Презентація"В гостях у Хімії – королеви природничих наук"

Про матеріал
В гостях у Хімії – королеви природничих наук. Задачі. Інструктажі з БЖ в малюках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В гостях у Хімії – королеви природничих наук Підготувала вчитель хімії КЗ «Писарівський ліцей Вінницького району Вінницької області» Марингевич Алла Григорівна

Номер слайду 2

ЗАДАЧА № 1 Чи можна вивчати хімію, прогулюючи уроки, лежачи на дивані, ласуючи смачними бабусиними пиріжками, та ще вкрившись при цьому тепленькою ковдрою з головою?

Номер слайду 3

ЗАДАЧА № 2 Що таке хімія? Кому вона така отруйна і важка потрібна? Для чого вона захаращує ваш мозок якимись формулами та рівняннями?

Номер слайду 4

ЗАДАЧА № 3 Вася придбав порцію морозива. Бачить: назустріч чимчикує Петрик. Вася негайно заховав морозиво в кишеню. За той час, коли Вася і Петрик поговорили про те, про се, у Васі морозиво розтало і потекло прямо в нові джинси. Чи можна назвати те, що трапилося із морозивом і джинсами фізичними явищами, а Васю і Петрика друзями?

Номер слайду 5

Загадка 1 Взимку стало холодати І ставок вже не пізнати. Там де була рідина, Лиш дзеркальна площина. Що за диво кристалічне? Це фізичне чи хімічне?

Номер слайду 6

Загадка 2 На дворі живе корова. Молоко п'єм для здоров'я, А побуде в теплій хаті — Будем сир й сметану мати. Що за наслідок логічний? Він фізичний чи хімічний?

Номер слайду 7

Загадка 3 На вогні пластинка мідна Почорніла, вірогідно. Що за явище незвичне? Це фізичне чи хімічне?

Номер слайду 8

Загадка 4 Осінь стала вмить до діла — Листя геть все пожовтіло. Що за результат класичний? Він хімічний чи фізичний?

Номер слайду 9

ЗАДАЧА № 4 На першому уроці хімії учитель сказав Васі: «Ніколи не куштуй речовини, які знаходяться в хімічному кабінеті школи!». Вася зробив вигляд, що він цього не чув і заліз язиком в пляшку з сульфатною кислотою. В результаті язик спочатку розпух, потім вкрився пухирями, потім сильно почорнів і, нарешті, відвалився. Васі було дуже боляче, але попросити учителя повторити ще раз те, що він мав запам’ятати на першому уроці, Вася вже не міг. Чи можна вважати Васю хіміком за умови, що він не знає властивостей сульфатної кислоти?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ЗАДАЧА № 5 Вася з Петриком, як завжди, бешкетували в шкільній їдальні. Вася насипав у чай Петрику солі, а Петрик у чай Васі тютюну. Вася дуже образився на Петрика і легенько штовхнув його. В результаті на лобі Петрика виросла шишка. Петрик тихенько заплакав так, що його почула мама, яка знаходилася в двох км від шкільної їдальні. Що треба зробити з чаєм, щоб мама не дізналася про причину виникнення шишки на лобі Петрика?

Номер слайду 23

ЗАДАЧА № 6 Мама почула і побачила по телевізору поради МНС України: «Не довіряйте дітям сірники!». Які хімічні реакції не зможе здійснити Вася після того, як мама довірилася МНС?

Номер слайду 24

ЗАДАЧА № 7 Вася придбав нову авторучку. Під час уроку, коли Вася висів догори ногами на дереві, ручка протекла прямо на джинси і на дерево. Що треба зробити Васі, щоб: - Не сильно забруднити чорнилом дерево. - Не дати мамі здогадатися про факт пропуску уроків. - Отримати від мами Петрика гроші на морозиво.

Номер слайду 25

Дякуємо за увагу! До нових зустрічей!

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
27 березня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку