Презентація "Узагальнення. Слово. Частини мови:іменник"

Про матеріал
Презентація може використовуватись на різних етапах уроку та під час дистанційного навчання для узагальненняі вивченого матеріалу з теми "Іменник".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення за темою:«Слово. Частини мови: іменник»

Номер слайду 2

Привіт! Я Мавка!Пропоную повторити та узагальнити тему «Іменник». Попереду на тебе чекає ряд цікавих завдань та діагностувальна робота! Бажаю успіхів на шляху до знань!

Номер слайду 3

Для початкуповторимо правило. Починай!

Номер слайду 4

Іменник – це самостійна частина мови,яка називаєпредметі відповідає на питання. ХТО? ЩО?. Назви істот відповідають на питання. ХТО?Назви неістот відповідають на питання. ЩО?Іменники діляться на. ВЛАСНІта. ЗАГАЛЬНІназви.Іменники мають два числа: ОДНИНУ і МНОЖИНУ.Іменники бувають. ЧОЛОВІЧОГО, ЖІНОЧОГО,СЕРЕДНЬОГОроду.

Номер слайду 5

Гра «Мовні схованки»У кожному ряді слів сховалися «зайві». Відшукай та натисни – «зайве» слово зникне1. Мавка, Лукаш, , Килина.2. Весна, літо, , осінь.3. Верба, тополя, дуб, .4. , сопілка, легенда, життя. Українаджерело гора. Чарівник

Номер слайду 6

Виконай вправи від Мавки. Стартуй зі скриньки №1. Бажаю успіху!

Номер слайду 7

Прочитай уривок із пісні Христини Соловій до мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Відшукай іменники. Визнач число і рід іменників Перевір!Лине, як вітер, мрія моя! Всесвіт - наш дім! Тут воля жива! І любов, і любов Нас врятує від зла! Лиш любов, лиш любов! Лине, як вітер, мрія моя!

Номер слайду 8

Вітер (одн., ч. р.), мрія (одн., ж. р.), Всесвіт (одн., ч. р.), дім (одн., ч. р.), воля (одн, ж. р.), любов (одн., ж. р.), зло (одн., с. р.). Продовжуй вдосконалюватися! На тебе чекає скринька №2

Номер слайду 9

Прочитай текст. Давай разом його відредагуємо. Читай та натискай на слова, які хочеш змінити.  У закінчується . Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють .ліствариназимиістотавесна

Номер слайду 10

 У лісі закінчується . Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють твариназимиістотавесна.

Номер слайду 11

 У лісі закінчується . Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють твариназимаістотавесна.

Номер слайду 12

 У лісі закінчується Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють тваринизима.істотавесна.

Номер слайду 13

 У лісі закінчується . Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють тваринизимаістотивесна.

Номер слайду 14

 У лісі закінчується . Рослини, та чарівні лісові прокидаються і радіють тваринизимаістотивесні. Залишилася скринька із завданням під №3. У тебе все вийде!

Номер слайду 15

СЕНКАНМавка. Добра, красива. Любить, захищає, пробуджує. Мавка рятує лісових мешканців. Гармонія. Прочитай сенкан на тему «МАВКА». Спробуй скласти свій. Відмінна робота!

Номер слайду 16

Переглянь уривок із мультфільму. Танцюй разом із героями. І знову до роботи!Продовжуй далі. Вірю у твій успіх!

Номер слайду 17

Натискай на посилання, що міститься на квіточці або за допомогою QR-коду перейди та виконай інтерактивні вправи. Переходь до виконання тестової роботи!

Номер слайду 18

Я впевнена, що ти успішно виконаєш діагностувальну роботу. Надішли результат (скрін) учителю. Переходь за посиланням. Посилання на діагностувальну роботу. Успіхів!!!

Номер слайду 19

ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ!Перейти до “Презентації “Старт””

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 березня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку