Презентація "Великобританія у міжвоєнний період"

Про матеріал

Презентація містить всі основні матеріали для проведення комбінованого уроку. Активізація навчальної діяльності відбувається шялхом постановки проблемного питання на початку уроку, відповідь на нього учні дають наприкінці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великобританія в міжвоєнний період

Номер слайду 2

Пригадаємо попередню тему “Сполучені Штати Америки”Ф. Д. Рузвельт4просперіті1 Велика депресія2“Новий курс”3

Номер слайду 3

Великобританія. Чи можливим було встановлення в цій країні тоталітарного режиму?

Номер слайду 4

Основні поняття. Династична криза“ірландське питання”Британська співдружність. Персоналії: Девід Ллойд Джордж

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лейтмотивом діяльності уряду Ллойд-Джорджа було гасло: «Розбуди Велику Британію!»1. Що уряд Ллойд-Джорджа вважав найкращим заходом, щоб вивести країну з економічної кризи?2. Яка категорія населення вперше проголосувала за новим виборчим законодавством?3. Що було зроблено у соціальній сфері?

Номер слайду 7

“Ірландське питання” – головна проблема повоєнної ВеликобританіїУ 1918 р. — в Дубліні самопроголошений парламент проголосив Ірландію незалежною республікою. У 1919 р. — в Ірландії розпочалася громадянська війна, в якій провідну роль відіграла Ірландська республіканська армія (ІРА). Проти незалежності виступив уряд Ллойд-Джорджа та шість протестантських графств Ольстера.1921 р. — між ворогуючими сторонами було укладено перемир’я й досягнуто домовленості, за якими Ірландія отримала статус домініону у складі Британської імперії, а шість протестантських графств Ольстера — право проголосувати за вихід зі складу Ірландської республіки і залишитись частиною Сполученого Королівства.

Номер слайду 8

1924, 1929-1933 – правління лейбористський урядів на чолі з Рамсеєм Макдональдом

Номер слайду 9

Світова економічна криза та її прояви у Великобританії1932 р. виробництво знизилося на 23 % від рівня 1929 р.;особливо постраждали традиційні базові галузі: металургія, вугільна промисловість, суднобудування;сільськогосподарська продукція впала в ціні в середньому на 1/3;у 1931 р. витрати Великої Британії вперше перевищили прибутки на 110 млн фунтів стерлінгів;у 1932 р. кожний четвертий робітник (з них майже половина металургів, понад 1/3 шахтарів) залишився без роботи.

Номер слайду 10

в 1931 р. Р. Макдональд сформував т. зв. «національний уряд» із лейбористів, консерваторів і лібералів.

Номер слайду 11

1936 – Династична криза1936р. помер король Георг V, який зумів за час свого правління зміцнити роль династії в житті Англії. Наступником престолу став Едуард VIII, який піддав монархію серйозним випробуванням. Приводом до династичної кризи стало бажання Едуарда VIII одружитися на американці Уолліс Сімпсон, яка вже до того була двічі одружена і не мала знатного походження. За традиціями, що історично склалися, англійський монарх є одночасно і главою англіканської церкви. Одруження на цій жінці було б серйозним ударом по престижу монархії, по традиціях держави і суспільства. У відповідь на бажання короля уряд і королівська родина рішуче заявили "Або трон, або Сімпсон". Едуард обрав Уолліс Сімпсон. Він зрікся престолу на користь молодшого брата Альберта, який став королем під ім'ям Георга VI.

Номер слайду 12

Британська співдружність. У 1931 р. англійський парламент прийняв «Вестмінстерський статут», який декларував юридичну рівноправність метрополії й домініонів, формально визнавав їх самостійність у сфері внутрішньої і зовнішньої політики. *Домініон -  проміжна форма між самоврядною колонією і суверенною державою

Номер слайду 13

Чи можливим було встановлення у Великобританії тоталітарного режиму?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Головенкова Валентина Юхимівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Головенкова Валентина Юхимівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Іванько Яніна
Додано
22 липня 2018
Переглядів
10361
Оцінка розробки
4.3 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку