Презентація "В.Вітмен. Збірка "Листя трави"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на другому уроці після ознайомлення з творчістю Волта Вітмена; містить аналіз збірки "Листя трави", паспорт "Пісні про себе", хмарки слів для аналізу, тестові запитання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правила роботи в інтернеті

Номер слайду 3

Емоційне налаштування

Номер слайду 4

Волт Вітмен«Листя трави»

Номер слайду 5

Мета уроку. Проаналізувати збірку Волта Вітмена «Листя трави», дати характеристику ліричному героєві «Пісня про себе».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тестові запитання. Волт Вітмен - поет-новатор ... Франції Англії США ІспаніїЯк називається головна книга В. Вітмена? «Листя трави» «Діти Адама» «О капітане мій, капітане!» «Пісня про себе»

Номер слайду 8

Тестові запитання4 липня 1855 року стає знаменною датою в історії американської літератури… народився Волт Вітмен здійснене перше видання книги "Листя трави" написаний цикл віршів про Авраама Лінкольна. За своє життя В. Вітмен створив збірок: три одну дев'ять п'ять

Номер слайду 9

Числа в житті В. Вітмена

Номер слайду 10

Числа в житті В. Вітмена. Дітей було в родиніВіршів у першому виданні збірки «Листя трави» Штатів США обійшов пішки. Років вийшло перше видання збірки Вік поета в поемі «Про себе»Роки прожив. Вірші в останньому прижиттєвому виданні

Номер слайду 11

Волт Вітмен

Номер слайду 12

Історія створення збірки. У з6 р. написав збірку.1855р. – перше видання власним коштом ( продав свій будинок) містило 12 поезій. Через 1 рік (друге видання) додав 20 нових поезій.1860р. (третє відання) – 154 вірша. За життя – 9 редакцій, 400 різних за жанрами творів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

«Листя трави»

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Наскрізні теми: Людина - Особистість - Жінка - Чоловік; життя і смерть; Тіло і Душа; війна; Демократія; Природа; щастя. Наскрізні образи: Життя, Смерть, Сонце, Море, Повітря, Земля, Кохання.«Листя трави»

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Проблематика: культурний й економічний розвиток Америки; братерство народів, націй; значення війни, повстання для змін у житті суспільства; наука і релігія; еволюція життя; смерть і безсмертя; рівності чоловіка і жінки; краса людського тіла; гармонія фізичного і духовного в людині; взаємозв’язок, взаємодія людини і Природи; розуміння читачами віршів, думок автора.«Листя трави»

Номер слайду 22

Хвилинка відпочинку

Номер слайду 23

Збірка «Листя трави» (1855-1891) «leaves» - листки, паросткистулки дверейаркуші «grass» -трава пасовисько учень складальника «LEAVES OF GRASS»

Номер слайду 24

Назва збірки. Ніжні листочки трави – символ безкінечності життя, його вічної циклічності. Трава – символ незнищенності, як незнищенне саме життя. Листки (паростки, аркуші рукопису) – багатозначне слово, яке вказує на поетичний хист поета, що стрімко звивається вгору.

Номер слайду 25

Поема «Пісня про себе» (1855)Безсюжетна поема, що побудована на перевтіленні ліричного героя в людей, яких він зустрічає на безмежних просторах своєї духовної подорожі. Звичайні люди – це справжні творці життя, хоча на них рідко звертають увагу, уважаючи надто прозаїчними.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Читання твору. Слухання аудіокниги. С.103-105, читання поеми «Пісня про себе» (Зарубіжна література:підручник для 10 кл./Ю.І. Ковбасенко.- Київ: Літера ЛТД, 2018.)

Номер слайду 28

Паспорт твору «Пісня про себе»Рік написання – 1855. Збірка – «Листя трави». Віршовий розмір – верлібр. Жанр – поема. Тема – утвердження почуття власної гідності людини, людини з великої літери.Ідея – поет стверджує, що життя безмежне й між людьми немає кордонів, як немає кордонів між людьми і Всесвітом. Провідний мотив – єдність усіх людей на землі. Настрій. Життєствердний оптимізм і любов до всього живого. Композиція: поема складається з 52 розділів.

Номер слайду 29

Підсумок уроку. Проаналізувати збірку Волта Вітмена «Листя трави», дати характеристику ліричному героєві «Пісня про себе».

Номер слайду 30

Рефлексія

Номер слайду 31

Домашня робота. Підготуватися до контрольної роботи.

Номер слайду 32

Джерела. Артбук Олени Гвоздікової (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1506985613407333&set=p.1506985613407333&type=3)https://svitliteraturu.com/load/prezentaciji/10_klas_ppt/u_ujitmen_zhittja_i_tvorchij_shljakh/46-1-0-245https://dovidka.biz.ua/pisnia-pro-sebe-analiz-volt-vitmen/

pptx
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
1986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку