Презентація "Вдосконалення текстів через виділення кольором, шритами фрагментів тексту, окремих слів"

Про матеріал

Тема "Текст". Презентація до уроку інформатики в 4 класі "Вдосконалення текстів через виділення кольором, шритами фрагментів тексту, окремих слів". Містить теоретичний матеріал і практичні звдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день! У добрий час!Раді бачити ми вас. Ви почули всі дзвінок?Він покликав на урок. Кожен з вас приготувався?На перерві постарався. Зараз сядуть всі дівчата. А за ними і хлоп’ята.

Номер слайду 2

{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}Текст - Прикметник -Іменник - {5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}частина мови, що означає назви предметів і відповідає на питання хто? що?частина мови, що називає ознаку предмета і в початковій формі відповідає на питання який? яка? яке?речення, які пов'язані між собою за змістом.

Номер слайду 3

На цьому уроці ми будемо вивчати змінення розміру шрифту, накреслення, кольору Ми вивчили різні прийоми роботи з текстом та його фрагментами, але текст у нас одного кольору, а літери однакового розміру!

Номер слайду 4

Тридцяте листопада. Класна робота. Вдосконалення текстів через виділення кольором, шрифтами фрагментів тексту, окремих слів

Номер слайду 5

Іноді для виділення основної думки тексту доцільно змінити розмір чи колір слів, зробити їх жирними чи похилими. Наприклад, у текстіРомашка – морозостійка трав'яниста рослина висотою від 60 до 150 см. Листя яскраво-зелене. Квіти мають пелюстки у вигляді білих широких променів і жовту середину. Ромашка – морозостійка трав'яниста рослина висотою від 60 до 150 см. Листя яскраво-зелене. Квіти мають пелюстки у вигляді білих широких променів і жовту середину.

Номер слайду 6

Під вдосконаленням тексту розуміють процес змінення зовнішнього вигляду фрагменту тексту. Для змінення зовнішнього вигляду тексту: Виділити фрагмент тексту. Вибери відповідну кнопку для роботи з виділеним фрагментом тексту. Задати розмір символів. Задати накреслення. Задати колір символів. Зменшити розмір символів. Збільшити розмір символів

Номер слайду 7

Розмір шрифту визначає величину символів тексту. Можна вибрати зі списку розмір шрифту від 8 до 72 пунктів. Можна встановити свій розмір від 1 до 1638{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}8 Текст 14 Текст 20 Текст 48 Текст 8

Номер слайду 8

Накреслення шрифту визначає різновиди написання символів одного шрифту. За жирного накреслення товщина штрихів символів збільшена. Курсивний текст імітує рукописний. Курсивний текст імітує рукописний.

Номер слайду 9

Колір тексту. Для тексту можна встановити один з понад 224 кольорів.

Номер слайду 10

Робота з текстовим документом

Номер слайду 11

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАОдин, два — усі піднялись,Повернулись, похитались. Три, чотири — руки вгору,В сторони і вгору знову. П'ять, шість — опустили,І швиденько всі присіли. Сім, вісім — всі малята. Стрибають, як жабенята. Дев'ять, десять, — рівно сталиІ за парти посідали.

Номер слайду 12

Правила роботи за комп’ютером. Заходьте до комп’ютерного кабінету тільки з дозволу вчителя, не поспішаючи, не торкаючись обладнання.

Номер слайду 13

Правила роботи за комп’ютером. Не вмикайте та не вимикайте комп’ютери без дозволу вчителя.

Номер слайду 14

Правила роботи за комп’ютером. Під час роботи будьте дуже уважні.

Номер слайду 15

Правила роботи за комп’ютером. Працюйте на клавіатурі чистими сухими руками, не натискаючи на клавіші без потреби чи навмання.

Номер слайду 16

Правила роботи за комп’ютером. Під час роботи не торкайтеся екрана й тильної сторони монітора.

Номер слайду 17

Правила роботи за комп’ютером. Не торкайтеся з’єднувальних проводів та проводів живлення.

Номер слайду 18

Правила роботи за комп’ютером. Запам’ятайте! Якщо не дотримуватись правил техніки безпеки та поведінки, робота за комп’ютером може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Номер слайду 19

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ 1. Відкрий текстовий документ “Зимовий вечір” на робочому столі.2. Прочитай текст. Виділи заголовок тексту і задай його символами 18 розміру, зроби його жирним.3. Знайди в реченнях іменники та виділи їх однаковим кольором. Серед інструментів вибери кнопку . Підведи вказівник до потрібного кольору та вибери його. Знайди в тексті всі прикметники та виділи їх курсивом (із нахилом). Збережи текст, вибравши .

Номер слайду 20

Зимовий вечір Падає сніг, такий лагідний, м'який, пухнастий, великими сніжинками. Яскраві, темніші, а то й зовсім білі зірочки падають повільно і тихо. У небі не видно золотих зірок. Вечір гарний. Такі приємні вечірні сутінки!

Номер слайду 21

Зимовий вечір Падає сніг, такий лагідний, м'який, пухнастий, великими сніжинками. Яскраві, темніші, а то й зовсім білі зірочки падають повільно і тихо. У небі не видно золотих зірок. Вечір гарний. Такі приємні вечірні сутінки!

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Робота з картками. Завдання 1 Визнач призначення кнопок вдосконалення тексту Задати розмір символів – зеленим олівцем. Збільшити розмір символів – червоним олівцем Зменшити розмір символів – синім олівцем. Задати колір символів – жовтим олівцем. Задати накреслення символів – оранжевим олівцем

Номер слайду 26

Робота з картками. Завдання 2 Розглянь приклади вдосконалення тексту. Обведи потрібну кнопку. Накреслення тексту Накреслення тексту Накреслення тексту

Номер слайду 27

Під час уроку я дізнався… Під час уроку я зрозумів… Під час уроку я навчився…

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гавриленко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Серба Світлана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 4 клас (Морзе Н. В. та ін.)
Додано
9 липня 2018
Переглядів
5556
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку