Оздоблення та декорування краватки (на власний вибір).

Про матеріал
Краватка-метелик є як жіночим, так і чоловічим аксесуаром. Класична краватка-метелик – це спеціальним чином скроєна і зшита смужка тканини, при встановленні якої формується вузол-бант. Краватки-метелики вже давно увійшли в жіночий гардероб. Це не тільки стильне доповнення офісного костюму, але й прикраса коктельної сукні чи корсету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт : Краватка-метелик. Оздоблення та декорування краватки (на власний вибір).

Номер слайду 2

Творчість – це свого роду коопераціяу якій від Бога талант, а від людини праця.

Номер слайду 3

{35758 FB7-9 AC5-4552-8 A53-C91805 E547 FA}Знати. Вивчене й повторене упродовж уроку. Пам’ятати. Творчість – у всьому!Сила – в єдності!Час спливає швидко!Принцип. Вивчай усе не заради марнославства, а заради практичної користі! Формула успіху. Власний «продукт» = творчість + знання. На уроці:

Номер слайду 4

Етапи проєктування41 Конструкторський етап2 Технологічний етап3 Організаційно-підготовчий етап. Заключний етап. ПРИГАДАЙМО

Номер слайду 5

Загальні відомості про оздоблення одягу. Види та способи оздоблення.

Номер слайду 6

Спортивний Романтичний Гостросучасний

Номер слайду 7

Постійне оздоблення. Тимчасове оздоблення

Номер слайду 8

Постійне оздоблення

Номер слайду 9

Тимчасове оздоблення

Номер слайду 10

Українська краватка – метелик в етнічному стилі

Номер слайду 11

Моделі – аналоги краваток - метеликів

Номер слайду 12

Вимоги до виготовлення задуманого виробу. Виріб має : бути універсальним (підходити як для хлопців, так і для дівчат, а також для будь – яких подій);відповідати своєму призначенню, бути зручним;бути виготовленим із натуральної тканини;бути нескладним у виготовленні;відповідати естатичному стилю (оздоблення вишивкою українського орнаменту);бути економічно вигідним (із недорогих та доступних матеріалів);мати естетичний та оригінальний вигляд.

Номер слайду 13

Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги1. Перед виконанням ручних робіт ретельно вимити руки, щоб не забруднити тканину.2. Вишивати і шити – сидячи на стільці із спинкою.3. Освітлення має бути хорошим, бажано природним. Під час вишивання правою рукою світло має падати зліва на робочу зону, лівою рукою – справа.4. Інструменти і пристосування зберігати в спеціальній коробці. Під час виконання ручних робіт коробку з інструментами та пристосуваннями розміщують праворуч від тканини.5. Ножиці на столі повинні бути із зімкненими лезами, направленими від себе, передавати лише тупим кінцем уперед.6. Голкою працюємо обережно. Не підносим голку близько до обличчя.7. На робочому місці потрібно дотримуватися чистоти й порядку.

Номер слайду 14

Матеріали та інструменти:• кольоровий фетр або ТКАНИНА(канва для вишивання)• шаблон,• ножиці,• олівець,• додатковий декор (мереживо, атласні стрічки, бісер, бусини, ґудзики, за власним вибором),• голки,• нитки (муліне),• клей. Технологія виготовлення краватки-метелика.

Номер слайду 15

ПРАКТИЧНА РОБОТАП о с л і д о в н і с т ь в и к о н а н н я р о б о т и : Розгляньте уважно ескіз свого виробу. Із зразків матеріалів доберіть саме ті, що підходять вам за кольором, якістю та фактурою. Доберіть оздоблювальні матеріали відповідно до ескізу: мереживо, тасьму, вишивальні нитки тощо. Доберіть нитки для шиття за кольором та товщиною. Розрахуйте витрати тканини або фетру, розклавши шаблони.

Номер слайду 16

ПРАКТИЧНА РОБОТАТехнологічна картка твиготовлення краватки-метелика

Номер слайду 17

Способи зав’язування краваток. Вузол «віндзор» та схема його зав’язування. Краватка – метелик та схема зав’язування вузла

Номер слайду 18

Способи зав’язування краваток. Простий вузол та схема його зав’язування. Четвертний вузол та схема його зав’язування

Номер слайду 19

Творчого натхнення та успіхів у реалізації ідей! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тармаса Тетяна Петрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
1642
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку