Презентація «Вчимося не «згорати»

Про матеріал
Ніщо для людини не є таким сильним навантаженням, та таким сильним випробуванням, як інша людина. Людина тільки тоді чогось гідна,  коли вірить у свої сили.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Ніщо для людини не є таким сильним навантаженням, та таким сильним випробуванням, як інша людина». Людина тільки тоді чогось гідна,  коли вірить у свої сили. Л. Феєрбах

Номер слайду 3

Трохи історії Термін «burnout» - «вигорання», «згорання» запропонував Г. Фрейденбергер в 1974році для опису деморалізації, розчарування і крайньої втоми, спостережуваних фахівців, що працюють в системі професій «людина-людина». В. В. Бойко під емоційним вигорянням розуміє «вироблений особистістю механізм психологічного захисту у формі полрого або часткового виключення емоцій (зниження енергетики) у відповідь на обрані псіхотравміоующіе впливу.»

Номер слайду 4

Що таке емоційне вигорання? Синдром емоційного вигорання - це синдром, що розвивається на тлі хронічного стресу і веде до виснаження емоційно - енергетичних і особистісних ресурсів працюючої людини ;це емоційно-вольова деформація спеціаліста, викликана особливостями роботи, в першу чергу того, хто по роду своєї діяльності часто спілкується з людьми: педагоги, психологи, менеджери, лікарі, журналісти.

Номер слайду 5

Ознаки емоційного «вигорання» виснаження, втома; психосоматичні ускладнення; безсоння; негативні установки по відношенню до колег; негативні установки по від носіння до роботи; зневага до виконання своїх обов'язків; збільшення обсягу психостимуляторів (тютюн, кава, алкоголь, ліки); зменшення апетиту або переїдання; негативна самооцінка; посилення агресивності (дратівливості, гневливости, напруженості); посилення пасивності (цинізм, песимізм, відчуття безнадійності, апатія); почуття провини.

Номер слайду 6

З чого це починається?1. Вам не подобається щось робити2. Ви робите це неохоче6. Ви перестаєте займатися нелюбимою справою5. Ви получаєте розчарування у своїх справах4. Ви получаєте погані результати3. Ви робите це неохоче

Номер слайду 7

Що вам ніколи не принесе полегшення:“Активний” відпочинок біля телевізора. Спроба обвинуватит у своїх невдачах інших. Сплески бурхливих емоцій із сльозами і голосінням. Бажання усамітнитися, щоб плекати свій поганий настрій. Снодійне.

Номер слайду 8

Профілактика професійного вигорання Саморегуляція - це управління своїм психоэмоциональнымсостоянием. Яке досягається шляхом впливу людини на самого себе за допомогою слів, уявних образів, управління м'язовим тонусом і диханням. Релаксація - це метод, за допомогою якого можна частково або повністю позбавлятися від фізичної або психічної напруги.

Номер слайду 9

Саморегуляція психічного стану. Способи саморегуляції : Сміх , посмішка , гумор;Роздуми про хороше, приємне - відверненні ;Різні рухи типу потягування , розслаблення м'язів - фізичні завантаження перемикають емоції ;Розгляд квітів в приміщенні , пейзажу за вікном , фотографій , інших приємних або дорогих верей ;Уявне звернення до вищих сил ( Богу , Всесвіту , великій ідеї ) ;« Купання » (реальне і уявне ) в сонячних променях ; вдихання свіжого повітря;Читання стихає або молитов ;Висловлювання похвали , компліментів кому-небудь просто так.

Номер слайду 10

Пам'ятка педагогу. НЕ приховуйте свої почуття. Прявляющійся ваші емоції друзям обговорювати їх разом з вами. НЕ уникайте говорити про те , що трапилося . Використовуйте кожну можливість переглянути свой ​​досвід наодинці з собою або разом з іншими. Не дозволяйте вашому почуттю сорому зупиняти вас , коли інші надають вам шанс говорити або предлагабт допомогу. Не очікуйте , що важкі стану , характерні для вигоряння , підуть самі по собі. Якщо не вживати заходів , вони будуть відвідувати вас на протязі тривалого часу. Виділяйте достатній час для сну, відпочинку , роздумів. Проявляйте ваші бажання прямо , ясно і чесно , говоріть про них сім'ї, друзям і на роботі. Постарайтеся зберігати нормальний розпорядок вашого життя , наскільки це можливо.

Номер слайду 11

Якості, які допомагають педагогу уникнути професійного вигорання. По-перше : Гарне здоров'я і свідома , целенапрвленно турбота про свій фізичний стан ( постійні заняття спортом , здоровий спосіб життя);Висока самооцінка і впевненість у собі , своїх здібностях і можливостях. По-друге : Досвід успішного подолання професійного стресу ( потрібно вирішити свою проблему) ;Здатність конструктивно змінюватися в напружених услових (змінити ставлення до проблеми ) ;Висока мобільність ;Відкритість ;товариськість ;Прагнення спиратися на власні сили. По-третє : Здатність формувати і підтримувати в собі позитивні , позитивні установки і цінності - як щодо самих себе , так і інших дітей і життя взагалі.

Номер слайду 12

Висновки. Дбайте про своє психічне здоров'я , колеги. Не доводьте рівень психічних навантажень до критичних значень . Чи не залазьте в « довгостроковий кредит » ваших внутрішніх резервів і можливостей. Не забувайте про те , що не тільки ваші підопічні , але і Ви самі в не меншому ступені потребуєте допомоги , турботи й уваги з захисту і заощадження вашого здоров'я та психоемоційного ресурсу. Пам'ятайте: головний принцип будь-якої допомоги полягає в тому, що поділитися з іншою людиною можна тільки тим , чим сам розташовуєш !

Номер слайду 13

Пам’ятайте, що людина не досконала. Вона може помилятися, виправляти помилки… Визнайте і прийміть себе такими якими ви є-

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Пусть в этот год исполняются. Самые несбыточные мечты и самые нереальные желания! Пусть листы календаря сменяются, оставляя в памяти яркие события года!Пусть, снежинки тая на ладошках,Дарят надежду на изменения к лучшему! Пусть свечи, которые вы зажгли в праздничный вечер поддерживают огонь приятных эмоций все 365 дней в года, а их тепло согревает сердца и души, день за днём даря улыбки!Всего вам большого и светлого…

pptx
Додано
7 вересня 2020
Переглядів
513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку