як можна зменшити втрати тепла та електроенергії в оселях; • активізувати пізнавальну діяльність дітей; • розвивати самостійне мислення, вміння досліджувати, уяву, доказове та зв’язне мовлення, пам’ять, увагу критичне мислення ; • виховувати пізнавальний інтерес, бережливе ставлення до навколишнього середовища, естетичний смак
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як заощадити електроенергію

Номер слайду 2

Тема. Як заощадити електроенергію. Метанавчати застосовувати в житті знання про збереження тепла й електроенергії в побуті; дослідити, як можна зменшити втрати тепла та електроенергії в оселях; активізувати пізнавальну діяльність дітей; розвивати самостійне мислення, вміння досліджувати, уяву, доказове та зв’язне мовлення, пам’ять, увагу критичне мислення ; виховувати пізнавальний інтерес, бережливе ставлення до навколишнього середовища, естетичний смак. 4 клас. Я досліджую світ(до підручника Гільберг)

Номер слайду 3

Організація класу. У цей ранковий, добрий час. Я рада, діти, бачить вас. Треба всім нам привітатись. Вліво-вправо поверніться,Один одному всміхніться. Чи готові до уроку? Молодці!То ж сідайте. Працювати почали.

Номер слайду 4

Мій наст рій

Номер слайду 5

РАНКОВЕ КОЛО

Номер слайду 6

Вправа «Синопт ик»

Номер слайду 7

Акт уалізація знань учнів. Відгадування загадки. По дротах гуляє, темряву розганяє.- Назвіть слово синонім до слова струм (електрика, електроенергія).

Номер слайду 8

ПРИГАДУЄМО Що таке енергія? Яке значення має електроенергія в повсякденному житті? Чи можна користуватися електроприладами, якщо ви відчули запах газу?

Номер слайду 9

Оголошення т еми уроку Нині ми не уявляємо нашого життя без електроенергії. Добре знаємо, що її потрібно економити та берегти. Тому тема нашого уроку так і називається «Як заощадити електроенергію.»

Номер слайду 10

ДІЗНАЄМОСЯЩО МИ МОЖЕМО ЗРОБИТИ ДЛЯ ЕКОНОМІЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Щороку на планеті Земля зменшуються запаси корисних копалин. Тому треба не збільшувати виробництво енергії, а економно її використовувати, а також шукати інші джерела енергії. На уроці продовжимо з’ясовувати, що ми можемо зробити, щоб зменшити витрати палива та економно використовувати енергію.

Номер слайду 13

Робота з підручником. С. 95-96

Номер слайду 14

Гімнастика для очей

Номер слайду 15

Перегляньт е пізнавальний мульт ик про енергозбереження « Добре світ ло»

Номер слайду 16

Подивіться, які електролампи використовують у вас вдома?Що говорять герої Люмік і Светік про звичні старі лампочки ? До чого закликають?

Номер слайду 17

Енергоощадна лампа, або енергоефективна лампа - електрична лампа, що споживає електроенергії менше за звичайні лампи, а отже, сприяє заощадженню електроенергії.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Міркуємо як дослідники. Проведіть дослідження. Разом з батьками вдома або з учителем у школі замініть звичайні лампи на енергоощадні. Порівняйте покази лічильника електроенергії за тиждень користування звичайними лампами та за тиждень – енергоощадними. Зробіть висновок.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

У кожному будинку, квартирі люди використовують для власних потреб побутову електричну техніку: телевізор, праску, пральну машину, комп’ютер та іншу. З кожним роком кількість таких приладів зростає. Для роботи кожного із цих приладів витрачається багато електроенергії. Робота з таблицею «Пам'ятайте» - ст. 96 підручник

Номер слайду 22

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Що холодніше місце, де стоїть холодильник, то менше електро-енергії він буде витрачати. Комп’ютер краще вмикати перед початком роботи на ньому.

Номер слайду 23

ПАМ’ЯТАЙТЕ!Для прасування білизни доцільно використовувати тепловідбивну прасувальну дошку. Не забувайте чистити робочу поверхню праски. Це полегшує прасування та економить електроенергію.

Номер слайду 24

ПАМ’ЯТАЙТЕ!В електрочайник наливайте потрібну кількість води. Так ви заощадите електроенергію і час на нагрівання води. Важливо також своєчасно видаляти накип у чайнику. Пилосос працює економно й надійно тільки із чистими фільтрами.

Номер слайду 25

ПАМ’ЯТАЙТЕ!Пральну машину доцільно використовувати за повного завантаження. Не користуйся багатьма електроприладами одночасно.

Номер слайду 26

Електроприлади є джерелом підвищеної небезпеки. Тому всі вони мають бути справними.

Номер слайду 27

Як можна стати енергонезалежним.

Номер слайду 28

Розгляньте малюнок енерго-незлежного будинку. Чому його так називають? с. 97

Номер слайду 29

Робота в парах. Познач " + " , що треба робити для збереження електроенергії. Підтримувати чистоту віконного скла. Використовувати енергозберігаючі лампочки. Залишати комп'ютер увімкненим протягом цілого дня. Дверцята холодильника не відчиняти надовго. Ставити в холодильник гарячі страви. Холодильник розміщувати біля батареї. Використовувати пилосос з чистими фільтрами.

Номер слайду 30

Діти у вас на партах лежать маленькі записочки. На них вказано що можна виготовити на 1 КВт зекономленої електроенергії . Прочитайте.-50 зошитів по 24 аркуші;-18 підручників;-1 пару шкільного взуття;-30000 ручок;-40000 олівців;-50000 пластмасових лінійок.-36 кг хліба. -17 кг цукру.- 23 кг борошна. -6 кг олії. Прийом «Дивуй»

Номер слайду 31

Чому так кажуть. Бережливість краща за багатство. Як про тепло дбаєш, так і маєш.

Номер слайду 32

Перевіряємо себе1. Як електроенергія надходить у ваш дім?2. Розкажіть, як заощадити електроенергію в побуті?3. Чим небезпечні несправні електроприлади?4. Які способи економії електроенергія ви хочете випробувати в себе вдома?5. Продовж речення ( за вибором):«Сьогодні я дізнався/дізналася…»«Було цікаво…»«Я спробую…»

Номер слайду 33

Запам’ятайте! Енергозбереження — це дії, спрямовані на доцільне й економне використання електроенергії. Енергозбереження — це шлях до збереження природи Землі. Зберігаючи тепло та електроенергію,ми дбаємо про своє майбутнє. КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Номер слайду 34

Економлячи електроенергію, ви заощаджуєте гроші, а також сприяєте поліпшенню стану навколишнього середовища й розумному використанню природних багатств. КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Домашнє завдання

Номер слайду 37

ДЯКУЮ ЗА УРОК!

pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку