Презентація "В. А. Моцарт фантазія ре - мінор"

Про матеріал
Презентація створена для полегшення роботи вчителя музичного мистецтва в 6 класі до теми "Симфонічна фантазія. Поема". Можна використовувати матеріал для дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В. А. Моцарт. Фантазія ре – мінор для фортепіано

Номер слайду 2

27 сісчня 1756 ( Зальцбург) – 5 грудня 1791 (відень) Йоган Хризостом Вольфганг Моцарт – австрійський композитор, віртуоз

Номер слайду 3

Належить до найбільш значущіх представників віденської класичної школи. Він не просто працював у всіх музичних формах свого часу, але й здобув великого успіху. Багато його творів визнані шедеврами . Біографія Моцарта та обставини смерті були предметами спекуляцій та спорів, що дали поштовх для виникнення художніх домислів і міфів.

Номер слайду 4

Жанр фантазія ( від грецького “уява”)Інструментальний, рідше вокальний жанри, що характеризується довільною побудовою. Належить традиціям виконавських імпровізацій XVI – XVII століть.

Номер слайду 5

фантазія ре мінор. Наслідує зразки фантазій Карла Філіпа Емануїла Баха ( сина Йогана Себастьяна Баха)

Номер слайду 6

Дата створення фантазії – 1782 Точну дату створення не відомо, вважається, що це 1782 р. Є ще одна загадка – в першому виданні (1804 р.) відсутні останні десять тактів.

Номер слайду 7

Сутність фантазіїдовільний розвиток-різкі зміни настрою- бурхливий розвиток подійstyle.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Size

Номер слайду 8

https://youtu.be/2c_jkfc2mc. I

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
3627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку