Презентація уроку " Засоби зв'язку слів у реченні "

Про матеріал
Презентація розроблена для учнів 3 класу за підручником М.Захарійчук 2021 р. Можна використовувати під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засоби зв’язку слів у реченні

Номер слайду 2

Усне опитування. Які ви знаєте види текстів?( текст-розповідь, текст-опис, текст-міркування, текст-есе)Чим відрізняється текст - міркування від тексту-есе?( текст-міркування доводить,переконує та пояснює, а текст-есеавтор описує власні враження та міркування, робить власні висновки)Які бувають речення за метою висловлювання?( розповідні, питальні, спонукальні)Які бувають речення за інтонацією?( окличні і неокличні)

Номер слайду 3

Тринадцяте квітня Класна робота. На шкільній клумбі розцвіли весняні квіти. Квіти( що зробили?) розцвіли, розцвіли ( на чому?) на клумбі,на клумбі(якій?) шкільній,квіти ( які?) весняні.

Номер слайду 4

Вправа 378 Марусі на день народження подарували маленький рожевий ноутбук. Він став для дівчинки найкращим другом. Ноутбук зберігавїї маленькі таємниці, веселі листи до подружок, допомагав блукати в інтернеті.

Номер слайду 5

Вправа 379 Тюльпани- вишукані різнобарвні квіти. Вони є прикрасою квітників. Їх можна вирощувати навіть узимку. Маринка посадила цибулькутюльпана в горщик. Вона поливала рослинку через день. А незабаром з’явилися ніжні паростки.

pptx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку