Презентація В.З.Нестайко - український класик сучасної дитячої літератури

Про матеріал
Презентація "Всеволод Зеновійович Нестайко - український класик сучасної дитячої літератури" містить короткі біографічні відомості про митця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Все́волод Зінов́ійович Неста́йко — письменник, класик сучасної української дитячої літератури

Номер слайду 2

Біографічна довідка: Всеволод Нестайко народився 30 січня 1930 року в м. Бердичеві на Житомирщині в сім’ї службовця. Батько, Зеновій Нестайко —воював у лавах січових  стрільців, а у  1933 році був заарештований чекістами і загинув у концтаборі. Мама викладала російську мову та літературу. Закінчив Всеволод 10-літню загальну середню школу з одною четвіркою в табелі, зі срібною медаллю. Після школи вступив на слов'янське відділення філологічного факультету Київського університету імені Тараса Шевченка

Номер слайду 3

Літературні преміїПремія імені Лесі Українки (1982) — За повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»Премія імені Миколи Трублаїні — За повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»Премія імені Олександра Копиленка — За казку «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя»Друга Премія Першого Всесоюзного конкурсу на найкращу книгу для дітей — За повість в оповіданнях «П'ятірка з хвостиком»Відзнака «Золотий письменник України», 2012. Міжнародні нагороди фільмів, які знято по мотивах творів В. Нестайка: Гран-прі Міжнародного кінофестивалю в Мюнхені (1968) — За телефільм «Тореадори з Васюківки». Головна премія Міжнародного фестивалю в Алегзандрії (Австралія, 1969) — За телефільм «Тореадори з Васюківки». Премія Всесоюзного кінофестивалю в Києві (1984) — За кінофільм «Одиниця „з обманом“». Спеціальний приз на кінофестивалі в Габровому (Болгарія, 1985).

Номер слайду 4

Коли я став по-справжньому дорослим, мені страшенно захотілося повернутись назад у дитинство — догратися, досміятися, добешкетувати… Вихід був один — стати дитячим письменником. Так я й зробив. І, пам’ятаючи своє невеселе дитинство, я намагався писати якомога веселіше.

Номер слайду 5

Чарівник із країни сонячних зайчиків, український Марк Твен — як тільки не називали автора найкращих українських дитячих романів та казок.

Номер слайду 6

1979 року ухвалою Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію «Тореадори з Васюківки» внесено до «Особливого почесного списку Г. К.  Андерсена

Номер слайду 7

У центрі Нейстайкових пригод завжди справжня дружба і фантазія без кордонів. Саме вона пов’язує школярів Яву і Павлушу – хлопців, з якими хочеться дружити кожній дитині.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !Приємних вражень від читання!

pptx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
1585
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку