Проєкт : Рамка для фото.Аплікація - як один з видів декоративно-ужиткового мистецтва. Види рамок для фото.

Про матеріал
Аплікація - як один з видів декоративно-ужиткового мистецтва. Види рамок для фото. Мета: навчальна – ознайомити дітей з історією створення рамок, різними техніками їх декорування; розвиваюча – розвивати творчу фантазію та об’ємно-просторову уяву, уміння поєднувати різні техніки декорування ; виховна – виховувати любов до прекрасного, акуратність, посидючість, художній смак.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт 7: Рамка для фото. Аплікація - як один з видів декоративно-ужиткового мистецтва. Види рамок для фото.

Номер слайду 2

Проєкт передбачає створення ідеї нового виробу, його виготовлення, а також оформлення відповідної документації. Що розуміють під проєктуванням?Проєкт – це творча діяльність, передбачає розробку документації та процес виготовлення виробу

Номер слайду 3

Творчий проєкт складається з чотирьох важливих етапів. Перший - організаційно-підготовчий. Ми шукаємо необхідно інформацію та думаємо, що і як ми будемо робити. Третій – технологічний. Ми виготовляємо виріб. Другий – конструкторський. Ми проєктуємо, малюємо та креслимо майбутні вироби. Четвертий – заключний. Ми робимо висновки.

Номер слайду 4

Рамка– це прямокутний формат в горизонтальному або вертикальному положенні залежно від художнього задуму самої картини (фото). Також рамки можуть бути овальними, круглими, а іноді навіть химерних (фантастичних) форм. Організаційно-підготовчий етап проєкту.

Номер слайду 5

A Подарунок на згадку. BCDЩо ж таке. Фото рамочка?Пам'ятний предмет. Джерело поповненняспогадів. Незамінна прикраса інтер'єру. Подорож по сторінках “Вікіпедії”

Номер слайду 6

XIV ст.. XVII ст.. XIX ст.. XXI ст.. Погляд у минуле …

Номер слайду 7

7 Історічні відомості

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

« Види фоторамок»Дерев'яні - це класичні рамки зі склом для фотографії і дерев'яним обрамленням з підставкою. Дерево може бути забарвлене в різні кольори, мати позолоту або фігурні вирізки в художніх цілях.

Номер слайду 11

Картонні - це рамки зроблені своїми руками,або рамки на картонній основі.

Номер слайду 12

Керамічні рамки - найкрасивіші і незвичайні фоторамки, виконані з кераміки.

Номер слайду 13

Рамки з гіпсу Гіпс - чудовий матеріал для виготовлення обрамлення під фотознімки. Такі вироби виглядають професійно і дорого, незалежно від того, є досвід роботи з матеріалом у рукодільника чи ні.

Номер слайду 14

Рамки з фанери: Для створення виробів своїми руками також нерідко застосовується фанера. Цей матеріал досить міцний і прослужить довгі роки.

Номер слайду 15

Рамки, оздобленні мушлями

Номер слайду 16

Рамки з текстильних матеріалів

Номер слайду 17

Рамки із фетру Фетр - дуже цікавий матеріал, з яким можна експериментувати. Рамки для фотографій з фетру виходять яскравими і незвичайними. До того ж для виготовлення не потрібно великого досвіду.

Номер слайду 18

Рамки з природного матеріалу:

Номер слайду 19

ІДЕЇ ​​ДИЗАЙНУ рамки Важливо спочатку визначитися, який дизайн повинен бути у рамки, щоб він підходив під загальну картину інтер'єру і вписувався в простір квартири, будинки. Варіантів того, як зробити рамку для фотографії своїми руками, безліч, можна взяти до уваги обрамлення такої форми:1. Квадратна рама.2. Кругле виріб для фото.3. Асиметрична форма.4. У вигляді сердечка.5. Велика рамка, в яку можна вставити кілька фотографій.

Номер слайду 20

• Чи зустрічалися ви з поняттям аплікація»?• Що ви знаєте про історію виникнення аплікації?• Які аплікації виготовляли?• Які матеріали використовували?20

Номер слайду 21

Аплікація (з лат. applicatio — прикладання, приєднання) — техніка виготовлення різних художніх зображень нашиванням або наклеюванням на основу різноманітних матеріалів (тканини, паперу, шкіри тощо). Аплікація є найбільш простим та доступним видом декоративного мистецтва. 21

Номер слайду 22

Зараз у техніці аплікації можна виготовити безліч виробів: панно, штори, скатертину, ковдру, постільну білизну, сумку для дрібничок, газетницю, рамку для фото,оздобити одяг для дорослих і дітей тощо.

Номер слайду 23

Предметна аплікація — це зображення окремих предметів. Сюжетна аплікація відображає події, явища, складається з декількох різнихфігур Декоративну аплікацію можна складати згеометричних і рослинних елементів тавізерунків народного орнаменту Існують такі види аплікації:

Номер слайду 24

Аплікації можуть бути простими і складними, тобто складатись із декількох або багатьох елементів24

Номер слайду 25

25 Усі види аплікацій виконують на певній основі. Основа — це матеріал, на який накладають аплікацію. Матеріал для основи має бути більш щільним за фактурою, ніж деталі аплікації.

Номер слайду 26

Переваги ручної роботи: Чому варто зробити рамку для фотографій своїми руками? Втілюючи в реальність що-небудь власними руками, людина може: Повною мірою проявити свою фантазію і створити таке обрамлення, яке подобається. Заощадити гроші. Наповнити простір будинку своєю енергетикою. Це лише деякі фактори, які вказують на те, що робити рамки для фотографій своїми руками варто.

Номер слайду 27

Використовуючи різноманітні джерела інформації, знайдіть декілька малюнків, на яких зображені фоторамки.        Ті, що вам сподобаються (4-5 фото чи більше, за бажанням) скопіюйте собі на комп'ютер або мобільний пристрій.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шевченко Майя
    Дякую за гарну роботу. Чудово викладений матеріал. Дякую. що заощадили наш час.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Айварджи Александр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Айварджи Александр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Айварджи Александр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
6372
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку