Презентація "Утилізація пластикових відходів"

Про матеріал
Презентація на тему "Утилізація пластикових відходів".......................................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Утилізація пластикових відходів

Номер слайду 2

Британські вчені розробили метод переробки пластикових відходів, який дозволить повторно запускати у виробництво всі типи пластмас, що використовуються в побуті, в тому числі і новорічну мішуру, яка часто не піддається переробці. Ключова ідея інновації британців – реактор для піролітичного розкладання полімерів на мономерні ланки при високій температурі без доступу кисню. Серед продуктів переробки вчені виділили воски, які можуть бути в подальшому використані в якості мастильного матеріалу, мономери (стирол, терефталеву кислоту, метилметакрилат), вуглецеву сажу і навіть вугілля. Всі матеріали можуть знайти повторне застосування в якості сировини для виробництва полімерів або наповнювачів для виготовлення гумових або пластмасових виробів.

Номер слайду 3

Голландці створять населений острів з пластикових пляшок. Учені з Нідерландів вирішили побудувати жилий острів з використаних пластикових пляшок. Для створення острова планується використовувати 44 млн кілограмів відходів з пластмаси. Об'єкт отримає назву «утилізувати острів». Автори проекту взяли за основу організацію водних шляхів Венеції. Енергозабезпечення об'єкта буде здійснюватися за допомогою поновлюваних джерел енергії.

Номер слайду 4

У Японії з пластикових пляшок роблять м’які іграшки. У США побудована ціла пластикова садиба. 30 серпня 2009 в Ізраїлі розпочато виробництво пластикових пляшок, що самі розкладаються. І виготовляються вони не з нафтопродуктів, а з органічних полімерів на основі кукурудзяних волокон. Пляшки, здатні розкластися без залишку в компостній купі за 90 днів, на вигляд практично не відрізняються від звичайних пластикових - хіба що трохи жорсткіші.

Номер слайду 5

Китайська школярка відкрила хробаків, що поїдають пластик Відкриття було зроблено випадково – школярка помітила, що пінопластові коробки, у яких вона зберігала хробаків як корм для своїх рибок, виявилися поїдженими. За допомогою батька, професора біології, дівчина розділила хробаків на дві групи – одні харчувалися вийнятково пінопластом, інші – травою й зерном. Експеримент тривав рік. Він підтвердив, що цей вид хробаків дійсно здатний переробляти пінопласт і інші подібні матеріали, що не розкладаються в природному середовищі навіть за багато сотень років. Відкриття китаянки може зробити переворот у справі охорони навколишнього середовища, оскільки являє собою спосіб безпечно переробляти численні відходи, від яких сьогодні приходиться рятуватися або спалюванням, або спеціальною переробкою, що в будь-якому випадку є дорогою і забруднює атмосферу.

Номер слайду 6

Японські вчені придумали унікальний спосіб повторного використання поліетиленових пакетів, які створюють серйозну загрозу для навколишнього середовища. Вони винайшли машину, за назвою Carbon-Negative System, що може конвертувати пластикові упаковки, пляшки та кришки в паливо.

Номер слайду 7

Науковці лабораторії перспективних енергетичних технологій при Національному університеті кораблебудування, що в Миколаєві, створили установку, яка - в разі промислового впровадження - обіцяє не тільки розв’язати проблему переробки полімерного непотребу, але й певною мірою - енергозалежності країни.  «Ми розробили технологію, яка дозволяє переробляти суміш різних термопластичних полімерів - поліетилену, поліпропілену, полістиролу та інших плавких пластмасових матеріалів. Ми їх переробляємо шляхом термічного «крекінгу» й отримуємо бензин, дизельне пальне та невелику кількість мазуту»

Номер слайду 8

На Закарпатті зареєстроване підприємство “Оболонь Оіл”, яке займається переробкою поліетиленових відходів на паливо, що використовується для автомобілів і тракторів. Брати з Івано-Франківська,48-річний Володимир Гирич та 42-річний Михайло Твардовський із пластмасових відходів і піску виготовляють полімерпіщану черепицю.

Номер слайду 9

Звільни своє місто від пластику - закликають українців учасники флешмобу, що відбувся у центрі столиці. Щоб продемонструвати оточуючим загрозливі масштаби забруднення планети, учасники акції влаштували театралізоване дійство. Молоді люди змайстрували з пластикових пляшок страшного змія і пройшли з ним ходою Хрещатиком. Фінальним акордом вистави став бій хоробрих воїнів з потворою і утилізація його залишків. Залишки сміття молодь склала у спеціальний бак для пластику. Такі контейнери для сміття, що потребує утилізації, з’явились біля кожного столичного будинку кілька років тому. Чимало киян вже призвичаїлися сортувати побутові відходи.

ppt
Додано
4 січня 2022
Переглядів
1745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку