Презентація "Ваза для фруктів " до проекту "Декоративна ваза",7-8 клас

Про матеріал
Презентація "Ваза для фруктів" до проєкту "Декоративна ваза" містить технологічну послідовність виготовлення вази з паличок для кави, для 7-8 класів. Матеріал можна використовувати для класів, що не поділяються на групи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ваза для фруктів з паличок для кави. Підготувала вчитель трудового навчання Хмельницького НВК №4 Єленок Н. О.

Номер слайду 2

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів. Підготувати палички для роботи, намітити легенько олівцем середину на 6 паличках. Накреслити коло діаметром 6 см і вписати в нього шестикутник (побудова шестикутника). Позначити середину кожної сторони. Проставити нумерацію на кожній стороні шестикутника.

Номер слайду 3

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів. Вирізаний з паперу шестикутник – трафарет, розмістити на робочу поверхню і зафіксувати скотчем. Починаємо роботу з цифри 1. Сполучити середину палички з серединою шестикутника.

Номер слайду 4

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів. Нанести крапельку клею на паличку в тому місці, де закінчується трафарет шестикутника. Поверх першої палички прикласти другу, сполучивши її середину з цифро2. Всю роботу виконуємо за годинниковою стрілкою.

Номер слайду 5

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів. Третю, четверту, п’яту і шосту палички приклеюємо як і другу. Друге коло починаємо з сьомої палички. Її розміщують над першою паличкою, вирівнюючи їх на кінцях і зміщуючи сьому паличку на 1/3 товщини першої палички. Клей наносять на ті місця нижніх паличок , де буде торкатися сьома паличка.

Номер слайду 6

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів. Роботу виконуємо послідовно за годинниковою стрілкою. Всі наступні палички клеїмо як сьому. Так продовжуємо роботу по колу 15-16 рядів.

Номер слайду 7

Технологічна послідовність виготовлення вази для фруктів Перевернути вазу догори дном і щільно заклеїти дно паличками. Зайву довжину паличок обрізати ножицями. Ваза для фруктів готова.

pptx
Додано
31 січня 2022
Переглядів
539
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку