Презентація " Узагальнення знань з теми "Хімічний зв'язок і будова речовини".

Про матеріал
Презентація містить тестові запитання, інтерактивну вправу "Незакінчене речення", завдання для допитливих. Презентація може бути використана на уроці закріплення та систематизації знань з теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань з теми«Хімічний зв’язок і будова речовини»

Номер слайду 2

Укажіть речовину з йонним типом хімічного зв’язку: А H2 Б NH3 В Ca. Cl2 Г Fe

Номер слайду 3

Виграшний шлях - формули сполук з йонним зв’язком.

Номер слайду 4

{33 BA23 B1-9221-436 E-865 A-0063620 EA4 FD}Незакінчене речення. Атоми хімічних елементів, утворюючи молекули, намагаються утворити стійку зовнішню оболонку,що містить …Камфора - легкоплавка летка речовина з характерним запахом. Кристалічною граткою камфори є …Одним з компонентів електроліту лужних акумуляторів є літій гідроксид. Кристалічна гратка літій гідроксиду …Білий фосфор - летка речовина з невисокою температурою плавлення, добре розчиняється в деяких органічних розчинниках і не проводить електричного струму. Кристалічною граткою білого фосфору є …

Номер слайду 5

Установіть відповідність між типами хімічного зв’язку та назвами речовин: Тип хімічного зв’язку. Назви речовин. А металічний;Б йонний;В ковалентний полярний;Г ковалентний неполярний.азот;2. мідь;3. кальцій флуорид;4. гідроген хлорид.

Номер слайду 6

Укажіть речовину з молекулярною кристалічною граткою: А сухий лід. Б негашене вапно. В калійна селітра. Г кальцинована сода.

Номер слайду 7

Установіть відповідність між типами хімічного зв’язку та властивостями речовин: Тип хімічного зв’язку. Властивості речовин. А ковалентний неполярний;Б ковалентний полярний;В йонний;Г металічний.легкоплавкі;2. провідники;3. розплави проводять елктричний струм;4. діелектрики та напівпровідники.

Номер слайду 8

Розмістіть{33 BA23 B1-9221-436 E-865 A-0063620 EA4 FD}назви речовин в порядку зростаннякратності зв’язку в їхніх молекулах: какарбон (II) оксид, гідроген хлорид, азот.їхньої температури кипіння:метан, силіцій, калій хлорид.

Номер слайду 9

Історія одного пестициду.1939 року швейцарський хімік Пауль Мюллер з’ясував, що синтезований ще у XIX столітті ДДТ є ефективним засобом боротьби з комахами. Більшість країн світу одразу розгорнули масове виробництво цього засобу. Лише у 1962 році в сільському господарстві було застосовано трохи менше ніж 80 тисяч тонн цієї речовини. Дихлордифенілтрихлорметилметан.

Номер слайду 10

Але. ДДТ - надзвичайно стійка речовина. У природному середовищі ця речовина зберігається незмінною впродовж десятиліть. ДДТ не просто накопичується в природі, а кумулюється в біосфері. Заборонений в багатьох країнах через те, що накопичується в організмах тварин та людей.

Номер слайду 11

Виведіть молекулярну формулу ДДТ. Визначте типи хімічних зв’язків в молекулі ДДТ. Оберіть найбільш полярні зв’язки в молекулі ДДТ.

pptx
Додано
10 листопада 2022
Переглядів
1625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку