Презентація "Вчимося заповідувати"

Про матеріал

Мета проєкту – дослідження:

Дослідити стан поширення горицвітів на території с. Миколаївка Софіївського району Дніпропетровської області;

визначити причини зникання;

розробити екологічний міні-проєкт по збереженню видів рослин та відновлення ареалу їх поширення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчимося заповідувати

Номер слайду 2

Дослідження Маляр Т.О.

Номер слайду 3

Урок серед природи Якщо душа “горить”,то ноги самі йдуть…

Номер слайду 4

Мета проекту – дослідження: Дослідити стан поширення горицвітів на території с. Миколаївка Софіївського району Дніпропетровської області; визначити причини зникання; розробити екологічний міні-проєкт по збереженню видів рослин та відновлення ареалу їх поширення.

Номер слайду 5

Систематика Домен: Еукаріоти (Eukaryota) Царство: Зелені рослини (Viridiplantae) Відділ: Streptophyta Надклас: Покритонасінні (Magnoliophyta) Клас: Еудікоти (Eudicots) Порядок: Жовтецевоцвіті (Ranunculales) Родина: Жовтецеві (Ranunculaceae) Рід: Горицвіт (Adonis) Вид: Горицвіт волзький Біноміальна назва Adonis wolgensis Steven ex DC.

Номер слайду 6

Структура дослідження: Зібрати інформацію про горицвіт. Закріпити знання про їх біологічні особливості та екологічні фактори розвитку, значення для природи та в житті людини. Розкрити питання необхідності та доцільності їх охорони. Провести моніторинг популяцій свого регіону. Здійснити природоохоронну пропаганду серед населення (шляхом випуску листівок) Провести конкурс малюнків та плакатів у школі. Практикувати введення горицвітів в культуру шкільної ндд, в озеленення власних садиб як засіб пропаганди ідеї захисту цих рослин.

Номер слайду 7

Горицвіт весняний Народна назва: чорногорка, чортове око. Багаторічна трав'яниста рослина з жовтим коротким кореневищем і кількома прямостоячими стеблами, густо вкритими листям, з притиснутими гілочками. Листя в контурі широкояйцевідне, пальчаторозсічене на вузькі, лінійні, цілокрайні сегменти. Квітки поодинокі, яскраво-жовті, з 10-20 пелюстками. Плід - горішок. Всі види горицвіту - отруйні рослини! Поширення. Виростає в разнотравних степах, узліссях лісів у степовій і лісостеповій зонах УкраїниХімічний склад. У траві містяться серцеві глікозиди (0,7%), адонітоксин, цимарин, К-строфантин-β, (утворюється при повільній сушці з цимарину) та іншію Виявлені також флавоноїди, сапоніни, в коренях - кумарини. Застосування у медицині: препарати горицвіту заспокоюють нервову систему.

Номер слайду 8

Першим етапом нашої роботи стало вивчення за допомогою посібників, а саме деяких біологічних особливостей, корисних властивостей

Номер слайду 9

Місцезростання горицвіту

Номер слайду 10

Карта поширення ареалу горицвітів у с. Миколаївка

Номер слайду 11

“Любов “до рослин Милуємося лише одну мить??? Чи живемо останній день???

Номер слайду 12

О це так любов до природи? Випадкове фото після “захоплення” красою рідного краю В народі кажуть: “А після мене хоч потоп…”

Номер слайду 13

Практикувати введення горицвітів в культуру шкільної ндд, в озеленення власних садиб як засіб пропаганди ідеї захисту цих рослин.

Номер слайду 14

Насаджені горицвіти на НДД

Номер слайду 15

Вчимося заповідувати:очищення річки Базавлук

Номер слайду 16

Вихідний, субота, але знову разом… Спостерігаємо, досліджуємо, цінуємо те, що нам дала природа

Номер слайду 17

Що ми зробили : Засвоїли правила поводження у природі. А саме: милуйся, але не зривай. Прибери, не сміти, не палити . Навчився сам – навчи інших. Оберігай і розмножуй сам вдома та на шкільній НДД. Склали програму дій: - Скласти карту поширення; -Проведення щорічного моніторингу (облік кількості екземплярів, поява чи усунення сприятливих/негативних для поширення екологічних факторів тощо); - Пересадження окремих екземплярів; -Контроль за процесом його адаптації у нових умовах та на новій місцевості. -Організація щорічних екологічних акцій Літні завдання :створювати міні-проекти природоохоронного характеру. Слідкувати недопускати знищенням

Номер слайду 18

Чи ми з природою єдині, Чи вірно спрямували крок? Ми кожну гілочку й травинку Від лиха зберегти йдемо! Любіть усіх маленьких і великих, В далекім лісі, поруч у селі. Любіть усіх приручених і диких - ми з ними не самотні на землі!

Номер слайду 19

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
839
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку