Презентація "Великдень у різних країнах світу"

Про матеріал
Це матеріал для предмету "Я досліджую світ" (немає у переліку предметів). Тиждень 26 "Великдень"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великденьу різнихкраїнахсвіту. Підготувала вчителька Котюжинської ЗОШ І-ІІ ст. Чемерис В. І. Тернопільська область

Номер слайду 2

Україна. Напередодні Великодньої Неділі українські господині фарбують і розписують яйця, печуть паски та освячують їх у храмі. Після службі в церкві, як і століття тому, люди вирушають додому, сідають до столу, заставленого святковими стравами, говорять одне одному «Христос воскрес!» – «Воістину воскрес!» і обмінюються крашанками.

Номер слайду 3

Англія. Це католицька країна. Крім традиційних служб і молебень, важливу роль відіграє прикрашання будинків і ділянок. Скрізь видно стрічки і свічки, часто виставляються інсталяції з Біблії, які розповідають про воскресіння Христа. Традиційні квіти цього свята — білі лілії, якими прикрашають церкви і будинки, а один букет обов’язково ставлять на стіл. Пригощаються в цей день ягням, кексами, а ще істинно британськими пудингами. Католицька Пасха вшановує образ великоднього зайця. Він – вісник весни і родючості.

Номер слайду 4

Швеція. Шведи прикрашають свої будинками жовтими, білими та зеленими квітами. Великодній стіл у Швеції схожий на різдвяний, але господині приділяють більше уваги цукеркам і солодощам. За шведською традицією дорослі і діти виготовляють яйця з картону і паперу, а всередину кладуть цукерки.

Номер слайду 5

Польща. Сніданок складається із освяченої паски, м’яса, крашанок, ковбаси і хрону з буряком . Під час святкової трапези стіл обов’язково прикрашає білосніжній цукровий агнець.   Після Великодньої неділі настає Обливаний понеділок. У цей день поляки щедро обливають одне одного водою, але ніхто не ображається, оскільки вірять, що вода приносить щастя, здоров’я, удачу й прибуток у господарстві. Навпаки, залишитися в цей день сухим – погана прикмета.

Номер слайду 6

Австралія. Великдень у Австралії проводять на природі, оскільки вважається, що повітря у цей день очищається, а вода набуває якостей святої. Головна святкова страва – смажене курча чи баранина, на солодке їдять торт-безе із фруктами. Великою популярністю в. Австралії користуються шоколадні яйця. А от символом свята є місцева тваринка білбі, схожа до зайця.

Номер слайду 7

Франція. Великдень – сімейне свято, застілля під час якого супроводжується молитвами. Традиційними прикрасами французьких столів і будинків є фігурки багатьох тварин: курчат, корів, овець. За місяць до свята усі крамниці країни заповнюються шоколадними яйцями та кроликами. Будинки французи прикрашають гірляндами, стрічками та дзвіночками, що символізують Великдень.

Номер слайду 8

Японія. У церквах проводять служіння літургії, де записують кожного, хто прийшов на службу. Після молитви за мир у всьому світі і прощення всіх гріхів священнослужителі видають всім парафіянам здобні солодкі булочки і фарбовані яйця. Далі японці розходяться по своїх домівках і влаштовують скромне застілля. Японія не звикла до масштабних гулянь та розкішних святкувань. Зазвичай все проходить досить тихо.

Номер слайду 9

Америка. Головний атрибут американського Великодня — Великодній Кролик. Він залишає на газонах і під кущами шоколадні яйця, усередині яких часто ховається іграшка. У пошуку яєць від Кролика беруть участь цілі сімейні команди. По вулицях проходять паради, дітям дарують солодощі, а все місто прикрашене живими квітами і стрічками. Найпопулярніша гра - це катання крашанок зі схилу. Переможцем у ній стає той, чиє яйце без зупинок прокотиться далі. Найбільші змагання відбуваються на галявині біля Білого Дому у Вашингтоні, де сотні дітлахів щорічно катають крашанки поблизу президентського палацу

Номер слайду 10

Італія. Тисячі вірян збираються на головній площі столиці Великодньої Неділі, аби почути щорічне звернення і вітання Папи Римського. Головною стравою святкового столу є баранина з овочевим салатом, солоний пиріг з яйцями і сиром. Крім того, на столі обов’язково повинна стояти коломба, що нагадує нашу паску з лимонним смаком і ароматом, вкриту мигдалем і глазур’ю. Наступний понеділок італійці зазвичай проводять у колі друзів на природі.

Номер слайду 11

Гарного вам святкування, українці!Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Литвинова Надія Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
4007
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку