Презентація "Великодні оповідання для дітей"

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю провести урок позакласного читання у післябукварний період. Текст підібрано до тематичного тижня "Великдень"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юлія Хандожинська. Пасочка для Ганнусі

Номер слайду 2

Знову день почався, діти,Всі зібрались на урок. Тож пора нам поспішити —Кличе в подорож дзвінок. Сьогодні в нас урок звичайний,Та вчить багато нас чому. Хай буде він для нас повчальний!За це подякуєм йому!

Номер слайду 3

клаклоклукликлісвасвосвусвисвікмакмокмукмикмівпавповпувпивпі

Номер слайду 4

Ечко-ечко –ечко свято Пасхи недалечко,Уть –уть –уть люди звичай бережуть,Єчка – єчка – єчка розмальовують яєчка,Уть – уть –уть пишні пасочки печуть.

Номер слайду 5

Юлія Миколаївна Хандожинська захоплено працює над дитячою тематикою, створює пісні і співпрацює з такими відомими композиторами і виконавцями

Номер слайду 6

Пасочка для Ганнусі

Номер слайду 7

Маленька Ганнуся дивилася, як горить в печі вогонь. Він то розгорявся, то затухав... Його довгі червоні язики щось між собою гомоніли, ніби сперечалися, хто першим полізе в димар... Ганнуся усміхнулася і притулилася ближче до бабусі. Вогонь в печі то присідав, то підстрибував, ніби прислухався до розмови.

Номер слайду 8

Ось ми зараз з тобою візьмемо найбільшу миску, яка в нас є, і будемо готувати тісто на пасочки. - промовила, піднімаючись бабуся.- Як цікаво! - підстрибувала дівчинка і увесь час дивилася на бабусині руки - як та справно місила тісто.

Номер слайду 9

Через деякий час бабця промовляє до внучки:- Дивись-но сюди, Ганнусю, наше тісто, яке ми приготували, вже потроху "підходить"...- Куди підходить? – здивувалася дівчинка. - Хоче втекти від нас?- Не "куди підходить", а підростає! Хоче, щоб ми його у форми викладали - у ті самі форми, які ми з тобою вранці підготували.

Номер слайду 10

А можна, я буду тобі допомагати, бабцю? Ну хоч один разочок, щоб і моя пасочка була!- Он там візьми маленьку кружечку і поклади невеличку частинку тіста - на третину від висоти кружечки. - дозволила бабуся.- А чого так мало тіста? Бо я маленька?- Та ні, коли тісто "підросте", то займе увесь об'єм кружечки!.. Бабця вправно вимішувала тісто і викладала у форми.

Номер слайду 11

Тим часом тісто виросло, як бабця каже, заповнило собою формочки і стало немов гладенькою шапочкою на кожній з них. - Ось тепер , перехрестивши пасочки, обережно усіх відправила в піч, тісно закривши піч затулою на якийсь час, допоки зарум'яняться пасочки.

Номер слайду 12

Погомонівши з внучкою, бабуся не помітила, як швидко минув час, і вона урочисто відкрила піч. Звідти йшов пряно-ванільний аромат тіста - та такий, що вже зараз хотілося їх спробувати. Справжні красуні–пасочки ніби вихвалялися одна з поперед одною розцяцькованими жупанчиками. Не можна було очей відвести від цього дива.

Номер слайду 13

Минуло ще сорок хвилин, і бабуся до внучки говорить:- Ганнусю, ми ще з тобою не закінчили всі справи, - гукає внучку заклопотана бабуся.- А чому не закінчили? Пасочки вже спеклися!- Так, пасочки спеклися, але ж ми ще їх маємо прикрасити!- Прикрасити? А це як?- А ось зараз побачиш.

Номер слайду 14

Бабця швидко збиває у мисочці яєчні білки і поливає ними пасочки. - Щось трішки схоже на хмаринки, - пошепки мовила дівчинка. Потім бабуся посипає пасочки кольоровими горошинами і зірочками.

Номер слайду 15

- А можна - я, а можна я спробую? - і, не дочекавшись відповіді, починає сипати прикраси на кожну пасочку. - А на свій "грибочок" я ще й ось квіточки "посаджу", щоб вона відрізнялася від усіх!- Як красиво! - похвалила бабуся внучку. - Ти справжня помічниця!Свято заходило до оселі, де на нього вже чекали і господарі, і великодні паски...

Номер слайду 16

Тест1. Кому Ганнуся допомагала пекти пасочки?АБВМатусіБабусіПодрузі

Номер слайду 17

2. Тісто поклали у …АБВУ формочки. У тарілочки. У скляночки

Номер слайду 18

3. Чим прикрашали пасочки?АБВЦукерками. Шоколадками. Горошинами і зірочками

Номер слайду 19

ПЕРЕВІРКА1. Б 2. А 3. В

Номер слайду 20

Номер слайду 21

На столі – духмяна паска,А круг неї – писанки. Уділи нам, Боже, ласки. На всі дні, на всі віки!Немала у нас родина,Та молитва всіх єдина: Хай розквітне Україна,Як в погожі дні – весна.

Номер слайду 22

ДЯКУЮ ЗАУВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гольдфельд Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
464
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку