Презентація "Узагальнення з розділу "Людські чесноти" (Повторення)

Про матеріал

Презентація до курсу "Етика" 5 клас НУШ за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба. Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенко Т. В. Узагальнення з розділу “Людські чесноти”

Номер слайду 2

Мій зимовий настрій

Номер слайду 3

1. Прочитай притчу. Прокоментуй, які людські чесноти в ній розкрито. 2. Постав три запитання до притчі. 3. Визнач основні ідеї притчі та придумай заголовок до неї. Одного разу до старшої, але дуже шанованої людини прийшов юнак і попросив дозволу займатися в неї. Навіщо тобі це? - запитав старець. Хочу стати сильним і непереможним. Тоді стань ним! Будь добрим з усіма, ввічливим й уважним. Доброта та ввічливість подарують тобі повагу інших. Твій дух стане чистим і добрим, сильним. Уважність допоможе тобі помічати найтонші зміни. Ти отримаєш можливість знайти правильний шлях, щоб уникнути конфлікту, а це означає змогу виграти бій, не вступаючи до нього. Якщо ж ти навчишся уникати конфліктів, то станеш непереможним. Чому?Тому що тобі ні з ким буде битися.

Номер слайду 4

Етика — наука, що вивчає мораль. В перекладі з грецької мови означає “звичай”. Мораль — система поглядів й уявлень, що регулюють поведінку людей у суспільстві.

Номер слайду 5

Совість - це усвідомлення людиною відповідальності за свої вчинки перед собою, людьми та суспільством.

Номер слайду 6

Відповідальність — обов’язок відповідати за певну справу, вчинки, слова. Терплячість - це здатність проявляти витримку під час подолання труднощів.

Номер слайду 7

Доброчесність — це бажання робити певні вчинки на користь інших людей і суспільства. *Кого почитають, того й величають. *Доброму скрізь добре.* Робиш добро — не кайся, робиш зло — зла й сподівайся. *Добрі вісті не лежать на місті. Терплячість не може проявлятись без такої чесноти як стриманість - це свідоме вгамування своїх бажань, почуттів, пристрастей.

Номер слайду 8

Ґречність — це шаноблива ввічливість, чемність у поводженні з людьми. Етикет — сукупність правил поведінки, що регулюють зовнішні прояви людських взаємин.

Номер слайду 9

Повага — почуття шани, прихильне ставлення, що ґрунтується на визнанні чиїх-небудь заслуг, високих позитивних якостей когось або чогось.

Номер слайду 10

Доброзичливість — мотив поведінки, що проявляється в бажанні людям добра.

Номер слайду 11

Побажання

pptx
Пов’язані теми
Етика, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку